Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe steigers voor handelshaven Tholen

Nieuwe steigers voor handelshaven Tholen

THOLEN - De handelshaven in Tholen krijgt nieuwe steigers. Dat laat de gemeente Tholen weten. Drie jaar geleden werd de haven geïnspecteerd op veiligheid, beheer en onderhoud. Daar kwam een havenbeleidsplan uit. Een van de onderdelen daaruit zijn de nieuwe steigers. 

Goede gesprekken en samenwerking met de gebruikers van de handelshaven zijn volgens de gemeente Tholen de sleutel voor het nieuwe plan dat er nu ligt. Wethouder Corniel van Leeuwen zei: “Wij zijn blij dat na een periode van intensieve voorbereiding en een geslaagde aanbesteding nu gestart gaat worden met de renovatiewerkzaamheden in de haven. Tholen krijgt met deze investering weer een mooie toekomstbestendige voorziening terug waar de gebruikers van kunnen profiteren.”

Scouting

Eén van de wensen is dat het steiger verlaagd wordt ten behoeve van de bootjes van de Scouting Heenetrecht. Hierdoor kunnen de leden van de scouting straks beter en veiliger instappen in hun bootjes. Ook worden er extra palen geplaatst om de bootjes beter te kunnen aanmeren.

Loopbrug

Aan de zuidwestkant van de haven wordt de huidige steiger toegankelijker gemaakt door een extra loopbrug. Hierdoor wordt het voor mensen met een beperking beter bereikbaar. Het enige woonschip de Boreas in de gemeente Tholen ligt ook aan dit steiger. “Met de gemeente hebben we het afgelopen jaar op constructieve wijze overleg gevoerd over het nog te renoveren deel van de handelshaven in Tholen. De gemeente heeft goed naar ons geluisterd en was ook bereid om technische aanpassingen in het ontwerp op te nemen die naar onze mening noodzakelijk waren. We hebben dan ook het volste vertrouwen erin dat het goed komt, want we hebben duidelijke afspraken gemaakt.”: zei de eigenaar van de Boreas. Verder worden er diverse voorzieningen aangebracht zoals bolders en drenkelingenladders.

Renovatie handelshaven

Uit de inspecties is gebleken dat de onderhoudstoestand van de houten steigers in slechte staat is. Maar de overige objecten verkeren nog in redelijke tot voldoende staat. Hierdoor is besloten om tot renovatie van de handelshaven over te gaan. Toch duurde het nog even voor daadwerkelijk kon worden gestart met de renovatiewerkzaamheden. Dit had onder andere te maken met de beschikbare middelen, de overdracht van de passantensteiger naar watersportvereniging De Kogge, de inspraakprocedure en corona. De planning is om binnenkort te starten met de werkzaamheden. Hierdoor zullen enkele schepen tijdelijk even ergens anders moeten liggen. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden voor 1 juli klaar zijn.

Meer uit Tholen

OVS en ijsbaan Scherpenisse slaan handen ineen

SCHERPENISSE - Deze week beginnen IJsclub Scherpenisse en Oranjevereniging Scherpenisse met de aftrap van een mooi project in Scherpenisse. Zij gaan namelijk samen aan de slag met ‘de Kooije’.

21 uur geleden
De ZLM Tour raast in juni door gemeente Tholen

THOLEN - De ZLM Tour zal op zaterdag 10 juni starten én finishen in gemeente Roosendaal, maar zal ook door Tholen komen. Dat maakt de organisatie gisteren bekend in een persmoment. 

1 dag geleden
Gemeente Tholen doet opnieuw mee aan het NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet dit jaar weer mee met het Nederlands- en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. “Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet het hoofddoel.”

1 dag geleden
Gemeente Tholen verwijdert fietsenrek met fiets: 'Ben jij je fiets kwijt?'

THOLEN - Tijdens werkzaamheden op de Markt in Tholen heeft de gemeente een fietsenrek verwijderd. Aan dit fietsenrek zat nog een fiets. De gemeente deelt daarom een foto van de fiets in de hoop de eigenaar op te kunnen sporen.

2 dagen geleden
Jij op Tholen verwezenlijkt sportdromen voor mensen met een beperking

THOLEN - Jij op Tholen wil mensen met een beperking of aandoening de kans bieden om te sporten en bewegen. Daarom starten zij het project ‘Sportdromen’.

2 dagen geleden
Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

3 dagen geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

3 dagen geleden