Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

GOES - De Protestantse Gemeente Goes verzorgt op zaterdagavond 6 november de ‘Night of Remembrance’ (Avond van Herinnering) in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Vanaf 19.00 uur is de kerk geopend voor mensen die een dierbare overledene willen gedenken, of een moment van gedachtenis zoeken. De toegang is vrij en iedereen is welkom. De Grote Kerk is die avond met kaarsen verlicht en ook voor bezoekers zijn kaarsen beschikbaar om die ter nagedachtenis aan te steken. In de kerk is ruimte voor de stille herinnering, een gelegenheid om in alle rust tot jezelf te komen. Ook is er ruimte voor ontmoeting, gesprek en persoonlijke zegen. Tijdens de avond klinkt er op verschillende momenten rustige en meditatieve muziek, onder andere verzorgd vanaf het orgel en door de Maria Magdalena Cantorij.

Met looproutes, verschillende gedachtenisplekken en een ruime opzet van enkele zitplaatsen in de kerk wil de gemeente we rekening houden met de veiligheid voor iedereen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om bezoekers te begeleiden. De Night of Remembrance wordt om omstreeks 22.00 uur afgesloten met een nachtgebed. ‘Nu de coronapandemie diepe sporen in de samenleving en in het persoonlijk leven van velen heeft getrokken, spreekt het voor zich dat deze Night of Remembrance meer dan voorheen van betekenis kan zijn voor geliefden, nabestaanden en vrienden’, aldus de gemeente.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Grote verkeerscontrole bij De Poel in Goes

GOES - De politie is sinds halverwege de middag in Goes bezig met een grote verkeerscontrole. Motorrijders begeleiden voertuigen naar een controleplaats op bedrijventerrein De Poel.

6 uur geleden
Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

BEVELAND - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.

10 uur geleden
Nieuwe gespreksgroep voor mensen in rouw

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) biedt vanaf 17 januari een gespreksgroep over rouwbeleving. Hiervoor kunnen mensen zich aanmelden die een dierbare hebben verloren en hierover met anderen willen praten. 

12 uur geleden
Stichting Promotie Oosterscheldekreeft krijgt een nieuw bestuur

De Oosterscheldekreeft is een exclusief product uit de Oosterschelde. Oosterscheldekreeft smaakt zachter en verfijnder. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Oosterscheldekreeft een afwijkende DNA- structuur heeft ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld. De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zet zich in om deze Zeeuwse delicatesse onder de aandacht te brengen van een groot en geïnteresseerd publiek.

1 dag geleden
Anne de Kam: ‘Echte inspiratie vind ik in de natuur’

MIDDELBURG - In de rubriek ‘Aan de keukentafel met’ is deze keer het woord aan Anne de Kam. Zij begon in november 1998, onder de naam Blauwe Hope, als zelfstandig ondernemer met het maken  en vermaken van sieraden met edelsteenkralen en het knopen en rijgen van colliers en armbanden. Aanvankelijk was Blauwe Hope gevestigd in Rotterdam maar sinds 2001 woont en werkt Anne in een gezellig pand aan de Seisweg in Middelburg.

1 dag geleden
‘Dankbaar voor alle steun, kaartjes en zelfs bossen bloemen’

GOES - Voor Grieks restaurant Rhodos in Goes is het, net als voor veel andere restaurants, een bewogen jaar. Van dicht zijn bij kerst tot weer aan de slag kunnen in de zomer, het jaar kende voor Rhodos vele gezichten. Na een lange tijd met weinig maatregelen komen ook voor het Griekse restaurant nu weer nieuwe maatregelen om de hoek.

2 dagen geleden
Adrz stopt met operaties in Vlissingen

VLISSINGEN - Vanaf maandag (29 november) vinden er voorlopig geen operaties meer plaats in ziekenhuis Adrz in Vlissingen. 

2 dagen geleden