Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe sfeerverlichting voor Vlissingen

Nieuwe sfeerverlichting voor Vlissingen

VLISSINGEN - Anderhalf jaar is eraan gewerkt en nog langer gespaard, dus de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) kijkt ernaar uit: vanaf november hangt er nieuwe sfeerverlichting in de winkelstraten.

De VOC wilde graag 5 overspanningen vervangen, maar de ondernemers bleken bijna genoeg gespaard te hebben om ze allemaal te vernieuwen in de Walstraat, Lange Zelke en Sint Jacobsstraat. Dankzij een gift van stichting Moerman Promotie Vlissingen zijn de financiën rond. In de Walstraat komen 15 overspanningen te hangen, in de Lange Zelke vervangen straks 10 grote overspanningen de 9 kleine exemplaren en de Sint Jacobsstraat krijgt er ook 9. Daarnaast verfraaien 5 losse overspanningen andere straten in het winkelgebied. “De 35 huidige overspanningen zijn 10 tot 15 jaar oud en met de nieuwe kunnen we er weer een paar jaar tegenaan”, vertelt vice-voorzitter Jolanda van Boven van de VOC. De club vernieuwt ook de bedrading, zodat de sfeerverlichting, die hangt van november tot maart, aan de veiligheidseisen voldoet. “We pakken het meteen goed aan.” De oude overspanningen worden hergebruikt. “Ze passen niet meer in het nieuwe beeld. De nieuwe hebben met de golfjes een nautische uitstraling, passend bij Vlissingen.”

Food-event
De honderdzestig leden tellende VOC is blij met de nieuwe sfeerverlichting, ook omdat het de inwoners laat zien wat de centrale allemaal doet. Er is veel overleg en samenwerking met allerlei partijen nodig om dingen voor elkaar te krijgen en dat ziet het publiek niet. “Zo werken we samen met de Middelburgse en Veerse ondernemersverenigingen aan een Walchers food-event voor volgend jaar.”
Daarnaast vindt de VOC het belangrijk om positieve zaken onder de aandacht te brengen. “Bijna alle panden in de Walstraat zijn weer gevuld en de activiteitenkalender is zo vol dat er bijna geen ruimte meer is voor nieuwe initiatieven”, zegt Van Boven. Wat er speelt in de stad brengt kunstenares Agnes den Hartogh sinds kort voor de VOC in beeld via tekeningen en verhaaltjes. “We zijn heel blij met Agnes’ betrokkenheid, want zij maakt ook zichtbaar wat we doen.”

Ornamenten
Met het inlijven van Hans Ventevogel als nieuwe voorzitter - die functie nam Van Boven anderhalf jaar lang waar - gaat de VOC volle kracht vooruit. Zo komt er deze zomer voor het eerst een kunstroute door de stad. Ook spaart de VOC voor nieuwe losse ornamenten voor de gevels, om de sfeerverlichting verder aan te kleden. Na een lange horecacarrière in binnen- en buitenland zocht pensionado Hans Ventevogel een goede vrijetijdsbesteding en solliciteerde naar de functie van VOC-voorzitter. “Ik ben geboren en getogen Vlissinger en wilde graag naar deze stad terug”, vertelt Ventevogel. “Ik heb bestuurlijke ervaring in verschillende functies en vind dit leuk werk, zeker in een stad direct aan het water.”

Het VOC-bestuur bestaat verder uit secretaris Dani Tienpont, bestuursleden Bas-Jan Spuijbroek, Frans Meijer, Jaap van Boven en Thijs Koopman en Maroes regelt de boekhouding en administratie. “We doen dit allemaal als vrijwilligers en ik ben trots op wat we samen voor elkaar krijgen”, zegt Van Boven. Het bestuur zoekt nog een penningmeester en andere vrijwilligers die het leuk vinden om hand- en spandiensten uit te voeren.

Scheldeplein
De nieuwe voorzitter zet zich ook samen met Van Boven in voor de nieuwe stichting ‘Vlissingen binnenstad aan zee’, voor het versterken van het stadshart. De stichting bestaat niet alleen uit ondernemers, maar ook de binnenstadbewoners en andere aanwezige partijen, zoals zorgorganisaties, zijn erin vertegenwoordigd. Ventevogel representeert de VOC en Van Boven de horeca. “Volgend jaar gaat de kop van het Scheldeplein helemaal op de schop”, aldus Van Boven. “Dat is een van de projecten waarbij de nieuwe stichting betrokken is.”

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

9 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

9 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden