Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe scholen in Souburg in 2022 gebouwd

Nieuwe scholen in Souburg in 2022 gebouwd

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen verwacht dat de twee nieuwe schoolgebouwen en gymzaal in Oost-Souburg in 2022 gerealiseerd worden.

Begin volgend jaar verhuizen de kinderen van de Tweemaster-Kameleon en De Burcht-Rietheim voor de nieuwbouw naar hun tijdelijke locaties aan de Roerstraat en Dongestraat. De gemeente gaat ervan uit dat de kinderen en leerkrachten de nieuwbouw begin 2023 in gebruik kunnen nemen.

Buurt

Volgende maand hoopt Vlissingen een bouwer te kiezen voor de tijdelijke huisvesting. Samen met deze partij brengt de gemeente de voorbereidende werkzaamheden en realisatie van de tijdelijke gebouwen in kaart. 'Ook kijken we hoe we de buurt kunnen betrekken bij het plan', laat de gemeente weten.

Selectie

'In overleg met de scholen is gekozen voor een aanbestedingsvorm waarbij eerst een selectie plaatsvindt van een architect en deskundigen. Vervolgens stellen zij samen met de scholen een voorlopig ontwerp op. Een bouwer draagt bij om het voorlopig ontwerp uit te werken tot het definitieve plan.' De gemeente verwacht met deze procedure de meeste kans te maken om de scholen en gymzaal te kunnen realiseren volgens haar wensen.

Vertraging

Een eerdere aanbestedingsronde liep op niets uit, waardoor het nieuwbouwproject maanden vertraging opliep. 'Twee partijen hadden interesse in de bouw, maar van één bedrijf was de inschrijving niet correct ingediend en de andere kon niet aan de gestelde eisen voldoen', verklaarde een gemeentewoordvoerder destijds.

Meer uit Vlissingen

Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

15 uur geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

21 uur geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

3 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

4 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

4 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

4 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

5 dagen geleden