Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwjaarsboodschap burgemeesters

Nieuwjaarsboodschap burgemeesters

MIDDELBURG - Vanwege de huidige coronamaatregelen vervalt opnieuw de nieuwjaarsreceptie van gemeente Middelburg. Wel heeft burgemeester Bergmann een nieuwjaarsboodschap. Zijn collega van gemeente Veere, burgemeester van der Zwaag, ook.

“Ik had zo gehoopt dat we nu met z’n allen bij elkaar zouden kunnen staan en dat ik over corona in de verleden tijd kon spreken. Helaas is dat, wederom, niet het geval.

De coronacrisis raakt ons nog steeds allemaal. Op de eerste plaats zijn daar natuurlijk de mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest en hun naasten. Maar ook mensen die van zorg afhankelijk zijn of in de zorg werken, worden er dagelijks mee geconfronteerd. En dan zijn er nog de schoolgaande kinderen en hun ouders. Het afgelopen jaar – en waarschijnlijk ook weer dit jaar –moesten zij regelmatig vanuit huis leren. De keukentafel werd multifunctioneel. Het was een schoolbank voor de kinderen, een werkplek voor papa of mama en ’s avonds werd er gezamenlijk aan gegeten. Ondernemers hebben het ook zwaar. Eerst helemaal dicht, toen helemaal open, daarna gedeeltelijk dicht en uiteindelijk toch weer helemaal gesloten. Het is een hele vervelende situatie die door de ernst en duur ervan soms moeilijk is te doorstaan.

Door ons gedrag kunnen we uit deze situatie komen. Het is lastig om je aan de regels te houden. Maar we moeten dit voor elkaar over hebben. We doen dit voor de gezondheid van onze families en bekenden, die van onze medeburgers en om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. Dat voor ogen houden helpt misschien bij het accepteren van de regels.

Omdat het ons allemaal in meer of mindere mate raakt, is corona een veel ingezet gespreksonderwerp. Steeds meer zorgt het onderwerp ervoor dat mensen tegenover elkaar komen te staan. Terwijl de ene zich aan de opgelegde regels houdt, trekt de andere ze in twijfel. Het is mooi dat we in een land wonen waarin we deze discussies kunnen voeren. Je mag hier uitkomen voor je eigen mening. Maar wees er waakzaam voor dat we niet lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Zoek in plaats van de verschillen naar een gemeenschappelijk doel. Ik denk dat iedereen wil dat we deze crisis te boven komen. Houd dat voor ogen en respecteer elkaar. Geef elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte, let op elkaar, luister naar elkaar en kom er zo achter wat de ander nodig heeft. Door ons aan de regels te houden, kan iedereen mee blijven doen. Heb dat over voor elkaar.

Als gemeente proberen we u zoveel mogelijk, zij het aangepast, van dienst te zijn. Zo zijn de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar verdeeld over drie dagen. Ik wil iedereen oproepen om te komen stemmen. Wij willen weten welke kant u op wilt met uw stad en dat kunt u, onder andere, doen door te stemmen. Los van de vierjaarlijkse verkiezingen zijn er natuurlijk ook andere manieren waarop u met ons in contact kunt komen. Een bezoek aan het stadskantoor, een telefoontje, een mail of social media. U heeft al bewezen dat u ons goed weet te vinden. Maar daarnaast zijn we bezig met het ontplooien van andere initiatieven om tussentijds met u in contact te komen en blijven. Nu zal dat nog vooral digitaal zijn, maar we hopen u ook snel weer in levende lijve te zien en spreken. Samen met u willen we blijven werken aan een gemeente Middelburg voor iedereen.

Ik wens u allen een voorspoedig en gezond 2022.”

Ook burgemeester van der Zwaag van gemeente Veere heeft een nieuwjaarsboodschap. Die is als video te bekijken via de website van gemeente Veere.

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

1 dag geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

1 dag geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 dag geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

2 dagen geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

2 dagen geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

2 dagen geleden