Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwsgierige Yesenaar introduceert 'kinderachterbank'

Nieuwsgierige Yesenaar introduceert 'kinderachterbank'

YERSEKE - Niet genoeg ruimte in je auto om jouw zes kinderen mee te nemen tijdens een dagje uit? Dat is vanaf nu verleden tijd. Met de 'kinderachterbank' is dit probleem namelijk zo opgelost. Het bankje zorgt voor twee tot drie extra zitplaatsen, zodat iedereen toch mee kan naar de plaats van bestemming.

De 'ontdekker' van de kinderachterbank is de 43-jarige Jan Murre uit Yerseke. Samen met zijn vrouw runt hij een stoffeerderij. ''Wij houden ons bezig met het maken van bankjes op maat, markiezen en de ontwikkeling van een alternatief voor de horecaparasol'', vertelt de eigenaar. Murre is een persoon die zich graag onderscheidt van anderen en opzoek gaat naar nieuwe mogelijkheden. Door zijn nieuwsgierigheid ontdekte hij de kinderachterbank. ''Ik kwam erachter dat er op de automarkt slechts drie merken zijn die een model hebben met acht zitplaatsen. Het principe van het bankje bestond al, want een groot automerk heeft dat jaren geleden bedacht'', zegt Jan. ''Deze uitvinding is echter in Zeeland nog niet bekend en aangezien veel samengestelde of grote gezinnen tot mijn klantenkring behoren, zag ik mijn kans schoon om hier iets mee te doen.''

Kinderachterbank

Murre ging aan de slag en ontwierp een proefmodel van de 'kinderachterbank', zoals hij het product zelf noemt. ''Het bankje is van stof of kunstleer, zorgt voor er twee tot drie extra zitplaatsen in een auto en is voornamelijk bedoeld voor grote gezinnen. Het wordt achterwaarts vastgezet, zodat de kinderen naar buiten kunnen kijken. De kinderachterbank is inklapbaar, zodat men ook de bagageruimte kan blijven gebruiken'', legt Jan uit. ''Het voordeel van dit bankje is dat de mensen het zelf in hun eigen auto kunnen monteren. Naar de garage gaan is dus niet meer nodig.''

Informatie

Wie interesse heeft in de kinderachterbank of over dit product meer informatie wil inwinnen, kan contact opnemen met Jan Murre (0645986229). Hij legt graag uit hoe u/jij het bankje zelf in uw/jouw auto kunt monteren. Informatie is ook te vinden op de website www.kinderachterbank.nl of via www.facebook.com/kinderachterbank.

Meer uit Reimerswaal

Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

1 uur geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

1 dag geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

1 dag geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

2 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

2 dagen geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

4 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

4 dagen geleden