Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe versoepelingen van coronamaatregelen gaan in

Nieuwe versoepelingen van coronamaatregelen gaan in

DEN HAAG (ANP) - Terrassen mogen vanaf woensdag langer open, mensen kunnen weer naar sportscholen en zwembaden en zogenoemde doorstroomlocaties in de buitenlucht, zoals pretparken, mogen weer gasten ontvangen. Ook sekswerkers mogen weer aan de slag. Het is de tweede stap van het openingsplan van het kabinet, die vorige week werd aangekondigd.

In de eerste stap van het openingsplan mochten terrassen nog alleen van 12.00 tot 18.00 uur open, dat wordt nu verruimd naar 06.00 tot 20.00 uur. Muziek- en danslessen binnen worden ook weer mogelijk.

Het kabinet hield vorige week nog een slag om de arm. De versoepelingen zouden alleen doorgaan als de cijfers over de coronabesmettingen en de ziekenhuisbezetting genoeg zouden dalen. Dat is gebeurd, concludeerde de regering maandag.

Bibliotheken maakten in eerste instantie geen deel uit van de versoepelingen van deze week, maar op aandringen van de Tweede Kamer gaan die ook deze week open. De bibliotheken moeten wel een dagje langer wachten, omdat de procedure voor deze stap later in gang werd gezet.

Meer uit Binnenland

Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

DELFT (ANP) - Delta, het journalistieke platform van de TU Delft, zegt onder juridische druk een artikel van de eigen site te hebben verwijderd. Het gaat om een verhaal onder de kop 'Hoe zwijgplicht leidde tot angst onder medewerkers I&IC en vertrouwensbreuk met rector'.

8 minuten geleden
Wind afgenomen, geen waarschuwing meer van kracht

DE BILT (ANP) - Er geldt geen waarschuwing meer voor de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Die gebieden hadden dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten, maar kort voor 10.00 uur meldde het KNMI dat er geen waarschuwingen meer van kracht zijn.

55 minuten geleden
Ik hoop dat het lukt, zegt Wilders na terugkeer aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders schuift weer aan bij de formatiegesprekken nadat onderhandelingen maandag op zijn verzoek tijdelijk waren geschorst toen het over asiel en migratie ging. De gesprekken "staan soms op scherp" volgens de PVV-leider. "Dat is ook goed. En daarna probeer je eruit te komen. Ik hoop dat het lukt", zegt hij voor aanvang.

1 uur geleden
Tussen 1500 en 2000 passagiers getroffen door perikelen Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

1 uur geleden
Gelderland steekt 17 miljoen in verbeteren leefbaarheid dorpen

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland trekt 17 miljoen euro uit om de komende vier jaar tientallen zogenoemde dorpen- en wijkendeals te sluiten. Doel is de leefbaarheid in Gelderse dorpen en wijken te vergroten.

2 uur geleden
Meerdere warmterecords gebroken in eerste helft lente

HOUTEN (ANP) - In de eerste helft van de lente zijn meerdere warmterecords gebroken. Van 1 maart tot en met 15 april werd een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden gemeten, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen was het nog niet zo zacht in die periode. Gemiddeld is het in de eerste helft van de lente 7,2 graden.

2 uur geleden
Zware windstoten in westelijk kustgebied

DE BILT (ANP) - Het westelijk kustgebied heeft in de eerste helft van dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten. Het gaat om de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot 85 kilometer per uur en komen uit het westen.

2 uur geleden