Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nijmeegse burgemeester heel boos over spandoek in Goffertstadion

Nijmeegse burgemeester heel boos over spandoek in Goffertstadion

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is heel boos over een groot spandoek waarop de kreet Pure Haat was geschreven. NEC-supporters rolden het doek zondag in het Goffertstadion uit aan het begin van de wedstrijd tegen Vitesse. Op het spandoek was ook een figuurtje te zien dat schoot op een Vitessepoppetje. Bruls zegt dat hij nog wel iets te bespreken heeft met NEC.

Bij Omroep Gelderland zei de Nijmeegse burgemeester dat er tijdens de derby twee suppoosten van NEC gewond zijn geraakt door een explosief. Een van de twee is naar het ziekenhuis gebracht. Bruls wil weten hoe er een explosief in het stadion terecht kon komen.

De politie verwacht de komende dagen nog een flink aantal NEC-supporters op te pakken. Na de wedstrijd braken rellen uit, waarbij de NEC-aanhangers de politie bekogelden met stokken en stenen. Er zijn zondag al ruim twintig mensen gearresteerd. Maandag bekijkt de politie de vele camerabeelden en zullen meer aanhoudingen volgen, aldus een woordvoerder.

Het onderzoek naar de 18-jarige jongen die zondagmorgen vroeg zwaargewond bij een tankstation in Arnhem-Zuid werd gevonden is in volle gang, zegt de politiewoordvoerder. Er gaan geruchten dat de jongen slachtoffer is geworden van een afgesproken vechtpartij tussen hooligans van Vitesse en NEC, maar de politie kan daar nog niks over zeggen.

Meer uit Binnenland

Zeer grote brand bij bedrijf in Oosterwolde

OOSTERWOLDE (ANP) - Bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om de uitslaande brand te bestrijden, meldt een woordvoerder.

28 minuten geleden
Code oranje in Noord- en Zuid-Holland beëindigd

DEN HAAG (ANP) - Het KNMI heeft code oranje voor Noord- en Zuid-Holland wegens gladheid in de nacht van zaterdag op zondag om 00.28 uur opgeheven. Voor de rest van Nederland geldt nu code geel, aldus het weerinstituut.

3 uur geleden
Rode Kruis ingezet voor opvang asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is ingeschakeld om de opvang van asielzoekers in Ter Apel te ondersteunen. De hulporganisatie gaat basisvoorzieningen leveren op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), meldt de IND. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond.

6 uur geleden
Almelo kondigt noodbevel af om ongeregeldheden Heracles - Sparta

ALMELO (ANP) - Burgemeester Mirjam van 't Veld van Almelo heeft een noodbevel afgekondigd voor een deel van de stad in verband met onrusten rond de voetbalwedstrijd tussen Heracles en Sparta. Het noodbevel geldt vanaf 19.15 uur zaterdagavond tot 01.00 uur zondag, meldt de gemeente op X.

8 uur geleden
Aboutaleb op klimaattop: stop met eindeloos praten, aan de slag

DUBAI (ANP) - Regeringsleiders zouden wat minder "eindeloos" moeten praten over klimaatverandering, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op de klimaattop in Dubai. In plaats daarvan is het tijd om aan de slag te gaan. Hij vindt dat steden daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

10 uur geleden
Rijkswaterstaat: ga niet de weg op in Noord- en Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om zaterdagavond in Noord- en Zuid-Holland alleen de weg op te gaan als het echt niet anders kan. Het KNMI heeft voor de twee provincies code oranje afgegeven om grootschalige gladheid door ijzel. "Omdat de gladheid niet goed zichtbaar is, kan dit voor verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rijomstandigheden zorgen", aldus Rijkswaterstaat.

11 uur geleden
Schaatsen op natuurijs van korte duur, veel ijsbanen weer dicht

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere plekken in Nederland kon zaterdag op natuurijs worden geschaatst. In Winterswijk, Doorn en De Lier gingen de ijsbanen al vroeg in de ochtend open. Lang duurde de schaatspret niet, want de banen sloten rond het middaguur door de oplopende temperatuur. De kans dat er zondag geschaatst kan worden, is klein.

12 uur geleden