Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe stichting krijgt sleutels dorpshuis Schore

Nieuwe stichting krijgt sleutels dorpshuis Schore

SCHORE - De Kapelse wethouder Annebeth Evertz overhandigde de nieuwe Stichting Dorpshuis Schore zaterdag officieel de sleutels van het dorpshuis.In samenspraak met vele dorpsbewoners heeft de dorpsraad van Schore vorig jaar een dorpsvisie opgesteld. De rol van het dorpshuis voor de Schoorse gemeenschap maakt ook deel uit van dit plan. Naast een plek waar verenigingen hun activiteiten kunnen uitvoeren, is er behoefte aan een ´huiskamer’ voor het dorp. "Vroeger kon je hier frietjes eten. We willen dat er straks gekookt kan worden, zodat mensen hier weer samen kunnen eten. En we willen een kinderhoek inrichten, zodat de kinderen hier kunnen spelen", vertelt Franciëlla Chamuleau van de nieuwe stichting, waarvan ook Peter Schuitert, Marian Rootsaert, Daniël Visser, Patrick Leendertse, Irma Rijk en Jacolien Bindervoet deel uitmaken. Met hen zijn er leden van alle verenigingen die Schore rijk is vertegenwoordigd in de nieuwe stichting. "Dat was een grote wens." De gemeente Kapelle vindt dat er met deze achterban een degelijk fundament voor de toekomst van het dorpshuis ligt. Zij knapt het gebouw in overleg met de stichting op. Hoe vaak het renoveerde dorpshuis open gaat, is aan de beheerder. De stichting is nog op zoek naar deze persoon, vertelt Chamuleau.

Vooruit
De Stichting Dorpshuis Schore is eind 2018 opgericht vanuit de dorpsraad. Begin dit jaar hebben de nieuwe stichting en gemeente een gebruiks- en exploitatieovereenkomst ondertekend voor het dorpshuis. Wethouder Evertz overhandigde de sleutels aan stichtingsvoorzitter Daniël Visser tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. De stichting hield in het kader hiervan een klusdag in het dorpshuis. "We weten nog niet wanneer de verbouwing kan beginnen, maar met deze klusdag laten we zien dat we vooruit willen. Door het dorpshuis bijvoorbeeld leeg te halen, kan de verbouwing straks meteen van start."

Naam
Voor de nieuwe naam van het dorpshuis kunnen mensen nog tot 1 mei suggesties indienen via [email protected]. "We hebben er al bijna veertig gekregen." De naam wordt onthuld bij de heropening van het dorpshuis.

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

1 dag geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

2 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

4 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

6 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

6 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

6 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

6 dagen geleden