Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nike haalt schoen basketballer Morant van site na tonen wapen

Nike haalt schoen basketballer Morant van site na tonen wapen

BEAVERTON (ANP/RTR) - Sportartikelenmerk Nike heeft de schoen Ja 1, die het concern uitbracht met basketballer Ja Morant, van zijn website en app verwijderd. De 23-jarige speler van de Memphis Grizzlies, een van de beloftes uit de Amerikaanse NBA, is voorlopig uitgesloten van wedstrijden en teamactiviteiten nadat hij onlangs in een video op Instagram Stories te zien was met een wapen.

Op de Nike-site gaat de originele link naar de Ja 1-pagina nu naar een pagina met de tekst "Het product dat je zoekt is niet meer beschikbaar". Het gaat om de tweede schorsing voor Morant in korte tijd. Zijn eerdere bestraffing in het basketbal hield ook al verband met een wapen. Morant maakte eind maart zijn rentree in de competitie nadat hij voor acht wedstrijden was geschorst.

De banden van de basketballer met Powerade, een sportdrank van The Coca-Cola Company, lijken ook in gevaar. Het bedrijf staakte zijn marketingcampagne met Morant eerder dit jaar al. Online was destijds een video verschenen waarin hij in een nachtclub een pistool had laten zien. Hij werd bestraft door zijn club en door de NBA. Morant bood toen zijn excuses aan en zei dat hij zou werken aan een betere manier om te dealen met stress. Deze week zei een woordvoerder van Powerade dat het bedrijf op dit moment geen projecten met Morant heeft lopen.

Het komt vaker voor dat een groot bedrijf per direct de banden verbreekt met een ster. Zo werkte Adidas jarenlang samen met rapper Kanye 'Ye' West aan de zeer lucratieve kledinglijn Yeezy, maar verbrak de samenwerking vorig jaar na een reeks antisemitische uitlatingen van de artiest. De breuk had grote financiële gevolgen. Zo verwacht Adidas dit jaar een operationeel verlies van 700 miljoen euro als de volledige Yeezy-voorraad, waaronder enkele gloednieuwe artikelen, zou worden afgeschreven. Dat zou het eerste verlies voor Adidas in zeker dertig jaar zijn.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden