Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog twee politiemedewerkers onderwerp van onderzoek

Nog twee politiemedewerkers onderwerp van onderzoek

Opnieuw twee medewerkers van de politie-eenheid Zeeland/West-Brabant worden verdacht van grensoverschrijdend gedrag. Eén medewerker is, vanwege de ernst van de verdenking, buiten functie gesteld. De andere medewerker is met onmiddellijke ingang verplaatst. Daarmee liggen er nu zes medewerkers onder de loep.

Maandag maakte de politie bekend dat er een disciplinair onderzoek tegen de vijfde en zesde persoon is gestart. Deze besluiten hebben te maken met het onderzoek waarin eerder al vier medewerkers buiten functie zijn gesteld. ‘Vanwege de privacy worden er geen mededelingen gedaan over de werkplaats(en)/team(s) van de betrokken agenten’, laat de politie weten. 

‘Eind januari vertelden meerdere politiemedewerkers aan leidinggevenden, vertrouwenspersonen en bedrijfsmaatschappelijk werk over grensoverschrijdend gedrag van enkele collega’s. Het ging hierbij om onzorgvuldig omgaan met geweldsmiddelen en onwenselijk gedrag. Beide situaties vonden in een politiebureau plaats. Uiteraard is dit gedrag onacceptabel en is het belangrijk dat alle medewerkers zich binnen hun team veilig kunnen voelen.’

Op 2 februari zijn op grond van de eerste onderzoeksresultaten twee politiemensen buiten functie gesteld. ‘De directe collega’s zijn geïnformeerd. Tijdens het interne politieonderzoek worden naast de geschorste medewerkers ook andere betrokkenen uitgebreid gehoord. Dit leidde ertoe dat de leiding van de politie-eenheid Zeeland/West-Brabant op 25 februari opnieuw tot het buiten functie stellen van twee medewerkers overging. Het onderzoek is nog in volle gang en zal nog geruime tijd in beslag nemen. Het lijkt erop dat deze zeer onwenselijke situatie al langere tijd heeft geduurd en zich vooral heeft geconcentreerd binnen één teamgebied.’

Recent bleek uit een politiemedewerkersmonitor dat grensoverschrijdend gedrag binnen politieteams de laatste jaren is gedaald, aldus de politie. ‘Maar de aantallen liggen nog steeds hoger dan de landelijk gemiddelden onder werknemers. Meerdere oorzaken spelen een rol, bijvoorbeeld mentale druk en heftigheid van het werk en een familiecultuur waarin het soms lastig is om elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag.’

Meer uit Beveland

Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

2 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

23 uur geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

1 dag geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

1 dag geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

2 dagen geleden
Nisse staat zondag weer in het teken van Zakloop

NISSE - Nisse is zondag weer de charmante uitvalsbasis voor de traditionele Zakloop. 

3 dagen geleden