Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei zet opmars voort door optimisme economisch herstel

Nikkei zet opmars voort door optimisme economisch herstel

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs zette dinsdag de opmars voort. De hoop dat het vaccinatieprogramma, dat deze week begint in Japan, het economische herstel verder zal aanwakkeren zorgde voor optimisme bij beleggers. Ook in Hongkong, waar beleggers terugkeerden na de lange feestdagenperiode rond het Chinees Nieuwjaar, ging de beurs flink vooruit door de positieve vooruitzichten van het herstel van de coronacrisis.

De Nikkei in Tokio eindigde 1,3 procent hoger op 30.467,75 punten. De Japanse hoofdindex won een dag eerder al bijna 2 procent en keerde voor het eerst sinds augustus 1990 terug boven de psychologische grens van 30.000 punten. De Nikkei is nog wel altijd ver verwijderd van het hoogtepunt van bijna 39.000 punten in december 1989.

In een reactie op de flinke koersstijgingen verklaarde de gouverneur van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, dat de recente aandelenrally de wereldwijde vooruitzichten van het economische herstel weerspiegelde. Kuroda wees daarmee de kritiek van de hand dat de centrale bank met zijn omvangrijke stimuleringsbeleid een nieuwe zeepbel creëert op de aandelenmarkt.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,4 procent in de plus. Vooral de bioscoopbedrijven waren in trek door een sterk herstel van het aantal bezoekers tijdens de lange vakantieperiode in China. IMAX China dikte 40 procent aan en Alibaba Pictures werd 30 procent meer waard. Ook de olieproducenten wonnen terrein door de recente opmars van de olieprijzen. PetroChina, de grootste Chinese olieproducent, steeg 10 procent. In Shanghai was de beurs nog gesloten en wordt er donderdag pas weer gehandeld.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

11 uur geleden
Minister: energietransitie Europa niet mogelijk zonder China

BRUSSEL (ANP) - De Europese energietransitie is niet mogelijk zonder China, waarschuwt minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Europa probeert minder afhankelijk van China te worden, maar moet daarbij niet helemaal 'ontkoppelen', stelt de bewindsvrouw. "Ze doen veel aan onderzoek en ontwikkeling en het zou zonde als we onze banden helemaal doorsnijden."

14 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

14 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

15 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

19 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden