Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe straatnamen voor nieuwe stadsentree

Nieuwe straatnamen voor nieuwe stadsentree

OOST-SOUBURG - De omgeving van het nieuwe industrieterrein Souburg II, buitenhaven en Kenniswerf ondergaat een metamorfose en daar horen nieuwe straatnamen bij.

Het Vlissingen college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de nieuwe, nog aan te leggen wegen van Oost-Souburg en Ritthem richting buitenhaven, Kenniswerf en Souburg II de Havendorpweg en Louis Pasteurweg gaan heten. Daarnaast wijzigen b&w de ligging van de bestaande Oude Veerhavenweg, Veerhavenweg, Westerhavenweg, Oosterhavenweg, Poortersweg, Poorterspad en Buitenhavenpad. De Ankerweg vervalt.

Rotonde

In februari is de ontwikkeling van de nieuwe stadsentree begonnen. De rijbaan wordt verlegd en er komt een dubbele rotonde met fietstunnel om de Kenniswerf, marinierskazerne, buitenhaven en het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Souburg II te bereiken. Met een prijskaartje van 4,3 miljoen euro is dit project een van de grootste investeringen voor de gemeente Vlissingen in de infrastructuur van de afgelopen jaren. De provincie Zeeland betaalt 900.000 euro mee.

De rotonde wordt een kopie van die bij Bossenburgh. De spoorwegovergang blijft op dezelfde plek. Hier komt een vrijliggend fietspad vanaf de Kenniswerf richting de Poortersweg voor meer verkeersveiligheid.

Veerplein

Als het project begin volgend jaar klaar is, ziet het gebied er totaal anders uit. 90.000 kuub zand en 120.000 kuub grond is er gemoeid met de vernieuwing van de entree, die nu nog gericht is op het voormalige veerplein. In 2016 is het bouwrijp maken van de grond al begonnen. Er verschenen enorme bergen zand, die maandenlang bleven liggen. Door deze voorbelasting kon de grond inklinken, zodat er nu op gebouwd kan worden. De gemeente maakt het gebied ongeveer 1,60 meter hoger, vanwege de drassige ondergrond.

Meer uit Vlissingen

Moeten de bomen op het Oranjeplein eraan geloven?

OOST-SOUBURG - Het gaat niet goed met de oude beeldbepalende bomen op het Oranjeplein. Uit beantwoording van vragen over de bomen die de Partij Souburg-Ritthem (PSR) aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft gesteld, blijkt dat de bomen aan het afsterven zijn.

2 dagen geleden
Willem-Jan Buijs neemt afscheid van strandpaviljoen Panta Rhei

VLISSINGEN - Het Nollestrand zonder Willem-Jan Buijs is haast onvoorstelbaar, maar toch zal Vlissingen eraan moeten wennen. Willem-Jan loopt er al sinds 1983 rond toen zijn ouders strandpaviljoen De Nolle kochten, een 'consumptietent' werd dat toen nog genoemd. Hij nam het paviljoen in 1996 over en bouwde het uit tot één van de meest succesvolle horecagelegenheden van Vlissingen: Panta Rhei. Maar nu is het klaar: "Je moet dit met honderddertig procent inzet kunnen doen wil je het goed doen. Ik merkte dat ik niet meer de power had om me er volledig in te storten, dan is het beter om te stoppen."

2 dagen geleden
Veel belangstelling voor het Delta Climate Center

VLISSINGEN - Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement 'Maak kennis met het Delta Climate Center' in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

2 dagen geleden
Zorgen om Oost-Souburgse basisscholen en kinderopvang

OOST-SOUBURG - Ouders, kinderen, teamleden en medezeggenschapsraden van basisscholen de Tweemaster en de Parelburcht en de Kinderopvang Walcheren (KOW) maken zich zorgen over de nieuwbouw van de scholen en de kinderopvang. Ze hebben een brief geschreven aan de Vlissingse gemeenteraadsleden over vermeende gebreken aan de nieuwbouw, waarbij al de nodige fouten zijn gemaakt. Ook vragen ze zich in de brief af wanneer de nieuwe scholen nu eindelijk eens worden opgeleverd en of die scholen wel veilig gebouwd zijn.

3 dagen geleden
Delta Climate Center presenteert zich in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanmiddag presenteert het Delta Climate Center (DCC) zich in de Lasloods. Het DCC laat zien wat het gaat doen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie rond de thema's water, energie, voedsel en biogrondstoffen. Het DCC is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het compensatiepakket Wind in de Zeilen dat in het leven is geroepen nadat de Marinierskazerne niet naar Vlissingen kwam.

3 dagen geleden
Onderzoek naar Amerikaanse bommenwerper voor de kust

VLISSINGEN - Op 15 april 2024 begint de Defense POW/MIA Accounting Agency (DPAA) uit de Verenigde Staten in samenwerking met Trident Archeologie een project voor de kust van Domburg met als doel het lokaliseren en bergen van vermiste Amerikaanse militairen. De vermisten houden verband met een B-24 H Liberator die op 5 november 1943 buiten Domburg in zee stortte. 

6 dagen geleden
VTV-turnsters kampioen Zuid-West Nederland

VLISSINGEN - Na succesvolle kwalificatiewedstrijden turnen meisjes van de Vlissingse Turn Vereniging zich onder andere naar het kampioenschap ZW Nederland.

6 dagen geleden