Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

Het aandeel Nike ging in de openingshandel op Wall Street bijna 9 procent omhoog. Branchegenoten Under Armour en Lululemon liftten mee met plussen tot bijna 6 procent. Ook de sportwinkelketens Foot Locker en Dick's Sporting Goods hadden de wind mee met koersstijgingen tot dik 4 procent.

De aandacht van handelaren was verder ook gericht op een belangrijke indicator voor de inflatie waar de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve naar kijkt. Dat cijfer kwam overeen met de verwachtingen van economen. Verder namen de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten in augustus met een stijging van 0,4 procent iets minder sterk toe dan was voorspeld.

Bumble

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang een plus van 0,3 procent op 33.777 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 4331 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,3 procent tot 13.378 punten. De drie hoofdgraadmeters in New York hebben een slechte beursmaand achter de rug, vooral vanwege rentevrees onder beleggers.

Verder was maaltijdboxenbezorger Blue Apron een opvallende uitschieter met een koerssprong van liefst 133 procent tot 12,81 dollar per aandeel. Blue Apron wordt voor 13 dollar per aandeel overgenomen door het bedrijf Wonder Group. De overnamesom bedraagt 103 miljoen dollar in contanten.

Ook datingapp Bumble zat in de lift met een winst van zo'n 5 procent, dankzij een koopadvies van investeringsbank Loop Capital Markets. Restaurantketen Texas Roadhouse kreeg een koopadvies van beleggingsadviseur Northcoast Research en ging daarop bijna 2 procent omhoog. Biotechnoloog Editas Medicine profiteerde van een koopadvies van zakenbank Stifel met een plus van ruim 9 procent.

Meer uit Financieel

Aantal vliegtuigpassagiers in Nederland gestegen met 15 procent

DEN HAAG (ANP) - Ruim 16 miljoen mensen reisden in het eerste kwartaal van dit jaar van of naar een Nederlands vliegveld, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

4 uur geleden
Gemeenten gaven begin dit jaar meer nieuwbouwvergunningen af

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten hebben in het eerste kwartaal 15 procent meer vergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe huizen dan vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunnen daarmee zo'n 16.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Toch kan het volgens het statistiekbureau nog even duren voordat die woningen er staan: gemiddeld duurt dat vanaf de vergunningverlening ongeveer twee jaar.

4 uur geleden
Inflatiecijfers zorgen voor recordstanden op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben een opkikker gekregen van meevallende inflatiecijfers. De brede graadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq vestigden een nieuw record nu beleggers hopen op meer renteverlagingen dit jaar. De zogeheten meme-aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopexploitant AMC gingen hard onderuit.

5 uur geleden
Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden. Een rechtbank in San Francisco oordeelde dat die zaak mag doorgaan.

6 uur geleden
Esprit vraagt in Duitsland uitstel van betaling aan

HONGKONG (ANP) - Modewinkelketen Esprit heeft in Duitsland voor zes bedrijfsonderdelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De kosten waren te sterk gestegen voor veel winkels, laat het Hongkongse moederbedrijf weten.

9 uur geleden
Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

9 uur geleden
AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

10 uur geleden