Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nightrun Goes is slotstuk van tien jaar Stichting Jayden

Nightrun Goes is slotstuk van tien jaar Stichting Jayden

GOES - De Nightrun Goes op vrijdag 25 oktober is het allerlaatste evenement van Stichting Jayden. Wie zich nog één keer wil inzetten voor dit goede doel kan zich inschrijven.

Het is de zesde editie van de Nightrun Goes, een funrun met veel licht- en geluidseffecten, een bijzonder parcours door de Goese binnenstad en optredens van artiesten.

Wandelaars

Zowel hardlopers als wandelaars kunnen meedoen. Het parcours is zes kilometer lang en begint en eindigt op de Grote Markt in Goes. Volwassenen en kinderen ouder dan twaalf jaar betalen vijftien euro, deelname voor jongens en meiden tot en met twaalf jaar kost vijf euro.

Stoppen

De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Jayden, die strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker. De stichting heeft eerder dit jaar aangegeven te stoppen. Het is een initiatief van Rob en Jolanda Faase uit Goes, die hun zoontje Jayden op jonge leeftijd verloren als gevolg van neuroblastoom kinderkanker.

Marathon

De stichting heeft de afgelopen tien jaar met evenementen als de spinningmarathon Biking for Bikkel, Racoon and Friends, de Zeeuwse Obstaclerun en de Nightrun Goes meer dan een miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte.

Op 20 november, de dag dat Jayden dertien jaar zou zijn geworden, draagt Stichting Jayden het stokje over aan Villa Joep, een landelijke organisatie die doorgaat met de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

Inschrijven voor de Nightrun Goes kan via de website www.stichtingjayden.nl.

Meer uit Beveland

De Goese Maan breidt padel uit

GOES - Tennis- en Padelvereniging De Goese Maan breidt uit van twee naar vier padelbanen. De twee nieuwe banen komen op de plek van de laatste gravelbaan. Voor tennis blijven er vijf all weather kunstgrasbanen.  

12 uur geleden
Zeeland telt recordaantal toeristen in 2022

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal geregistreerde overnachtingen in Zeeland in 2022 uitkwam op bijna 12 miljoen. Een stijging van 8% ten opzichte van 2021. Nooit eerder vonden in Zeeland zoveel toeristische overnachtingen plaats. HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de cijfers voor Zeeland nader geanalyseerd.

14 uur geleden
Waterschap bouwt nieuw gemaal De Poel

‘s-HEER ABTSKERKE - In ’s-Heer Abtskerke wordt gestart met de bouw van het nieuwe gemaal De Poel. Aan de ’s-Heer Abtskerksezandweg, naast het spoor van de stoomtrein, wordt het bestaande gemaal vervangen door een nieuw gemaal.

15 uur geleden
Al bijna 500 Goesenaren zetten mantelzorger in het zonnetje

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Al 500 inwoners hebben dit cadeau aangevraagd voor hun mantelzorger, laat de gemeente weten.

18 uur geleden
Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

19 uur geleden
Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

1 dag geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

1 dag geleden