Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe ronde van Kern met Pit van start

Nieuwe ronde van Kern met Pit van start

Wie een goed idee heeft om zijn of haar buurt mooi of gezelliger te maken, kan dit aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd Kern met Pit.

Van gezamenlijke moestuinen tot dorpsfeesten, Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor een mooiere buurt. Is een plan binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners hiervoor 1000 euro en maken kans op de Gouden Pit. Deze prijs bestaat uit een cheque van 3000 euro. 

Adviseurs

De inschrijving voor Kern met Pit 2021 is geopend. De organisatie, de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij, stelt haar landelijke netwerk van vrijwillig adviseurs beschikbaar om de deelnemers te helpen hun idee uit te voeren, zoals met het maken van een bouwtekening.

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn volgens de organisatie al ruim 5000 buurtprojecten opgebloeid en verankerd in de maatschappij. ‘Door het hele land worden vele projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in de wijk Dauwendaele in Middelburg. Het Pennywafelhuis brengt daar mensen uit de wijk samen via muziek, culturele workshops en Syrische en Surinaamse hapjes. Dit prachtige initiatief is niet voor niks trofeewinnaar van Kern met Pit Zeeland 2019.’

Projecten aanmelden kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl.

Meer uit Middelburg

Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden