Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe scholen in Souburg in 2022 gebouwd

Nieuwe scholen in Souburg in 2022 gebouwd

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen verwacht dat de twee nieuwe schoolgebouwen en gymzaal in Oost-Souburg in 2022 gerealiseerd worden.

Begin volgend jaar verhuizen de kinderen van de Tweemaster-Kameleon en De Burcht-Rietheim voor de nieuwbouw naar hun tijdelijke locaties aan de Roerstraat en Dongestraat. De gemeente gaat ervan uit dat de kinderen en leerkrachten de nieuwbouw begin 2023 in gebruik kunnen nemen.

Buurt

Volgende maand hoopt Vlissingen een bouwer te kiezen voor de tijdelijke huisvesting. Samen met deze partij brengt de gemeente de voorbereidende werkzaamheden en realisatie van de tijdelijke gebouwen in kaart. 'Ook kijken we hoe we de buurt kunnen betrekken bij het plan', laat de gemeente weten.

Selectie

'In overleg met de scholen is gekozen voor een aanbestedingsvorm waarbij eerst een selectie plaatsvindt van een architect en deskundigen. Vervolgens stellen zij samen met de scholen een voorlopig ontwerp op. Een bouwer draagt bij om het voorlopig ontwerp uit te werken tot het definitieve plan.' De gemeente verwacht met deze procedure de meeste kans te maken om de scholen en gymzaal te kunnen realiseren volgens haar wensen.

Vertraging

Een eerdere aanbestedingsronde liep op niets uit, waardoor het nieuwbouwproject maanden vertraging opliep. 'Twee partijen hadden interesse in de bouw, maar van één bedrijf was de inschrijving niet correct ingediend en de andere kon niet aan de gestelde eisen voldoen', verklaarde een gemeentewoordvoerder destijds.

Meer uit Vlissingen

Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

11 uur geleden
Auto’s total loss na brand

VLISSINGEN - Verschillende personenwagens zijn afgelopen nacht in vlammen opgegaan. Twee auto’s waren niet meer te redden, een derde heeft flinke schade opgelopen.

1 dag geleden
Wielrenner botst op auto in Ritthem

RITTHEM - Een wielrenner is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de Marie Curieweg in Ritthem op een geparkeerde auto was gebotst.

2 dagen geleden
Man aangehouden voor bedreiging horecamedewerker aan de Nieuwendijk

VLISSINGEN - Een 31-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden is gisteren aangehouden. Hij zou deze week een medewerker van een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk met een op een vuurwapen lijkend voorwerp hebben bedreigd.Een 31-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden is gisteren aangehouden. Hij zou in de nacht van woensdag op donderdag een medewerker van een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk hebben bedreigd. Dit deed hij met een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

2 dagen geleden
Twee verdachten uit Vlissingen aangehouden na schietincident

VLISSINGEN - Agenten hielden gistermorgen twee verdachten aan voor mogelijke betrokkenheid bij een mogelijk schietincident. Het gaat om twee heren uit Vlissingen.

2 dagen geleden
Wat doet Vlissingen voor eenzame jongeren?

VLISSINGEN - De mentale gezondheid van de jeugd staat ernstig onder druk. Voor de helft van de jongeren is eenzaamheid een probleem en voor 18 procent zelfs een zeer ernstig probleem! Werk je op professionele basis met jongeren? En wil je deze jongeren een sociale boost geven in de Week tegen Eenzaamheid? Sluit je dan aan bij de landelijke beweging Social Friday. Je maakt met weinig moeite, enorme impact voor jongeren in Vlissingen!

3 dagen geleden
Acht jaar cel en TBS geëist voor man die revolver in mond duwde

MIDDELBURG - Tegen de dertigjarige Vlissinger A. D. is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De Vlissinger wordt ervan verdacht dat hij op 10 juni 2021 in Oostburg bij een kennis een geladen revolver in diens mond heeft geduwd en enkele keren de trekker over heeft gehaald.

3 dagen geleden