Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nintendo overtreft verwachtingen, maar waakt voor chiptekorten

Nintendo overtreft verwachtingen, maar waakt voor chiptekorten

KYOTO (ANP/BLOOMBERG) - De Japanse fabrikant van spelcomputers en games Nintendo heeft het afgelopen kwartaal veel beter gepresteerd dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. Nintendo profiteerde vooral van de populariteit van spellen als Monster Hunt Rise en de verkoop van Switch-consoles. Maar de onderneming waarschuwde voor de chiptekorten die de productie van de spelcomputers kan verstoren.

Door de aanhoudende coronacrisis bleef de vraag naar games en computers van Nintendo sterk. Mensen zijn aan huis gekluisterd en zoeken naar vertier. In het kwartaal tot en met maart rapporteerde het bedrijf een bedrijfsresultaat van bijna 120 miljard yen (909 miljoen euro). Daarmee werd de gemiddelde prognose van 68,3 miljard yen ruimschoots overtroffen.

Voor het hele jaar rekent Nintendo erop 25,5 miljoen consoles te verkopen. Dat volgt op de verkoop van 28,8 miljoen verkochte Switch-apparaten vorig jaar.

De afgelopen maanden kwam Nintendo niet met heel veel updates uit de eigen productlijn. Het bedrijf is naar verluidt van plan in de tweede helft van het jaar een groot aantal nieuwe games uit te brengen. Daarnaast wil het waarschijnlijk met een verbeterde versie van de verouderde Switch komen. De originele console is nu meer dan vier jaar oud en kreeg eind 2019 gezelschap van een goedkopere Switch Lite-variant.

Meer uit Financieel

Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

47 minuten geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

1 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

2 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

3 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

4 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

5 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

7 uur geleden