Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe variant badminton beleeft primeur in Middelburg

Nieuwe variant badminton beleeft primeur in Middelburg

MIDDELBURG - Middelburg is vrijdag 10 en zaterdag 11 mei gastheer van een heus badmintonfeest.

Het is het eerste van twaalf van dit soort sportieve feesten in Nederland. Ze worden gehouden in verband met de introductie van outdoor badminton, een nieuwe variant op de traditionele sport.

Vrijdag 10 mei zijn er op de Markt clinics tussen 9.00 uur en 14.30 uur. Daarna volgen tussen 15.00 uur en 18.00 uur trainingen waarvoor kinderen zich individueel kunnen inschrijven via www.badmintonfestival.nl. Deelname is gratis.

Kampioenschap

Zaterdag 11 mei vindt het eerste outdoor badminton kampioenschap van Nederland plaats. Koppels gaan de strijd met elkaar aan om de eerste titels. Rondom de sportvelden staan foodtrucks en springkussens en er zijn demonstraties van Team NL-spelers tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

Shuttle

Outdoor badminton is de buitenvariant van badminton. Beoefenaars spelen met een speciale shuttle, die minder vatbaar is voor weersomstandigheden. De Badminton World Federation heeft Nederland aangewezen als één van de landen waar een pilot met de outdoor-varaint plaatsvindt. “De potentie is ongekend”, zegt voorzitter Michel Bezuijen van Badminton Nederland. “We verwachten dat er snel competities worden opgezet. Daar denken we al over na.”

Volleybal

De bond hoopt dat het net zo gaat is als met beachvolleybal. De strandvariant werd jaren geleden geïntroduceerd en is inmiddels een Olympische sport en populair onder een groot publiek. Kijk voor meer info op: www.badmintonfestival.nl.

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

4 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

21 uur geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

22 uur geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

1 dag geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

3 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden