Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe stichting voor vrijdagmiddagborrel Tholen

Nieuwe stichting voor vrijdagmiddagborrel Tholen

THOLEN - Martine van de Velde, Vincent van der Male en Martin de Waal hebben een nieuwe stichting opgericht, waarmee onder andere de vrijdagmiddagborrel van Tholen georganiseerd gaat worden. Onder de noemer Tholen Unighted wordt op 14 juni de inmiddels zesde editie van de Vrijmibotho gehouden.

Het drietal heeft in december al voor de eerste keer bij de notaris gezeten om alles te regelen en op 23 januari werd de nieuwe stichting officieel bekrachtigd met het plaatsen van de handtekeningen. "Zelf ben ik samen met Vincent ooit begonnen met de vrijdagmiddagborrel", vertelt Martine van de Velde. Twee keer per jaar werd een vrijdagmiddagborrel georganiseerd en vorig jaar bleef het bij één borrel.

Professioneel

"De eerste editie was in de Gasthuiskapel, daarna werd het bij de haven georganiseerd, in de voormalige C1000 en daarna nog twee keer bij scheepswerf Duivendijk." Met elke nieuwe editie groeide het aantal bezoekers en de vrijdagmiddagborrel werd steeds professioneler van opzet. "Daarom hebben Vincent en ik nu samen met Martin de Waal (dj Ostrea) een stichting opgericht: Tholen Unighted. Dat geeft ons meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld de inkoopkeuzes die we maken."

Verbinding

De naam van de stichting is echter niet nieuw. Al in 2016 werd de naam Tholen Unighted gebruikt voor een (dance)feest dat in Tholen georganiseerd werd met onder andere Mental Theo. "We willen ons niet beperken door de vrijdagmiddagborrel als naam te gebruiken voor onze stichting. Op dit moment organiseren we alleen de borrel, omdat we het allemaal erg druk hebben. Maar, wellicht dat er in de toekomst ook andere feesten georganiseerd gaan worden. Daarom houden we alle opties open. We willen uiteindelijk evenementen organiseren in de breedste zin van het woord." De naam is echter wel precies waar de stichting voor staat. "We willen mensen verbinden."

Animo

De stichting heeft geen winstoogmerk en eventuele opbrengsten worden dan ook gebruikt voor een volgend feest óf gaan naar lokale goede doelen. "Wat wij belangrijk vinden is dat we mensen samenbrengen, ontmoeten en verbinden. Jong en oud en alle bevolkingsgroepen." De vrijdagmiddagborrel zorgt op dit moment al voor dat soort verbindingen. "De afgelopen keer kwamen er zo'n 800 tot duizend mensen op af en we merken dat er een vaste groep bezoekers op het evenement afkomt." Regelmatig wordt Martine dan ook aangesproken door mensen met de vraag wanneer de nieuwe borrel weer georganiseerd wordt. "Er is veel animo voor en het slaat echt enorm aan. Er zijn zelfs artiesten die zich nu bij ons melden die graag op willen treden."

Vrijmibotho

De nieuwe editie op 14 juni wordt weer gehouden bij scheepswerf Duivendijk. "Het is dezelfde locatie, maar we zitten boordevol nieuwe ideeën. We willen niet constant hetzelfde kunstje herhalen, dus er wordt een heel nieuw sausje overheen gegoten." Denk bijvoorbeeld aan andere artiesten en een andere invulling van het terrein. "Vertrouwd, maar toch vernieuwend. Dat maakt het voor ons én voor de bezoekers leuk. We doen dit overigens niet met z'n drieën. Wij vormen het bestuur, maar we worden ondersteund door Joalien Bevelander, Sabine van der Zwan en Patrick Manse. Daarnaast zijn er vele vrienden en familieleden die helpen en waarbij we ieder jaar weer mogen aankloppen voor hulp. Ook zij maken van het evenement zo'n succes.

Meer uit Tholen

Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

39 minuten geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

5 uur geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

1 dag geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

2 dagen geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

2 dagen geleden