Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

BEVELAND - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.

De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Hierdoor moeten we vanaf vandaag op meer plekken anderhalve meter afstand gehouden worden. Ook hebben we vandaag de eerste ‘avondlockdown’

Vanaf 17:00 gesloten

Veel plekken zijn sinds vandaag vanaf 17:00 uur gesloten. Hierbij gaat het om de horeca en niet-essentiële winkels, maar ook bioscopen en theaters moeten om die tijd dicht. Hiernaast is de amateursport (wedstrijden en trainingen) tussen 17:00 uur en 05:00 uur niet meer toegestaan.

Topsporters (trainen en wedstrijden spelen) en professionele kunst- en cultuurbeoefening mogen wel actief zijn na 17.00 uur, maar er is geen publiek welkom.1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassen vanaf 18 jaar.

Anderhalve meter

Door de nieuwe regels is het nu ook weer verplicht om anderhalve meter afstand te houden op plekken waar mensen vaste zitplekken hebben, zoals horeca, bioscopen en theaters. Wanneer mensen van hun plek af gaan op deze locaties, bijvoorbeeld om naar de wc te gaan, moeten ze een mondkapje op. Op doorstroomlocaties zoals beurzen en dierentuinen worden 1,5 meter afstand houden en mondkapjes dragen ook verplicht. 

Uitzonderingen

Essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen blijven open tot 20.00 uur. Essentiële dienstverlening, zoals de notaris of advocaat, hypotheekadviseur en medische contactberoepen, zij houden normale openingstijden.

Het onderwijs blijft open, maar er komen wel looproutes in de scholen, mondkapjes in de gang voor leerlingen vanaf groep 6 en in het voortgezet onderwijs. En regelmatige zelftesten voor docenten en leerlingen vanaf groep 6 en in het hele voortgezet onderwijs. Kinderen jonger dan 12 jaar met milde neusverkoudheid en een snotneus moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD. 

Overig

Het advies om thuis te werken wordt aangescherpt naar ‘Werk thuis.’ Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand. Ga je bij anderen op bezoek of ontvang je bezoek, dan moet je een zelftest doen. Wees verder extra voorzichtig bij contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen onder de 12 jaar. 

De nieuwe regels zijn in ieder geval tot en met zaterdag 18 december van kracht. Op 14 december zal de situatie opnieuw worden beoordeeld.  

Meer uit Beveland

Goes viert Koningsdag zaterdag én zondag

GOES - In Goes is het zaterdag én zondag genieten van feestelijke Koningsdag-activiteiten.

4 uur geleden
Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheiding voor 89 Zeeuwen

MIDDELBURG - De lintjesregen heeft vrijdag 89 Zeeuwen een koninklijke onderscheiding opgeleverd.

4 uur geleden
Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

5 uur geleden
Lintjesregen Noord-Beveland eert Marian de Haze en Piet Hamelink

GEERSDIJK/WISSENKERKE - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen mocht burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland vrijdag Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk en Piet Hamelink uit Wissenkerke verrassen met een koninklijke onderscheiding. Meneer Hamelink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en mevrouw De Haze tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

6 uur geleden
Lintje voor maar liefst twaalf inwoners Borsele

KWADENDAMME - Vergeleken met voorgaande jaren daalde er vrijdagmorgen een enorme lintjesregen neer op de gemeente Borsele. Bij een feestelijke bijeenkomst in de kerk in Kwadendamme zijn maar liefst twaalf inwoners koninklijk onderscheiden. Betsy Rentmeester, Anneke Kampstra, Leny Rijk, echtpaar Kot, Ad Lijmbach, Dies Beulens, Jos van Moolenbroek, Jan Steenbakker, Kees Faasse en Theo van de Swaluw zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Lau Rentmeester mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

6 uur geleden
Weekendweer: kans op onweersbuien tijdens Koningsdag

GOES - Dit weekeinde komt de temperatuur hoger uit dan voorgaande dagen, maar er is wel kans op buien. 'Koningsdag verloopt wisselend met droge perioden, maar ook buien, bij 14 en 18 graden', voorspelt weerbureau Weeronline. 

7 uur geleden
Vrouw gewond bij autobotsing in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Bij een aanrijding tussen twee auto's is vrijdagochtend in Heinkenszand een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

7 uur geleden