Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog eens miljoenen Amerikanen vragen werkloosheidsuitkering aan

Nog eens miljoenen Amerikanen vragen werkloosheidsuitkering aan

WASHINGTON (ANP) - Ruim 6,6 miljoen Amerikanen vroegen de afgelopen week een werkloosheidsuitkering aan omdat ze door de coronacrisis hun baan hebben verloren. Daarmee lag het aantal eerste aanvragen voor een uitkering iets onder het recordaantal van bijna 6,9 miljoen verzoeken een week eerder. Dat cijfer werd naar boven bijgesteld. Economen hielden voor deze week rekening met 5,5 miljoen nieuwe verzoeken.

De steunaanvragen bieden een idee van de staat van 's werelds grootste economie. Economen berekenden dat de VS afstevenen op een werkloosheidspercentage rond de 10 procent in april bij deze gigantische hoeveelheden steunaanvragen. ING houdt zelfs rekening met een Amerikaanse werkloosheid van 15 procent als lockdownmaatregelen tegen het coronavirus tot in mei voortduren.

Sinds de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte, wendden Amerikanen zich massaal tot de overheid. In drie weken tijd werden bijna 17 miljoen eerste WW-verzoeken ingediend. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering was nog nooit zo hoog als in de voorbije weken. In 1982 werden in één week 695.000 verzoeken gedaan wat tot voor kort het record was. De cijfers van het ministerie van Arbeid gaan terug tot 1967.

Minder banen

Eerder bleek uit een overheidsrapport al dat er steeds minder banen zijn. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid verdwenen er vorige maand 701.000 banen (exclusief de landbouw). De werkloosheid in het land steeg in maart naar 4,4 procent van 3,5 procent een maand eerder.

Het aantal coronabesmettingen in de VS is inmiddels opgelopen tot ruim 430.000. Meer dan een kwart van het aantal wereldwijd vastgestelde ziektegevallen is in de VS geregistreerd. Het totale aantal dodelijke slachtoffers in de VS is volgens de laatste cijfers 14.695

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

6 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

9 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

10 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden