Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwjaarsduiken afgelast of op losse schroeven om corona

Nieuwjaarsduiken afgelast of op losse schroeven om corona

DEN HAAG (ANP) - De nieuwjaarsduiken bij Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn dit jaar opnieuw afgelast wegens de coronamaatregelen, zeggen de organisaties en de reddingsbrigades in die badplaatsen.

"Het is niet te doen. Er komen in totaal wel zo'n 5000 duikers en 10.000 toeschouwers op af. We kunnen geen stuk van het strand afzetten en de QR-code scannen, dat is ook niet te doen", zegt Leon van Esch van Nieuwjaarsduik Zandvoort.

"We gaan het risico niet nemen", zegt Ruud Cloeck van de reddingsbrigade in Bloemendaal aan Zee. Cloeck verwacht wel dat er mensen zullen komen, "maar dat is dan hun eigen verantwoording. Er wordt niets georganiseerd".

Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee, dat ook elk jaar een nieuwjaarsduik organiseert, wachten ze de komende coronapersconferentie van het kabinet af. "Daarna nemen we een definitief besluit of we de duik wel of niet houden", aldus de organisatie. "Voor horeca kan gelden dat een investering in de vorm van sponsoring van het evenement niet zinvol lijkt. Zonder deze sponsoring kunnen we niet. Ook zullen mogelijk onze Duitse duikers grotendeels wegblijven waardoor het financieel alsnog een uitdaging kan worden." De nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee heeft zo'n 2000 deelnemers.

Volgens een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland is nog niet duidelijk of de traditionele duik bij Scheveningen, waar veel deelnemers en toeschouwers op afkomen, doorgaat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Huisartsen in krantenadvertentie ten strijde tegen Zilveren Kruis

HAARLEM (ANP) - Huisartsen roepen verzekeraar Zilveren Kruis vrijdag in een paginagrote krantenadvertentie op om de vergoedingen voor praktijkondersteuners zo te laten als die zijn. Ze vrezen anders financieel flink het schip in te gaan. Een petitie tegen wijziging van de systematiek, die volgens de adverterende dokters meer dan 2500 keer werd getekend door collega's en ondersteuners, leverde niks op. Een kort geding is inmiddels aangespannen en dient op 10 februari.

26 minuten geleden
OMT bespreekt quarantaineregels onderwijs

DEN HAAG (ANP) - Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag weer samen en bespreekt dan de quarantaineregels voor het onderwijs. Nu is de richtlijn dat een hele klas naar huis moet bij drie of meer besmettingen.

1 uur geleden
RIVM deelt rapport over schadelijke stoffen in regio Tata Steel

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert vrijdagochtend een nieuw onderzoeksrapport naar de herkomst van neergedaald stof en stoffen in de lucht in de regio IJmond waar de staalfabriek Tata Steel staat. Omwonenden klagen al lange tijd over het bedrijf.

1 uur geleden
Rechtbank behandelt opnieuw dodelijk geweld Mallorca

LELYSTAD (ANP) - De rechtbank in Lelystad houdt vrijdag een tweede inleidende zitting over het dodelijk uitgaansgeweld dat vorig jaar zomer plaatsvond op Mallorca. Tijdens deze zogeheten regiezitting wordt gesproken over onderzoekswensen van de verdediging, het voorarrest van de hoofdverdachten en de verdere planning van de strafzaak over de dood van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen.

1 uur geleden
OM komt met strafeisen in liquidatieproces rond Caloh Wagoh

SCHIPHOL (ANP) - Na een uitgebreid requisitoir, dat al drie dagen heeft geduurd, komt het Openbaar Ministerie vrijdag tot een afronding met de strafeisen tegen de negentien verdachten in het omvangrijke liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. Het monsterproces, Eris genaamd, gaat onder meer over vijf moorden, diverse pogingen daartoe, verboden wapenbezit en afpersing.

1 uur geleden
Holleeder voor de laatste keer aan het woord in moordproces

SCHIPHOL (ANP) - Willem Holleeder mag vrijdag voor de allerlaatste keer het woord voeren in het kader van zijn strafzaak in hoger beroep. Holleeder staat terecht op verdenking van het geven van vijf opdrachten voor liquidaties. De rechtbank veroordeelde hem daarvoor tot levenslang. Het Openbaar Ministerie heeft die straf ook in hoger beroep geƫist. Holleeder (63) ontkent.

1 uur geleden
OM start onderzoek naar collectieve aangifte tegen Willem Engel

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie start een onderzoek naar de collectieve aangifte tegen Willem Engel, voorman van actiegroep Viruswaarheid, die door 22.581 mensen ondertekend is. Het OM bevestigt dat na een bericht van initiatiefnemer van de aangifte Norbert Dikkeboom.

2 uur geleden