Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe ronde initiatieven ‘Samen voor een gezond Middelburg’

Nieuwe ronde initiatieven ‘Samen voor een gezond Middelburg’

MIDDELBURG - Iedereen met een goed idee om Middelburg en Middelburgers gezonder te maken kan nu budget aanvragen. Het Lokaal Preventie Akkoord heeft 30.000 euro te verdelen onder veelbelovende initiatieven. Die kunt u vanaf 1 oktober indienen op het platform doemee.middelburgers.nl. Doe dit samen met een aantal samenwerkingspartners.

Het lokale preventie-akkoord zoekt ideeën binnen de thema’s (minder) Roken, (terugdringen van problematisch) Alcoholgebruik, Gezond Gewicht, Mentale Gezondheid en Fysieke Leefomgeving. Dit jaar zijn er al zeven initiatieven van start gegaan, nu is het platform opengesteld voor de volgende ronde (budget 2022). Het budget is een eenmalig stimuleringsbudget. Indienen van ideeën kan tot 17 december. De toekenning van goedgekeurde initiatieven uit deze ronde volgt uiterlijk 1 februari 2022. Wilt u hulp bij het indienen van een idee op het platform? Maak dan gebruik van het vragenuurtje. Wilt u uw initiatief mondeling toelichten met een zogenaamde ‘pitch’? Ook dat kan. Kijk voor meer informatie op doemee.middelburgers.nl en registreer uzelf.

Gezonde en gelukkige inwoners
Middelburg zet preventief in op gezondheid: voorkomen is beter dan genezen! We willen bijdragen aan gezonde en gelukkige inwoners. Dat kunnen we alleen samen met u als inwoner, ondernemer, lid van een vereniging, actief in welzijn, zorg en onderwijs en allerlei andere partners. Deze ambitie hebben we vertaald in het lokaal preventie-akkoord ‘Samen naar een gezonder Middelburg’.

Verbindingen leggen
In het lokaal preventie-akkoord Middelburg leggen we zoveel mogelijk verbindingen. Niet alleen tussen de verschillende initiatiefnemers, maar ook met de aanpak van bijvoorbeeld armoede en achterstanden. We combineren acties uit het Gezondheidsbeleid en verbinden met andere lokale coalities zoals het Sportakkoord, JOGG en Kansrijke Start.

Waar moet uw idee aan voldoen?
Ideeën en initiatieven die in aanmerking komen voor budget uit het preventie-akkoord, moeten (zoveel mogelijk): de positieve gezondheid bevorderen, bijdragen aan één van de thema’s, uitvoering door minimaal twee lokale samenwerkingspartners, gericht zijn op (bij voorkeur ook de meer kwetsbare) inwoners van de gemeente Middelburg, vernieuwend en toekomstbestendig zijn, beantwoorden aan behoeften van de doelgroep, heldere en haalbare doelstellingen hebben en meetbare effecten opleveren.

Meer uit Middelburg

Eén persoon licht gewond na ongeval op N57 bij Middelburg

MIDDELBURG - Een eenzijdig ongeluk op de N57 ter hoogte van Middelburg zorgt zaterdagmiddag voor aanzienlijke verkeersoverlast. Bij het ongeluk raakte één inzittende licht gewond.

9 uur geleden
Terra Maris begint de zomer met leuke activiteiten

OOSTKAPELLE - Het natuur- en landschapsmuseum Terra Maris komt in juni een gevarieerd programma voor jong en oud. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de verborgen schatten van het ‘Open depot’, meer leren over de fascinerende wereld van bijen en een exclusieve blik werpen achter de schermen van het zeeaquarium.

11 uur geleden
Middelburgse reddingsbrigade stelt een reddingsboot beschikbaar aan Oekraïne

MIDDELBURG - De reddingsbrigade in Middelburg, genaamd de Van Dixhoornbrigade, zal een reddingsboot ter beschikking stellen aan Oekraïne. Deze donatie is een reactie op de verwoestende overstromingen die zijn ontstaan na de doorbraak van de dam bij Cherson. Op donderdag heeft Reddingsbrigade Nederland, de koepelorganisatie, opgeroepen om boten te leveren aan Oekraïne. Verschillende reddingsbrigades, waaronder die in Middelburg, hebben gehoor gegeven aan deze oproep.

12 uur geleden
Performancemiddag in Vleeshal Middelburg met Emma Jääskeläinen, Verneri Pohjola, Joonas Riippa & Even Minn

MIDDELBURG - Op zaterdag 17 juni vinden er in de Vleeshal in Middelburg bijzondere eenmalige performances plaats in de huidige tentoonstelling ‘Slo Mo Mother’ van Emma Jääskeläinen. Voor deze middag zijn musici Verneri Pohjola en Joonas Riippa en schrijver en dramaturg Even Minn uitgenodigd door Jääskeläinen om haar sculpturen tot leven te wekken. De performances zijn een zoektocht naar ritme, geluid, beweging en tekst in het werk van Jääskeläinen. Voor de eerste performance heeft Jääskeläinen de trompettist Pohjola en percussionist Riippa uitgenodigd. Zij zullen tijdens een improvisatiesessie de kettingen van het sculptuur ‘At Her Fingertips’ gebruiken als instrument. De geluiden die Jääskeläinen hoort tijdens haar werkproces, zoals de ritmische slag van het beitelen en de eentonige hoge noot van de schuurmachine, zijn de aanleiding voor het idee om de stenen als instrument te gebruiken.Voor het tweede deel van de middag heeft Jääskeläinen kunstenaar, dramaturg en schrijver Minn uitgenodigd om hun essay ‘Alien Mother’ (2023) voor te dragen. De eerste voordracht ‘Aliens, mothers, gorillas’ was op het evenement ‘Veranda’ van Sorbus Art Space in Helsinki (2017). De tweede versie ‘Äitini on Alien’ is een audio-essay uitgezonden door Yle Radio (2018). Eén van de dingen die aan bod komt in het essay is een manier om met grote veranderingen om te gaan, zoals klimaatverandering en wetenschappelijke ontdekkingen. Gevoelig zijn en het onbekende omarmen is de juiste benadering volgens Minn. Jääskeläinen hoorde dit essay voor het eerst in 2019, toen ze net moeder was geworden en werkte aan een ensemble van sculpturen die te maken hadden met familie. Het opschalen van haar praktijk en het verse moederschap bracht veel gevoelens met zich mee die voor Jääskeläinen weerklinken in het essay, zoals je bewust zijn van het veranderende lichaam.De performance middag vindt plaats te midden van de sculpturen in de tentoonstelling in de Vleeshal op zaterdag 17 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

1 dag geleden
Een Tiny Forest voor Koudekerke

KOUDEKERKE - Op donderdag 25 mei 2023 was er tijdens de dorpsraadvergadering in Koudekerke een presentatie te zien van de gemeente Veere in samenwerking met IVN Natuureducatie. Tijdens deze presentatie deelde de gemeente Veere mede waarom zij trots is op de komst van een Tiny Forest in Koudekerke.

1 dag geleden
Roze Limousine rijdt door Zeeland

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

2 dagen geleden
Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

2 dagen geleden