Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei wint, Tencent zakt in Hongkong na resultaten

Nikkei wint, Tencent zakt in Hongkong na resultaten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio won vrijdag opnieuw terrein. Beleggers trokken zich op aan het herstel op Wall Street, waar de afnemende inflatievrees een einde maakte aan een driedaagse verliesreeks. Vooral de technologiebedrijven werden weer gekocht in navolging van de stevige koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. In Hongkong werden de aandelen van het Chinese technologieconcern Tencent echter van de hand gedaan ondanks beter dan verwachte resultaten van de eigenaar van de populaire chatapp WeChat.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,8 procent hoger het weekeinde in op 28.317,83 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de consumentenprijzen in Japan in april opnieuw zijn gedaald. Stijgende energieprijzen werden daarbij teniet gedaan door een flinke daling van de abonnementskosten voor mobiele telefonie. Ook is de Japanse economie volgens cijfers van marktonderzoeker Markit in mei weer gekrompen. De bedrijvigheid in de industrie nam wel toe, maar de activiteit in de dienstensector nam verder af door de strengere coronamaatregelen in het land en het trage vaccinatieprogramma.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,1 procent in de min. Tencent zakte bijna 4 procent. Het techconcern boekte afgelopen kwartaal flink meer winst dankzij sterke verkopen van zijn games en clouddiensten. Het bedrijf hangt echter nog altijd een forse boete boven het hoofd van de Chinese autoriteiten, die de machtspositie van de grote techbedrijven in het land willen aanpakken. Tencent deed daar in de cijferupdate geen nadere mededelingen over. De hoofdindex in Shanghai daalde 0,5 procent en de Zuid-Koreaanse Kospi verloor 0,3 procent.

Meer uit Financieel

Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

1 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

2 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

3 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

4 uur geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

4 uur geleden
Nederland pleit in EU voor strengere liquiditeitseisen banken

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat zich in Europees en internationaal verband hard maken voor strengere liquiditeitseisen voor banken, meldt demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Aanleiding is een ambtelijk rapport over de onrust vorig jaar op de financiële markten, toen onder meer de Zwitserse bank Credit Suisse in acute problemen kwam.

4 uur geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

4 uur geleden