Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe maatregel vanwege coronavirus: toeristen tijdelijk niet meer welkom in Zeeland

Nieuwe maatregel vanwege coronavirus: toeristen tijdelijk niet meer welkom in Zeeland

MIDDELBURG/VEERE - Vanaf aanstaande maandag zijn toeristen die willen overnachten tijdelijk niet meer welkom in Zeeland. Deze maatregel is genomen om te zorgen dat het aantal mensen dat in de provincie verblijft vanwege het coronavirus te beperken.

Vanaf 12.00 uur op maandag 30 maart geldt er een algemeen verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf in heel Zeeland. Onder toeristisch/recreatief nachtverblijf wordt verstaan nachtelijk verblijf door (groepen van) personen voor ontspanning in de vrije tijd die hun hoofdverblijfplaats elders hebben. Locaties die hieronder vallen zijn recreatieparken, hotels (recreatief nachtverblijf), vakantieparken, kampeerterreinen, (mini)campings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B, pensions, jachthavens, strandslaaphuisjes en camperplaatsen.

Echter zijn er wel een aantal uitzonderingen. Arbeidsmigranten en seizoenarbeiders die op toeristisch/recreatief nachtverblijf wonen mogen daar blijven. Ook tijdelijk bewoning die niet recreatief is mag nog steeds. Daarnaast is dagtoerisme nog steeds toegestaan.

In Zeeland is een beperkte omvang van de zorgcapaciteit door het coronavirus. Daarom is het momenteel niet wenselijk dat er grote groepen naar Zeeland komen. Uiterlijk 10 mei 2020 wordt de maatregel door de voorzitter van de Veiligheidsregio herbeoordeeld op noodzaak en eventuele verlenging.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

CDA in Borsele wil weer zoet water in natuurgebiedje bij 's-Gravenpolder

HEINKENSZAND - Het CDA in de gemeente Borsele begrijpt niet dat de gemalen nog steeds elke dag ‘kostbaar’ zoet water lozen in de Westerschelde, terwijl daar juist een tekort aan is.

2 uur geleden
Zonnepanelen boven bassins Topsy Baits

GOES - De waterbassins bij zagerkweker Topsy Baits in Goese Sas worden overdekt met zonnepanelen.

22 uur geleden
De vlag kan uit! Plaats jouw geslaagdenfoto in de Bode

Na jarenlang te hebben gestudeerd zit het er voor veel scholieren dan eindelijk op. Ze kunnen de middelbare school achter zich laten en beginnen aan het volgende hoofdstuk. Spannend, maar vooral ook heel leuk. Bij het behalen van je diploma hoort normaal een groot feest. Dat is dit jaar helaas niet mogelijk.

22 uur geleden
Marco Stroo zet schrijfwedstrijd met positief einde op

VLISSINGEN – Marco Stroo heeft een schrijfwedstrijd opgezet met het thema sprookjes. Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Uitgeverij Keytree een bundel uitgeven. “Schrijven is leuk om te doen en een goede afleiding wanneer je je zorgen maakt”, zegt Stroo. “Het geeft hoop, zeker als het een goed einde is waarnaar je toe schrijft.”

1 dag geleden
Maria presenteert zich dinsdag als burgemeestersadviseur

KRUININGEN - De 10-jarige Maria Twigt uit Waarde presenteert zich dinsdag (26 mei) officieel als ‘adviseur kinderburgemeester’ voor de gemeente Reimerswaal.

1 dag geleden
Politie arresteert drie personen in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie heeft maandagochtend rond 06.00 uur in Vlissingen drie personen gearresteerd.

1 dag geleden
‘Geen paniek bij bijenzwerm’

GOES - In mei tot en met juli zwermen bijen rond. ‘Een imposant gezicht, maar geen reden tot paniek’, aldus imkersvereniging De Bevelanden.

1 dag geleden