Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nightrun Goes is slotstuk van tien jaar Stichting Jayden

Nightrun Goes is slotstuk van tien jaar Stichting Jayden

GOES - De Nightrun Goes op vrijdag 25 oktober is het allerlaatste evenement van Stichting Jayden. Wie zich nog één keer wil inzetten voor dit goede doel kan zich inschrijven.

Het is de zesde editie van de Nightrun Goes, een funrun met veel licht- en geluidseffecten, een bijzonder parcours door de Goese binnenstad en optredens van artiesten.

Wandelaars

Zowel hardlopers als wandelaars kunnen meedoen. Het parcours is zes kilometer lang en begint en eindigt op de Grote Markt in Goes. Volwassenen en kinderen ouder dan twaalf jaar betalen vijftien euro, deelname voor jongens en meiden tot en met twaalf jaar kost vijf euro.

Stoppen

De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Jayden, die strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker. De stichting heeft eerder dit jaar aangegeven te stoppen. Het is een initiatief van Rob en Jolanda Faase uit Goes, die hun zoontje Jayden op jonge leeftijd verloren als gevolg van neuroblastoom kinderkanker.

Marathon

De stichting heeft de afgelopen tien jaar met evenementen als de spinningmarathon Biking for Bikkel, Racoon and Friends, de Zeeuwse Obstaclerun en de Nightrun Goes meer dan een miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte.

Op 20 november, de dag dat Jayden dertien jaar zou zijn geworden, draagt Stichting Jayden het stokje over aan Villa Joep, een landelijke organisatie die doorgaat met de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

Inschrijven voor de Nightrun Goes kan via de website www.stichtingjayden.nl.

Meer uit Beveland

Aan de kekentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

1 uur geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de N665

HEINKENSZAND - Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N665 ter hoogte van Heinkenszand. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

REDACTIE - Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral 's ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

4 uur geleden
Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

22 uur geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

23 uur geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

1 dag geleden
100-jarige Lena Marcusse uit Colijnsplaat bedolven onder cadeaus

COLIJNSPLAAT - "Nog nooit bezocht ik een 100-jarige die zóveel cadeautjes had gekregen", zei burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland donderdag in de versierde huiskamer van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, waar Lena Marcusse het stralende middelpunt was. Rian Krijger had voor de jarige een oproep voor cadeautjes op Facebook gezet en daaraan is massaal gehoor gegeven.

1 dag geleden