Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwjaarsduiken afgelast of op losse schroeven om corona

Nieuwjaarsduiken afgelast of op losse schroeven om corona

DEN HAAG (ANP) - De nieuwjaarsduiken bij Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn dit jaar opnieuw afgelast wegens de coronamaatregelen, zeggen de organisaties en de reddingsbrigades in die badplaatsen.

"Het is niet te doen. Er komen in totaal wel zo'n 5000 duikers en 10.000 toeschouwers op af. We kunnen geen stuk van het strand afzetten en de QR-code scannen, dat is ook niet te doen", zegt Leon van Esch van Nieuwjaarsduik Zandvoort.

"We gaan het risico niet nemen", zegt Ruud Cloeck van de reddingsbrigade in Bloemendaal aan Zee. Cloeck verwacht wel dat er mensen zullen komen, "maar dat is dan hun eigen verantwoording. Er wordt niets georganiseerd".

Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee, dat ook elk jaar een nieuwjaarsduik organiseert, wachten ze de komende coronapersconferentie van het kabinet af. "Daarna nemen we een definitief besluit of we de duik wel of niet houden", aldus de organisatie. "Voor horeca kan gelden dat een investering in de vorm van sponsoring van het evenement niet zinvol lijkt. Zonder deze sponsoring kunnen we niet. Ook zullen mogelijk onze Duitse duikers grotendeels wegblijven waardoor het financieel alsnog een uitdaging kan worden." De nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee heeft zo'n 2000 deelnemers.

Volgens een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland is nog niet duidelijk of de traditionele duik bij Scheveningen, waar veel deelnemers en toeschouwers op afkomen, doorgaat.

Meer uit Binnenland

Meerdere warmterecords gebroken in eerste helft lente

HOUTEN (ANP) - In de eerste helft van de lente zijn meerdere warmterecords gebroken. Van 1 maart tot en met 15 april werd een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden gemeten, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen was het nog niet zo zacht in die periode. Gemiddeld is het in de eerste helft van de lente 7,2 graden.

10 minuten geleden
Zware windstoten in westelijk kustgebied

DE BILT (ANP) - Het westelijk kustgebied heeft in de eerste helft van dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten. Het gaat om de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot 85 kilometer per uur en komen uit het westen.

16 minuten geleden
Nog even zware windstoten in Zeeland en Zuid-Holland

DE BILT (ANP) - In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

1 uur geleden
Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd om onstuimig weer

SCHIPHOL (ANP) - Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven zeker tot het middaguur last van vertragingen en uitval. Om hoeveel vluchten het precies gaat weet de woordvoerster niet.

2 uur geleden
Rode Kruis: 450.000 mensen in Nederland in 'verborgen voedselnood'

DEN HAAG (ANP) - Naar schatting zitten meer dan 450.000 mensen in Nederland in "verborgen voedselnood", meldt het Rode Kruis op basis van een onderzoek van Ipsos I&O. Deze groep eet niet voldoende of niet voldoende gevarieerd voedsel en krijgt geen voedselhulp, terwijl ze deze wel zouden willen. Volgens de hulporganisatie is de meest genoemde reden voor het ervaren van voedselnood dat mensen niet genoeg geld hebben.

3 uur geleden
Uitspraak in zaak op tweede kerstdag doodgereden gezin Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

4 uur geleden
Hof begint aan hoger beroep Almelose kruisboogschutter 

ARNHEM (ANP) - Het gerechtshof in Arnhem begint dinsdag aan het hoger beroep in de zaak tegen de Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (31). Hij staat terecht voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog. De rechtbank in Almelo legde hem alleen tbs met dwangverpleging op. Het Openbaar Ministerie had naast de tbs 22 jaar cel geëist en ging tegen de uitspraak in beroep.

5 uur geleden