Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe stichting krijgt sleutels dorpshuis Schore

Nieuwe stichting krijgt sleutels dorpshuis Schore

SCHORE - De Kapelse wethouder Annebeth Evertz overhandigde de nieuwe Stichting Dorpshuis Schore zaterdag officieel de sleutels van het dorpshuis.



In samenspraak met vele dorpsbewoners heeft de dorpsraad van Schore vorig jaar een dorpsvisie opgesteld. De rol van het dorpshuis voor de Schoorse gemeenschap maakt ook deel uit van dit plan. Naast een plek waar verenigingen hun activiteiten kunnen uitvoeren, is er behoefte aan een ´huiskamer’ voor het dorp. "Vroeger kon je hier frietjes eten. We willen dat er straks gekookt kan worden, zodat mensen hier weer samen kunnen eten. En we willen een kinderhoek inrichten, zodat de kinderen hier kunnen spelen", vertelt Franciëlla Chamuleau van de nieuwe stichting, waarvan ook Peter Schuitert, Marian Rootsaert, Daniël Visser, Patrick Leendertse, Irma Rijk en Jacolien Bindervoet deel uitmaken. Met hen zijn er leden van alle verenigingen die Schore rijk is vertegenwoordigd in de nieuwe stichting. "Dat was een grote wens." De gemeente Kapelle vindt dat er met deze achterban een degelijk fundament voor de toekomst van het dorpshuis ligt. Zij knapt het gebouw in overleg met de stichting op. Hoe vaak het renoveerde dorpshuis open gaat, is aan de beheerder. De stichting is nog op zoek naar deze persoon, vertelt Chamuleau.

Vooruit
De Stichting Dorpshuis Schore is eind 2018 opgericht vanuit de dorpsraad. Begin dit jaar hebben de nieuwe stichting en gemeente een gebruiks- en exploitatieovereenkomst ondertekend voor het dorpshuis. Wethouder Evertz overhandigde de sleutels aan stichtingsvoorzitter Daniël Visser tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. De stichting hield in het kader hiervan een klusdag in het dorpshuis. "We weten nog niet wanneer de verbouwing kan beginnen, maar met deze klusdag laten we zien dat we vooruit willen. Door het dorpshuis bijvoorbeeld leeg te halen, kan de verbouwing straks meteen van start."

Naam
Voor de nieuwe naam van het dorpshuis kunnen mensen nog tot 1 mei suggesties indienen via [email protected]. "We hebben er al bijna veertig gekregen." De naam wordt onthuld bij de heropening van het dorpshuis.

Meer uit Reimerswaal

Wasschappelse heiploeg slaat eerste paal Oester Staete

YERSEKE - Met een zeewering heistelling heeft de Wasschappelse heiploeg op woensdag 16 oktober de symbolische eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke.

19 uur geleden
Auto over de kop in Kruiningen, bestuurster met spoed naar het ziekenhuis

KRUININGEN - Bij de Stationsweg in Kruiningen is maandagavond een vrouw met haar personenauto over de kop gevlogen. De bestuurster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Grote vogeltentoonstelling in dorpshuis De Vroone

KAPELLE - De vogeltentoonstelling 'Zang en Kleur' komt eraan. Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober is de jaarlijkse vogelexpo in dorpshuis De Vroone in Kapelle. 

2 dagen geleden
Presentatie over Watersnoodramp in dorpshuis Kaj Munk Hansweert

HANSWEERT - Vrouwengilde Hansweert organiseert woensdagavond (23 oktober) een presentatie over de Watersnoodramp van 1953 in dorpshuis Kaj Munk. Iedereen is welkom.

2 dagen geleden
Mike Weststrate maakt schitterende 'Lezersfoto van de week' van cruiseschip op Westerschelde

KRUININGEN - De 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode is deze keer de feestelijke foto van Mike Weststrate geworden. 'Cruiseschip de Amadea, terwijl het kleurrijk verlicht over de Westerschelde bij Kruiningen vaart', zegt Mike over zijn inzending.

3 dagen geleden
Kapelse grenslinde grijpt naast titel 'Boom van het Jaar'

KAPELLE - De grenslinde bij Kapelle is niet verkozen tot Boom van het Jaar 2024. Die eer is voor de ginkgo biloba in de universiteitstuin in Leiden. De Kapelse boom, die Zeeland vertegenwoordigde, is tiende geworden.

4 dagen geleden
Kapelle heeft sluitende begroting, maar ook zorgen over toekomst

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle legt een sluitende begroting voor 2025 voor aan de gemeenteraad. 'Wel staat de gemeente voor een aantal financiële uitdagingen', laat Kapelle vrijdag weten. 

5 dagen geleden