Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nintendo voert verkoopverwachtingen voor Switch op

Nintendo voert verkoopverwachtingen voor Switch op

TOKIO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Spelcomputer Nintendo Switch is de laatste tijd zo populair dat de Japanse fabrikant zijn verkoopverwachtingen opnieuw heeft verhoogd. Door het vele thuiszitten vanwege de coronapandemie zijn spelcomputers niet aan te slepen. Vooral de Switch wordt flink meer verkocht, terwijl rivalen Sony en Microsoft nog kampen met leveringsproblemen voor de nieuwe Playstation 5 en de Xbox Series X en S.

Nintendo rekent erop in zijn hele boekjaar, dat loopt tot eind maart, ongeveer 26,5 miljoen exemplaren van de Switch en zijn goedkopere variant Switch Lite te verkopen. Eerder rekende het concern nog op 24 miljoen verkopen. Maar dat aantal ging Nintendo afgelopen kwartaal al voorbij. In de eerste negen maanden van het boekjaar zijn al 24,1 miljoen verkocht.

Het succes van de Switch en populariteit van spellen als Animal Crossing: New Horizons en Super Mario 3D All-Stars legt Nintendo bepaald geen windeieren. Financieel kende de onderneming in de feestdagenperiode het beste kwartaal sinds 2008. Het operationele resultaat dikte volgens analisten veel sterker aan dan verwacht. Het bedrijf verhoogde ook zijn prognose voor de bedrijfswinst in het hele jaar met ongeveer een kwart.

Toch had Nintendo in 2020 ook last van de virusuitbraak. Zo moesten spelontwikkelaars veel vanuit huis werken, wat het produceren van nieuwe spellen moeilijker maakte. Hierdoor verschenen er ook niet zoveel nieuwe toptitels. Fans rekenen er daarom op dat er in 2021 weer meer spellen zullen verschijnen. Binnenkort brengt Nintendo in ieder geval een nieuwe versie van Super Mario 3D World uit en in april komt er een nieuwe Pokémon Snap voor de Switch.

Meer uit Financieel

KLM: belasting overstappende passagiers Schiphol zorgelijk

SCHIPHOL (ANP/BLOOMBERG) - KLM vindt het plan voor de invoering van een belasting op overstappende passagiers op luchthaven Schiphol zeer zorgelijk omdat daardoor het aantal vluchten sterk kan afnemen en veel minder passagiers gaan reizen met de luchtvaartmaatschappij. Dat verklaarde KLM nadat een CDA-motie voor de belasting werd aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Met die belasting zouden huishoudens geholpen moeten worden met de energierekening.

49 minuten geleden
KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

1 uur geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

1 uur geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

1 uur geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

3 uur geleden
KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

3 uur geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

4 uur geleden