Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

Eerst zijn alle ‘oude’ nootjes losgeschroefd uit de speeltrommel, schoongemaakt en daarna gesorteerd. Vervolgens is nootje voor nootje de melodie op de speeltrommel geplaatst en vastgeschroefd. De beiaardier werd hierbij geholpen door Luc Van Puymbroeck uit Veere. Ook jong talent was aanwezig. De 14-jarige Jorian uit Middelburg heeft veel interesse voor carillons en kwam ook even langs om kennis te nemen met het versteken van de speeltrommel.

De speeltrommel uit het jaar 1735 laat nu voor het hele uur een stukje Yesterday van The Beatles klinken. Voor het halve uur klinkt een ouder lied: ’O Nederland! let op u saek. De tyt en stont is daer,’ van Adriaan Valerius. Deze melodieën zullen tot september te horen zijn.

Meer uit Middelburg

Kunst-en cultuurroute Middelburg is 'Vol Kunst'

Tijdens de Kunst- en cultuurroute zondag 2 juni zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 

2 uur geleden
Zomerverwachting: warme en wisselvallige zomer

REDACTIE - We moeten ons waarschijnlijk opmaken voor een warme en wisselvallige zomer. Het kletsnatte weer van deze lente zet niet door, maar wel blijft het wisselvallig en warm. De kans op zomerse warmte is groter dan gebruikelijk, maar ook regen- en onweersbuien zijn vaak van de partij. Dat blijkt uit een blik op de seizoensmodellen en andere indicatoren voor de komende zomer.

5 uur geleden
De Zeeuwse Leefstijlroute: werken aan een gezonde leefstijl

MIDDELBURG - Persoonlijke doelen, verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het leefstijlprogramma 'De Zeeuwse Leefstijlroute' die ook in de gemeente Middelburg weer van start gaat.

22 uur geleden
Informatiemarkt fiets- en autoparkeerbeleid: 'zoeken naar balans'

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg wil een plaats zijn en blijven waar je prettig kan wonen, werken en recreëren. In verband met de te verwachten groei van het aantal inwoners is het noodzakelijk om het fiets- en autoparkeerbeleid anders te organiseren. We gaan voor een autoluwe binnenstad met meer ruimte voor ontmoeting, bewegen en groen. Het parkeerbeleid voor fietsen en auto's is, als onderdeel van de omgevingsvisie 2050, een belangrijk instrument dat we kunnen inzetten om de stad leefbaar en bereikbaar te houden.

1 dag geleden
Vrouw onder invloed belandt met auto in sloot op de Oude Vlissingseweg [UPDATE]

MIDDELBURG- Op de Oude Vlissingseweg, ter hoogte van het tankstation, is zaterdagavond een vrouw met haar auto de sloot in gereden. De ter plaatse gekomen politie nam een alcoholtest af bij de vrouw. Omdat de test positief was werd de vrouw aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 

1 dag geleden
Twee scooters komen met elkaar in botsing op de Pottenmarkt

MIDDELBURG- Op de Pottenmarkt zijn zaterdagmiddag twee scooters met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders werden ter plekke medisch onderzocht door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Niemand hoefde overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Beide scooters liepen schade op door het ongeval.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Adrie Gideonse die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden