Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Wereldwinkel in Serooskerke

Nieuwe Wereldwinkel in Serooskerke

SEROOSKERKE - De Wereldwinkel Serooskerke verhuist naar de Torenstraat. De voormalige bakkerij ‘opslag’ is door de nieuwe eigenaar omgebouwd naar een knusse winkel en die wordt nu gehuurd door de Wereldwinkel. Het bestuur van de Wereldwinkel was op zoek naar een nieuwe winkelruimte, omdat het oude gebouw aan de Wilgenhoekweg gesloopt gaat worden.

Eigenaars en verhuurders Wendy Jongepier en Sybren Willems zijn blij met deze oplossing. Ze zijn bezig met een grondige verbouwing van het pand. Ook het bestuur van de Wereldwinkel is heel tevreden met de nieuwe locatie. Voorzitter Peter Louwerse : “We hopen op meer klanten op deze prachtige locatie. We bestaan nu 33 jaar en door de corona-epidemie hebben we veel omzet gemist. We willen graag dé cadeauwinkel van Serooskerke zijn.”

De Wereldwinkel Serooskerke draait geheel op vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Zo is er een stichtingsbestuur van vijf mensen en momenteel zijn er 22 mensen die winkeldiensten draaien en de in- en verkoop verzorgen. De meeste producten worden betrokken bij Fair Trade Original in Culemborg. De winkel hoeft geen grote winst te draaien maar probeert elk jaar wat over te houden om de kosten te dekken en om bijvoorbeeld de winkelinrichting te kunnen vernieuwen.

De Wereldwinkel opent de deur van het nieuwe pand op woensdag 10 november. Op zaterdag 13 november om 11.00 uur is de officiële opening door wethouder Chris Maas. Iedereen is van harte welkom en kan tevens profiteren van een aantrekkelijke korting op een pak koffie in de openingsweek.Voor de kinderen is er een kleine verrassing.

Meer uit Middelburg

Eten, muziek, zang en dans tijdens Culturen Carrousel in Dauwendaele

MIDDELBURG - Aanstaande zaterdag vindt in het winkelcentrum Dauwendaele de eerste editie van de Culturen Carrousel plaats. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een multicultureel programma met live muziek, lekker eten, zang en dans. Inwoners en andere betrokkenen gaan er voor zorgen dat de bezoekers ondergedompeld worden in verschillende culturen. De toegang is gratis.

14 uur geleden
Keti Koti dialoogtafel zaterdag 29 juni in de ZB Middelburg

MIDDELBURG - De Keti Koti dialoogtafel vindt dit jaar op zaterdagmiddag 29 juni 2024 plaats in de ZB Middelburg. Keti Koti betekent 'verbreek de ketens' en de dialoogtafel is onderdeel van de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij. Deelname is gratis (vrijwillige financiële bijdrage is mogelijk), aanmelden kan tot 22 juni 2024.

17 uur geleden
Zaterdag 22 juni Rommelroute in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Boeken, strips, kleding, speelgoed of gereedschap: tijdens de Rommelroute in Arnemuiden is er van alles te koop. ,,We proberen elk jaar een Rommelroute te organiseren. Er is veel behoefte aan", zegt medeorganisator Marga van de Ketterij. Zaterdag 22 juni van 09.00 uur tot 13.00 uur kan gesnuffeld worden tussen de spulletjes van de verschillende deelnemers.

21 uur geleden
Walcherse schat te bewonderen in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Met trots presenteert het Zeeuws Museum een bijzondere nieuwe aankoop: een muntschat uit ca. 1570. Deze werd een aantal jaren geleden op Walcheren gevonden door metaaldetectoristen Michiel Bil en Michael Daniëlse. 

1 dag geleden
Middelburgse scholieren en studenten kunnen gratis naar Etty Hillesum Huis

MIDDELBURG - Leerlingen van Middelburgse scholen kunnen binnenkort gratis naar het Etty Hillesum Huis. Het gaat dan om alle leerlingen van de basisscholen, middelbare scholen, HZ, Scalda en UCR. Het college heeft hiervoor geld gevraagd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft hier mee ingestemd, onder meer omdat het invulling en uitvoering geeft aan een motie die door de raad unaniem is aangenomen.De Gemeente Middelburg werkt samen met het Etty Hillesum Huis om aandacht te hebben voor mensenrechten op een breed niveau. Door de scholieren en studenten een educatief bezoek aan te bieden aan het Etty Hillesum Huis worden zij tot nadenken aangezet. De gemeente wil jongeren bewust maken van de keuzes die ze hebben en maken en hoe de keuzes bijdragen aan onderlinge verdraagzaamheid, begrip en veiligheid. Na een bezoek aan het Etty Hillesum Huis kan dit een gezamenlijk gespreksonderwerp worden. De hoop is dat jongeren hiermee de handvatten krijgen om elkaar aan te spreken en samen bewuste keuzes te maken.

1 dag geleden
Yvonne van Mastrigt definitief de nieuwe burgemeester van Middelburg

MIDDELBURG - De ministerraad heeft  ingestemd met de voordracht van Yvonne van Mastrigt als nieuwe burgemeester van Middelburg. Hiermee wordt Yvonne van Mastrigt definitief de nieuwe burgemeester van Middelburg.

2 dagen geleden
Engelse Kerk nieuw cultureel centrum in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag kondigen het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) en de culturele ondernemer en kunstenaar André Romijn aan dat zij een langdurige huurovereenkomst hebben getekend. Onder de naam 'De Engelse Kerk' worden deze monumenten omgevormd tot een zelfvoorzienend, multifunctioneel centrum dat kunst, muziek, educatie en gemeenschapszin integreert. 

2 dagen geleden