Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

GOES - De Protestantse Gemeente Goes verzorgt op zaterdagavond 6 november de ‘Night of Remembrance’ (Avond van Herinnering) in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Vanaf 19.00 uur is de kerk geopend voor mensen die een dierbare overledene willen gedenken, of een moment van gedachtenis zoeken. De toegang is vrij en iedereen is welkom. De Grote Kerk is die avond met kaarsen verlicht en ook voor bezoekers zijn kaarsen beschikbaar om die ter nagedachtenis aan te steken. In de kerk is ruimte voor de stille herinnering, een gelegenheid om in alle rust tot jezelf te komen. Ook is er ruimte voor ontmoeting, gesprek en persoonlijke zegen. Tijdens de avond klinkt er op verschillende momenten rustige en meditatieve muziek, onder andere verzorgd vanaf het orgel en door de Maria Magdalena Cantorij.

Met looproutes, verschillende gedachtenisplekken en een ruime opzet van enkele zitplaatsen in de kerk wil de gemeente we rekening houden met de veiligheid voor iedereen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om bezoekers te begeleiden. De Night of Remembrance wordt om omstreeks 22.00 uur afgesloten met een nachtgebed. ‘Nu de coronapandemie diepe sporen in de samenleving en in het persoonlijk leven van velen heeft getrokken, spreekt het voor zich dat deze Night of Remembrance meer dan voorheen van betekenis kan zijn voor geliefden, nabestaanden en vrienden’, aldus de gemeente.

Meer uit Beveland

15e editie Zeeuws Weerzien: lach eens naar ‘t veugeltje

Het kersverse winternummer van herinneringskrant Zeeuws Weerzien gaat terug naar de tijd waarin foto’s maken nog een serieuze zaak was. Je trok er je nette kleren voor aan en moest geposeerd lachen naar ’t veugeltje.

49 minuten geleden
Kerstfans opgelet: Zaterdag begint Goes Winterstad

GOES - Vanaf zaterdag (10 december) is het Goes Winterstad. Zo wordt de Grote Kerk voor zaterdag en zondag omgetoverd tot kerstmarkt en het oude stadhuis op de Grote Markt tot waar ‘kerstpaleis’. 

1 uur geleden
Kabinet: Borssele voorkeurslocatie voor twee nieuwe kerncentrales

BORSSELE - Het kabinet heeft vrijdag Borssele als voorkeurslocatie aangewezen voor de komst van twee nieuwe kerncentrales.

1 uur geleden
‘Dat hun namen worden genoemd, daar gaat het mij om’

YERSEKE - Uitkijkend over de plek waar haar vader bijna zeventig jaar geleden het woeste water op ging om, zonder enig idee van wat hen te wachten stond, hulp te bieden, vertelt Anneke Jumelet-Vette uit Yerseke over haar boek ‘Het water is kwaad’. Niet veel later zou blijken dat Jeroen Vette en de andere schippers die naar het gat in de dijk bij Ouwerkerk voeren met gevaar voor eigen leven vele mensen en dieren van de verdrinkingsdood zouden redden. “Dat hun namen genoemd worden, daar gaat het voor mij om bij het uitbrengen van dit boek.”

3 uur geleden
Studenten overhandigen mosselsokken aan Goese wethouder

GOES – De Goese wethouder Martijn Vermeulen heeft woensdag mosselsokken cadeau gekregen van het studentenbedrijf Down Underwear.

5 uur geleden
Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

8 uur geleden
Froukje laat bezoekers Klomppop 2023 dansen

OVEZANDE - Froukje sluit op 27 mei 2023 de festivalzaterdag van Klomppop in Ovezande af. De popkoningin van de nieuwe generatie is een van de namen die het driedaagse festival heeft weten vast te leggen. De 41e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei op sportpark De Fazant in Ovezande.

8 uur geleden