Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

GOES - De Protestantse Gemeente Goes verzorgt op zaterdagavond 6 november de ‘Night of Remembrance’ (Avond van Herinnering) in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Vanaf 19.00 uur is de kerk geopend voor mensen die een dierbare overledene willen gedenken, of een moment van gedachtenis zoeken. De toegang is vrij en iedereen is welkom. De Grote Kerk is die avond met kaarsen verlicht en ook voor bezoekers zijn kaarsen beschikbaar om die ter nagedachtenis aan te steken. In de kerk is ruimte voor de stille herinnering, een gelegenheid om in alle rust tot jezelf te komen. Ook is er ruimte voor ontmoeting, gesprek en persoonlijke zegen. Tijdens de avond klinkt er op verschillende momenten rustige en meditatieve muziek, onder andere verzorgd vanaf het orgel en door de Maria Magdalena Cantorij.

Met looproutes, verschillende gedachtenisplekken en een ruime opzet van enkele zitplaatsen in de kerk wil de gemeente we rekening houden met de veiligheid voor iedereen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om bezoekers te begeleiden. De Night of Remembrance wordt om omstreeks 22.00 uur afgesloten met een nachtgebed. ‘Nu de coronapandemie diepe sporen in de samenleving en in het persoonlijk leven van velen heeft getrokken, spreekt het voor zich dat deze Night of Remembrance meer dan voorheen van betekenis kan zijn voor geliefden, nabestaanden en vrienden’, aldus de gemeente.

Meer uit Beveland

Gecrashte motorrijder reed zonder rijbewijs en vluchtte met 200 km/u van politie

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

10 uur geleden
Motorrijder onderuit op A58 bij Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de snelweg A58 tussen Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke is zondagochtend een motorrijder ten val gekomen.

11 uur geleden
Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

13 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

1 dag geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

1 dag geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

2 dagen geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

2 dagen geleden