Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei flink lager na verkoopgolf op Wall Street

Nikkei flink lager na verkoopgolf op Wall Street

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag flink lager gesloten. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten stevige minnen zien. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, waar de stemming werd gedrukt door de opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell dat de economische vooruitzichten erg onzeker zijn.

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) hield woensdag zoals verwacht de rente en het opkoopprogramma voor obligaties ongewijzigd. In een toelichting zei Powell echter dat het economisch herstel van de coronacrisis aan het afzwakken is door het stijgende aantal besmettingen en nieuwe lockdowns. Volgens het centralebankhoofd zal het tempo van economisch herstel voor een groot deel afhangen van de ontwikkelingen rond het virus en de vaccinatieprogramma's.

De Nikkei in Tokio eindigde met een min van 1,5 procent op 28.197,42 punten. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de zware koersverliezen in de Amerikaanse techsector. Chipbedrijven als Advantest, Alps Alpine en Renesas Electronics zakten tot 6 procent. Techinvesteerder SoftBank, een zwaargewicht op de Japanse beurs, verloor dik 3 procent.

De Aziatische toeleveranciers van Apple lieten een gemengd beeld zien, ondanks een recordkwartaal van de Amerikaanse iPhone-maker. Het Japanse Murata Manufacturing zakte 4 procent en de Taiwanese chipmaker TSMC verloor 2 procent. LG Display won 1,5 procent in Zuid-Korea.

De Hang Seng-index in Hongkong raakte tussentijds 1,8 procent kwijt. Cathay Pacific kelderde bijna 9 procent in Hongkong. De luchtvaartmaatschappij liet weten geld te willen ophalen met de uitgifte van een converteerbare obligatielening. De hoofdindex in Shanghai verloor 1,5 procent en de Kospi in Seoul leverde 1,6 procent in. De Australische All Ordinaries in Sydney werd 1,9 procent lager gezet.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

13 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden