Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe steigers voor handelshaven Tholen

Nieuwe steigers voor handelshaven Tholen

THOLEN - De handelshaven in Tholen krijgt nieuwe steigers. Dat laat de gemeente Tholen weten. Drie jaar geleden werd de haven geïnspecteerd op veiligheid, beheer en onderhoud. Daar kwam een havenbeleidsplan uit. Een van de onderdelen daaruit zijn de nieuwe steigers. 

Goede gesprekken en samenwerking met de gebruikers van de handelshaven zijn volgens de gemeente Tholen de sleutel voor het nieuwe plan dat er nu ligt. Wethouder Corniel van Leeuwen zei: “Wij zijn blij dat na een periode van intensieve voorbereiding en een geslaagde aanbesteding nu gestart gaat worden met de renovatiewerkzaamheden in de haven. Tholen krijgt met deze investering weer een mooie toekomstbestendige voorziening terug waar de gebruikers van kunnen profiteren.”

Scouting

Eén van de wensen is dat het steiger verlaagd wordt ten behoeve van de bootjes van de Scouting Heenetrecht. Hierdoor kunnen de leden van de scouting straks beter en veiliger instappen in hun bootjes. Ook worden er extra palen geplaatst om de bootjes beter te kunnen aanmeren.

Loopbrug

Aan de zuidwestkant van de haven wordt de huidige steiger toegankelijker gemaakt door een extra loopbrug. Hierdoor wordt het voor mensen met een beperking beter bereikbaar. Het enige woonschip de Boreas in de gemeente Tholen ligt ook aan dit steiger. “Met de gemeente hebben we het afgelopen jaar op constructieve wijze overleg gevoerd over het nog te renoveren deel van de handelshaven in Tholen. De gemeente heeft goed naar ons geluisterd en was ook bereid om technische aanpassingen in het ontwerp op te nemen die naar onze mening noodzakelijk waren. We hebben dan ook het volste vertrouwen erin dat het goed komt, want we hebben duidelijke afspraken gemaakt.”: zei de eigenaar van de Boreas. Verder worden er diverse voorzieningen aangebracht zoals bolders en drenkelingenladders.

Renovatie handelshaven

Uit de inspecties is gebleken dat de onderhoudstoestand van de houten steigers in slechte staat is. Maar de overige objecten verkeren nog in redelijke tot voldoende staat. Hierdoor is besloten om tot renovatie van de handelshaven over te gaan. Toch duurde het nog even voor daadwerkelijk kon worden gestart met de renovatiewerkzaamheden. Dit had onder andere te maken met de beschikbare middelen, de overdracht van de passantensteiger naar watersportvereniging De Kogge, de inspraakprocedure en corona. De planning is om binnenkort te starten met de werkzaamheden. Hierdoor zullen enkele schepen tijdelijk even ergens anders moeten liggen. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden voor 1 juli klaar zijn.

Meer uit Tholen

Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

1 uur geleden
Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

5 uur geleden
Dakpannen waaien weg door de harde windstoten in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan de Gareelmakersdreef zijn maandagmiddag de dakpannen van de woning afgewaaid. De brandweer is ter plaatse gekomen om te helpen.

21 uur geleden
N286 tussen Smerdiek en Stavenisse twee weken op slot voor werkzaamheden

SINT-MAARTENSDIJK - De Provincie Zeeland voert vanaf vandaag werkzaamheden uit aan de N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. De waterdoorgang onder de provinciale weg moet worden vervangen om verzakkingen aan het wegdek te voorkomen. De weg is tot en met vrijdag 26 april afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Annaland met gele borden.

1 dag geleden
Opgelet: Bergse Diepsluis en brug vanaf vandaag afgesloten voor verkeer

THOLEN/BERGEN OP ZOOM - De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) is vanaf vandaag ruim een week dicht voor werkzaamheden. Rijkswaterstaat gaat dan een nieuwe slijtlaag aanbrengen. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

1 dag geleden
Code geel maandag en dinsdag vanwege onweersbuien met zware windstoten

THOLEN - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met zware windstoten in Zeeland van maandagmiddag tot dinsdagochtend. De windsnelheden liggen tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Vanaf het middaguur geldt code geel voor het hele land.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Uitvaartzorg Chris Zorge: 'Ik werd getriggerd door het vak' [KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Chris Zorge van Uitvaartzorg Chris Zorge.

2 dagen geleden