Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe straatnamen voor nieuwe stadsentree

Nieuwe straatnamen voor nieuwe stadsentree

OOST-SOUBURG - De omgeving van het nieuwe industrieterrein Souburg II, buitenhaven en Kenniswerf ondergaat een metamorfose en daar horen nieuwe straatnamen bij.

Het Vlissingen college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de nieuwe, nog aan te leggen wegen van Oost-Souburg en Ritthem richting buitenhaven, Kenniswerf en Souburg II de Havendorpweg en Louis Pasteurweg gaan heten. Daarnaast wijzigen b&w de ligging van de bestaande Oude Veerhavenweg, Veerhavenweg, Westerhavenweg, Oosterhavenweg, Poortersweg, Poorterspad en Buitenhavenpad. De Ankerweg vervalt.

Rotonde

In februari is de ontwikkeling van de nieuwe stadsentree begonnen. De rijbaan wordt verlegd en er komt een dubbele rotonde met fietstunnel om de Kenniswerf, marinierskazerne, buitenhaven en het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Souburg II te bereiken. Met een prijskaartje van 4,3 miljoen euro is dit project een van de grootste investeringen voor de gemeente Vlissingen in de infrastructuur van de afgelopen jaren. De provincie Zeeland betaalt 900.000 euro mee.

De rotonde wordt een kopie van die bij Bossenburgh. De spoorwegovergang blijft op dezelfde plek. Hier komt een vrijliggend fietspad vanaf de Kenniswerf richting de Poortersweg voor meer verkeersveiligheid.

Veerplein

Als het project begin volgend jaar klaar is, ziet het gebied er totaal anders uit. 90.000 kuub zand en 120.000 kuub grond is er gemoeid met de vernieuwing van de entree, die nu nog gericht is op het voormalige veerplein. In 2016 is het bouwrijp maken van de grond al begonnen. Er verschenen enorme bergen zand, die maandenlang bleven liggen. Door deze voorbelasting kon de grond inklinken, zodat er nu op gebouwd kan worden. De gemeente maakt het gebied ongeveer 1,60 meter hoger, vanwege de drassige ondergrond.

Meer uit Vlissingen

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

19 minuten geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

2 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

6 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

1 dag geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 dagen geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

4 dagen geleden