Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend

Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend

OOST-SOUBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland en wethouder Coen Bertijn van de gemeente Vlissingen hebben donderdag de nieuwe rotonde bij de N662 en A58 tussen Oost-Souburg en Ritthem geopend. 

De twee bestuurders legden het laatste stuk van het 47 meter lange fietspad langs de rotonde af. Het leggen van dit stuk fietspad vormde het sluitstuk van het project aan de kruising Ritthemsestraat, A58 en Marie Curieweg. ‘Door de aanleg van de rotonde en herinrichting van de Ritthemsestraat is de kruising veiliger en kan het verkeer sneller doorstromen’, aldus de provincie Zeeland. De rotonde is al sinds 21 september opengesteld voor verkeer. “We zijn blij dat er nu eindelijk een logische en veilige ontsluiting is naar Ritthem en Oost-Souburg, de A58 en bedrijventerrein Souburg 1”, laat Van der Maas weten. 

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe, vijftaks rotonde die de verkeersveiligheid en het doorstromen van het verkeer bevordert. ‘De rotonde is veiliger dan de kruising was, onder andere doordat fietsers geen voorrang meer hebben op auto’s. De Ritthemsestraat is gerenoveerd en er zijn snelheidsremmende maatregelen toegepast. Een nieuw fietspad zorgt voor een veilige route voor schoolgaande fietsers.’ 

Plastic road

De provincie wil de CO2-uitstoot verminderen bij infrastructurele projecten. ‘Met de aanleg van de rotonde en de herinrichting van de Ritthemsestraat is hiermee rekening gehouden. Zo is er gebruik gemaakt van elektrisch materieel, zoals een elektrische asfaltmachine, een elektrische mobiele graafmachine en een wals. Daarnaast zijn grondstoffen hergebruikt voor de fundering van het asfalt en is een fietspad aangelegd van gerecycled plastic. Deze ‘Plastic road’ is het eerste circulaire fietspad in Zeeland. Het 47 meter lange fietspad bespaart 33 procent CO2 ten opzichte van een traditionele asfaltverharding.’

Meer uit Vlissingen

Imke (12) schrijft boek over overleden broertje

VLISSINGEN - Op Wereldlichtjesdag, 11 december, verschijnt het boek ‘Onze band is nooit voorbij’. Hierin vertelt de twaalfjarige Imke Euser uit Vlissingen het verhaal van haar overleden broertje Mees.

2 uur geleden
Fort Rammekens kan altijd vrijwilligers gebruiken

VLISSINGEN-OOST - Fort Rammekens is eigendom van Staatsbosbeheer en is een deel van het jaar voor publiek toegankelijk. Rondleidingen worden er gegeven door vrijwilligers, waaronder Radboud Mensonides die vijf jaar geleden werd gegrepen door het fort.

4 uur geleden
Grote Clubactie haalt ruim 45 duizend euro op in Vlissingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie heeft dit jaar een recordbedrag van bijna 13 miljoen euro opgebracht. Het is het derde jaar op rij dat alle records worden verbroken. In Vlissingen haalden clubs een bedrag van 45.129 euro op.

7 uur geleden
Gemeente gaat in gesprek over illegaal ingebruikgenomen groen

VLISSINGEN – De gemeente gaat 742 situaties behandelen waarbij er sprake is van mogelijk ongeoorloofd in gebruik genomen openbaar groen. De gemeente gaat hierover per situatie met de ingebruiknemer in gesprek. 

1 dag geleden
Afsluiting van themajaar ‘Vlissingse opstand 1572’

VLISSINGEN - In 2022 is uitvoerig stilgestaan bij het feit dat het precies 450 jaar geleden was dat de Vlissingse opstand in opstand kwam tegen de Spaanse bezetting. Om het herdenkingsjaar af te sluiten houdt de gemeente op 20 december een bijeenkomst waarin wordt teruggeblikt op de viering van dit jaar.

1 dag geleden
Persoon te water in Dok van Perry

VLISSINGEN - Bij het Dok van Perry in Vlissingen is vanochtend iemand te water geraakt. De brandweer heeft de drenkeling op de wal gehaald, waarna deze met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

1 dag geleden
Opvang asielzoekers in Marinekazerne nog tot eind 2023

VLISSINGEN - De voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven blijft nog tot eind 2023 in gebruik als opvangplek voor asielzoekers. De gemeente Vlissingen levert daarmee haar bijdrage aan de regiodeal asielopvang.

2 dagen geleden