Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'NL leert door' biedt gratis ontwikkeladvies

'NL leert door' biedt gratis ontwikkeladvies

KAPELLE/KRUININGEN - Door corona verandert het werk nog sneller. 'Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen', aldus het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop te laten voorbereiden, biedt 'NL leert door' sinds zaterdag (1 augustus) gratis ontwikkeladvies voor iedereen.

Van zzp’ers en zelfstandig ondernemers tot werkenden en werkzoekenden kunnen zich laten adviseren. Daarnaast starten dit najaar kosteloze (online) scholingstrajecten die Zeeuwen helpt zich voor te bereiden op ander werk of veranderd werk.

Kansen

'Het gratis ontwikkeladvies wordt gegeven door gekwalificeerde loopbaanprofessionals. Zij geven je inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt.' Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. 'Zo krijg je een beeld van arbeidsmarktkansen en (bij)scholings-mogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Ook helpt het je bepalen of je over alle vaardigheden beschikt voor een specifieke baan, of dat hiervoor (bij)scholing nodig is.' Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van NL leert door.

Scholingstrajecten

Dit najaar kunnen werkenden en werkzoekenden ook een gratis scholingstraject volgen. 'Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of vaardigheden uit te breiden en te updaten. De subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten doet de adviseur of opleider. Jij hoeft dus niets te betalen of voor te schieten.'

Kijk voor meer informatie op hoewerktnederland.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Brabantse Delta waarschuwt: Ga zuinig om met water

THOLEN - Juli was een relatief natte maand waarin er 60 mm regen viel. Dat lijkt misschien veel, maar het is zeker niet genoeg waarschuwt het waterschap. Want door de warmte en de felle zon is er die maand ook 91 mm water verdampt uit de grond. En de komende warme dagen helpen daar niet bij. Het neerslagtekort gemiddeld over Nederland loopt de komende week op tot circa 250 mm. Hiermee behoort het groeiseizoen van 2020 tot de droogste 5% sinds het begin van de metingen in 1906.

2 uur geleden
Veere neemt maatregelen tegen verwachte drukte

DOMBURG - De gemeente Veere denkt dat het vanaf woensdag tot en met volgende week dinsdag vanwege de vakantie en de tropische temperaturen extra druk is in Domburg, Veere en Zoutelande. “Ook op de stranden verwachten we extra drukte”, zegt de gemeente.

2 uur geleden
'Als gilde is het ons doel om het beroep uit te dragen'

KAPELLE - Steeds meer mensen ontdekken de charme van bier brouwen en dat vindt Bram Hoogesteger, cursuscoördinator bij De Deltabrouwers, niet zo gek. “Onze cursussen lopen als een tierelier, want het is leuk om zelf iets te produceren”, zegt de Kapellenaar.Hoogersteger ziet bijvoorbeeld meer en meer vaders en zoons en vriendengroepjes bij de cursussen. “Je bent samen gezellig bezig en leert van elkaar”, verklaart Hoogesteger de interesse. Bij de cursus leren de deelnemers over de theorie en gaan thuis zelf aan de slag met brouwen. Vervolgens bespreken ze hun ervaringen om van elkaar te leren. Proeven hoort er natuurlijk ook bij. “Het is geen drinkgelag, hoor”, grinnikt Hoogesteger. “Het is mooi om met je collega’s over de finesses van het brouwen te praten.”

3 uur geleden
Ingrid van Dalen van Het Gansje heeft biertrends zien komen en gaan

Ingrid van Dalen, brouwcafé Het Gansje

4 uur geleden
'Lokaal bier is populair door de beleving'

Kroegbaas Marcel Lammers

4 uur geleden
Thriller 'Noodlot' speelt zich af in Vierschoten of is het Vrouwenpolder?

VROUWENPOLDER - ‘Noodlot’ is de nieuwe thriller van auteur Marlen Visser. Het verhaal speelt zich af in het fictieve dorpje Vierschoten, maar is geïnspireerd op Vrouwenpolder, nadat daar de hoofdprijs van de Nationale Postcodeloterij viel.

4 uur geleden
Na ruim een maand weer een persconferentie: 'Mogelijk nieuwe maatregelen

THOLEN - Na ruim een maand 'stilte' gaan premier Mark Rutte en minister de Jonge donderdag weer een persconferentie houden. Ze zullen de bevolking bijpraten over de huidige stand van zake omtrent het coronavirus.

19 uur geleden