Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe ronde initiatieven ‘Samen voor een gezond Middelburg’

Nieuwe ronde initiatieven ‘Samen voor een gezond Middelburg’

MIDDELBURG - Iedereen met een goed idee om Middelburg en Middelburgers gezonder te maken kan nu budget aanvragen. Het Lokaal Preventie Akkoord heeft 30.000 euro te verdelen onder veelbelovende initiatieven. Die kunt u vanaf 1 oktober indienen op het platform doemee.middelburgers.nl. Doe dit samen met een aantal samenwerkingspartners.

Het lokale preventie-akkoord zoekt ideeën binnen de thema’s (minder) Roken, (terugdringen van problematisch) Alcoholgebruik, Gezond Gewicht, Mentale Gezondheid en Fysieke Leefomgeving. Dit jaar zijn er al zeven initiatieven van start gegaan, nu is het platform opengesteld voor de volgende ronde (budget 2022). Het budget is een eenmalig stimuleringsbudget. Indienen van ideeën kan tot 17 december. De toekenning van goedgekeurde initiatieven uit deze ronde volgt uiterlijk 1 februari 2022. Wilt u hulp bij het indienen van een idee op het platform? Maak dan gebruik van het vragenuurtje. Wilt u uw initiatief mondeling toelichten met een zogenaamde ‘pitch’? Ook dat kan. Kijk voor meer informatie op doemee.middelburgers.nl en registreer uzelf.

Gezonde en gelukkige inwoners
Middelburg zet preventief in op gezondheid: voorkomen is beter dan genezen! We willen bijdragen aan gezonde en gelukkige inwoners. Dat kunnen we alleen samen met u als inwoner, ondernemer, lid van een vereniging, actief in welzijn, zorg en onderwijs en allerlei andere partners. Deze ambitie hebben we vertaald in het lokaal preventie-akkoord ‘Samen naar een gezonder Middelburg’.

Verbindingen leggen
In het lokaal preventie-akkoord Middelburg leggen we zoveel mogelijk verbindingen. Niet alleen tussen de verschillende initiatiefnemers, maar ook met de aanpak van bijvoorbeeld armoede en achterstanden. We combineren acties uit het Gezondheidsbeleid en verbinden met andere lokale coalities zoals het Sportakkoord, JOGG en Kansrijke Start.

Waar moet uw idee aan voldoen?
Ideeën en initiatieven die in aanmerking komen voor budget uit het preventie-akkoord, moeten (zoveel mogelijk): de positieve gezondheid bevorderen, bijdragen aan één van de thema’s, uitvoering door minimaal twee lokale samenwerkingspartners, gericht zijn op (bij voorkeur ook de meer kwetsbare) inwoners van de gemeente Middelburg, vernieuwend en toekomstbestendig zijn, beantwoorden aan behoeften van de doelgroep, heldere en haalbare doelstellingen hebben en meetbare effecten opleveren.

Meer uit Middelburg

Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

2 uur geleden
Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee.

19 uur geleden
Leerlingenraden Talent, Regenboog en Acaciahof hebben een boodschap voor alle weggebruikers

MIDDELBURG - Het is druk in de Middelburgse wijk Klarenbeek in Middelburg. Vooral 's morgens en halverwege de middag gebruiken fietsers, automobilisten en voetgangers de weg om van en naar school en werk te gaan. 

21 uur geleden
Opening van de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Op 25 mei opent de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum. Het is ruim 160 jaar geleden dat slavernij is afgeschaft maar de ongelijke raciale verhoudingen die in honderden jaren zijn opgebouwd, zijn niet vanzelf verdwenen. In deze tentoonstelling, die het Zeeuws Museum overneemt van het Wereldmuseum, worden vragen gesteld als: wat is ons gedeelde slavernijverleden? Hoe gaan we er tegenwoordig mee om en hoe kunnen we een gemeenschappelijke toekomst maken? 

21 uur geleden
Start project 'Duiker Kleverskerke'

Veere - Door Van Hese Hout- & Waterbouw B.V. wordt in de week van 20mei gestart met het project 'Duiker Kleverskerke'. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds begonnen.

1 dag geleden
Gemeente Veere kapt drie populieren Oudestraat Veere

VEERE - Op 13, 14 en 15 mei zijn drie populieren aan de Oudestraat in Veere gekapt vanwege de slechte staat waarin de bomen verkeerden. De bomen vormden een risico voor het monumentale bouwwerk Cisterne (de waterput bij de Grote Kerk). De gemeente Veere kon niet wachten met de kap, het risico dat de bomen zouden omvallen werd te groot.

1 dag geleden
Twaalf Zeeuwse basisscholen in de race voor een ANWB Verkeersplein

Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing 'Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen op één van de ruim 300 basisscholen in heel Nederland die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. In Zeeland doen twaalf basisscholen mee aan de verkiezing. Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via deze link. 

1 dag geleden