Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nina de Ruijter: ‘Meiden kunnen net zo goed of zelfs beter zijn in voetbal dan jongens’

Nina de Ruijter: ‘Meiden kunnen net zo goed of zelfs beter zijn in voetbal dan jongens’

THOLEN - De Oranje Leeuwinnen worden steeds populairder en jaar op jaar gaan meer meiden en vrouwen in clubverband voetballen. In het seizoen 2019/2020 groeide het aantal vrouwelijke KNVB-leden met bijna één procent, het jaar ervoor was dat zelfs 1,64 procent. Daarmee telt ons land inmiddels 162.471 vrouwelijke KNVB-leden. Ook op Tholen wint dames- en meisjesvoetbal terrein. We spraken met de voorzitter, de trainster van het meidenelftal en een fanatieke speelster van NOAD’67.

Nina de Ruijter is bijna 13 jaar en woont in Sint Philipsland. Ze zit in de brugklas op de RGO in Middelharnis. Ze zit alweer bijna vijf jaar op voetbal. Nina is een erg fanatieke speelster en is trots op het meidenelftal van NOAD’67.

Nina is één van de speelster van MO14 van NOAD’67 in Sint-Philipsland. Ze traint twee keer in de week, op dinsdagavond en op donderdagavond. Normaliter worden de wedstrijden op zaterdagochtend gespeeld. Daarvoor moet het team regelmatig dieper Zeeland in. “Mijn band met mijn teamgenoten is best wel goed. Met de een beter dan de ander, maar ik kan het met iedereen goed vinden”, vertelt ze. “Ik begon met voetballen toen ik acht jaar was”, vertelt Nina. “Ik wilde heel erg graag op een sport en dat het liefst een teamsport. Dat leek me het leukste. Voetballen vond ik altijd eigenlijk wel heel leuk. Ik ben erg fanatiek als het gaat om voetbal en bij een wedstrijd speel ik altijd op mijn best”, zegt ze. 

Toch is het niet zo dat Nina naast het voetbalveld erg met voetbal bezig is. “Ik volg de Oranje Leeuwinnen niet. Eerlijk gezegd heb ik, naast dat ik op voetbal zit, eigenlijk niet zoveel interesse heb voor dat soort dingen. Wel vind ik het altijd leuk om met mijn vader naar Ajax te gaan.” Nina zou het andere meiden zeker aanraden om ook op voetbal te gaan. “Het is een hele leuke sport. Je staat eigenlijk nooit stil dus het is ook nog goed voor je. Ik vind dat het een sport voor iedereen. Meiden kunnen net zo goed of zelfs beter zijn dan jongens. Daarom vind ik het leuk dat er steeds meer aandacht is voor vrouwenvoetbal.”

Meer uit Tholen

Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

14 uur geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

19 uur geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

1 dag geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

1 dag geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

1 dag geleden
GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus

THOLEN - De GGD Zeeland opent vanaf 2 oktober weer een vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona mogen hier op afspraak een nieuwe prik halen.

1 dag geleden
Brasserie de Zeester runner-up 'Hét Lipton Terras van 2023' en wint 30.000 euro

THOLEN - Brasserie de Zeester in Scherpenisse heeft de tweede plek veroverd in de landelijke verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2023’. Dit resultaat heeft de brasserie een prijs van maar liefst 30.000 euro opgeleverd. Eerder deze zomer waren de eigenaren al de gelukkige winnaars van de maandelijkse prijs van 10.000 euro.

2 dagen geleden