Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend

Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend

OOST-SOUBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland en wethouder Coen Bertijn van de gemeente Vlissingen hebben donderdag de nieuwe rotonde bij de N662 en A58 tussen Oost-Souburg en Ritthem geopend. 

De twee bestuurders legden het laatste stuk van het 47 meter lange fietspad langs de rotonde af. Het leggen van dit stuk fietspad vormde het sluitstuk van het project aan de kruising Ritthemsestraat, A58 en Marie Curieweg. ‘Door de aanleg van de rotonde en herinrichting van de Ritthemsestraat is de kruising veiliger en kan het verkeer sneller doorstromen’, aldus de provincie Zeeland. De rotonde is al sinds 21 september opengesteld voor verkeer. “We zijn blij dat er nu eindelijk een logische en veilige ontsluiting is naar Ritthem en Oost-Souburg, de A58 en bedrijventerrein Souburg 1”, laat Van der Maas weten. 

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe, vijftaks rotonde die de verkeersveiligheid en het doorstromen van het verkeer bevordert. ‘De rotonde is veiliger dan de kruising was, onder andere doordat fietsers geen voorrang meer hebben op auto’s. De Ritthemsestraat is gerenoveerd en er zijn snelheidsremmende maatregelen toegepast. Een nieuw fietspad zorgt voor een veilige route voor schoolgaande fietsers.’ 

Plastic road

De provincie wil de CO2-uitstoot verminderen bij infrastructurele projecten. ‘Met de aanleg van de rotonde en de herinrichting van de Ritthemsestraat is hiermee rekening gehouden. Zo is er gebruik gemaakt van elektrisch materieel, zoals een elektrische asfaltmachine, een elektrische mobiele graafmachine en een wals. Daarnaast zijn grondstoffen hergebruikt voor de fundering van het asfalt en is een fietspad aangelegd van gerecycled plastic. Deze ‘Plastic road’ is het eerste circulaire fietspad in Zeeland. Het 47 meter lange fietspad bespaart 33 procent CO2 ten opzichte van een traditionele asfaltverharding.’

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

10 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

11 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden