Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe trap past bij Veerse DNA

Nieuwe trap past bij Veerse DNA

WESTKAPELLE – De werkzaamheden aan de trap bij duinovergang Schermershoofd vorderen gestaag. Afgelopen vrijdag bracht wethouder Pieter Wisse een bezoekje aan de kust en hij zag dat het goed was. “Dit is een mooi stukje werk”, sprak hij zichtbaar tevreden.

DOOR DANIËL WISSEL

Helemaal af is de nieuwe trap, gemaakt van duurzaam hout, nog niet. Maar volgens Sam de Visser, toezichthouder namens de gemeente Veere, loopt alles op rolletjes. “Voor de Pasen is hij klaar. Het grootste werk is gedaan, het is nu nog een kwestie van afronden.” Terwijl de bankjes geplaatst werden, vertelde De Visser verder over het project. “De trap verkeerde in een slechte staat, maar we hebben eerst gekeken waar het zwakke punt van een trap doorgaans zit. Dat zijn de trapbonen, waar de treden op rusten. Die zijn nog te rekken tot een jaar of twintig, maar dan zijn ze echt versleten. Dan moet je dus een heel nieuwe trap gaan bouwen, terwijl meer dan driekwart nog prima in orde is.” Dat moest anders. “Hoe maak je zo’n trap nog duurzamer? Het is nu gemaakt van steviger materiaal en de treden vallen binnen de trapboom, zodat het als het goed is minimaal 25 jaar meegaat.”


DNA
Voeg daar reflecterende strepen voor slechtzienden en voldoende plateaus aan toe en een nieuw pronkstuk is geboren. “Mensen zagen vaak lastig de diepte. Eerst verhielpen we dat met een gele stip verf, maar dan blijf je bezig”, vertelt de toezichthouder. Wethouder Wisse was in zijn nopjes met het ontwerp en de uitvoering. “In eerste instantie zou er een ander concept komen. Een trap van staal, flexibel en modern. Maar naar onze mening paste dat niet zo goed bij het DNA van Veere, dat doet een houten trap volgens ons veel meer.”

Slagroom op de taart
Wisse vond het dan ook mooi om de - door Gerson de Pagter ontworpen - trap met eigen ogen te zien. “Het is goed om het ook eens in het echt te zien. We moeten ook minder leuke dingen doen, zoals het betaald parkeren, maar op deze manier laten we zien dat we ook bezig zijn om de kust mooier te maken.” De Visser geniet van het prachtige bouwwerk. “Dit is voor mij echt de slagroom op de taart.”

Meer uit Middelburg

Zaterdag rijdt er een heel bijzondere brandweerauto door Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdagmorgen wordt met de historische Magirus brandweerauto uit 1931 een rondrit door Middelburg gemaakt. 

6 uur geleden
Tegelwippen? Bel de TegelTaxi

MIDDELBURG - Vorig jaar won de gemeente Middelburg het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Dit jaar wil de gemeente wederom samen met de inwoners de strijd aan gaan en zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners hun eigen tuintegels te verruilen voor groen.

9 uur geleden
Explosieven onschadelijk gemaakt in Ritthem

RITTHEM - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is vanmorgen ingezet voor het veiligstellen van een aantal explosieven. De explosieven waren in Middelburg gevonden.

13 uur geleden
Zaterdag 22 juni Zomerfair in Klarenbeek Middelburg

Een duofiets maakt het leven van de bewoners van Hof 't Seijs in Middelburg leuker. Op pad gaan voor praktische zaken of om naar de Boulevard te gaan en lekker een ijsje te eten wordt een stuk makkelijker en gezelliger. Zo een duofiets kunnen de bewoners van Hof Klarenbeek ook goed gebruiken, maar ze zijn duur. Reden voor Petra Fiktorie, welzijnsmedewerker, om een Zomerfair in Klarenbeek te organiseren.  

15 uur geleden
Eten, muziek, zang en dans tijdens Culturen Carrousel in Dauwendaele

MIDDELBURG - Aanstaande zaterdag vindt in het winkelcentrum Dauwendaele de eerste editie van de Culturen Carrousel plaats. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een multicultureel programma met live muziek, lekker eten, zang en dans. Inwoners en andere betrokkenen gaan er voor zorgen dat de bezoekers ondergedompeld worden in verschillende culturen. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Keti Koti dialoogtafel zaterdag 29 juni in de ZB Middelburg

MIDDELBURG - De Keti Koti dialoogtafel vindt dit jaar op zaterdagmiddag 29 juni 2024 plaats in de ZB Middelburg. Keti Koti betekent 'verbreek de ketens' en de dialoogtafel is onderdeel van de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij. Deelname is gratis (vrijwillige financiële bijdrage is mogelijk), aanmelden kan tot 22 juni 2024.

1 dag geleden
Zaterdag 22 juni Rommelroute in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Boeken, strips, kleding, speelgoed of gereedschap: tijdens de Rommelroute in Arnemuiden is er van alles te koop. ,,We proberen elk jaar een Rommelroute te organiseren. Er is veel behoefte aan", zegt medeorganisator Marga van de Ketterij. Zaterdag 22 juni van 09.00 uur tot 13.00 uur kan gesnuffeld worden tussen de spulletjes van de verschillende deelnemers.

1 dag geleden