Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe, maandelijkse rubriek: Luctor et Detector

Nieuwe, maandelijkse rubriek: Luctor et Detector

MIDDELBURG - Vanaf deze maand verschijnt er maandelijks een nieuwe rubriek in de Middelburgse en Veerse Bode. Johan Elzinga, van Luctor et Detector, een winkel in metaaldetectors en aanverwante artikelen, zal de lezers eens per maand informeren over zijn mooiste en meest interessante vondsten op Walcheren. Elzinga publiceert ook in het vakblad Detector Magazine.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

Bij de detectorshop op het Zusterplein in Middelburg kun je terecht voor de aanschaf van de betere metaaldetectors, maar ook voor advies op maat en workshops op het gebied van metaaldetectie.

Trouwringen
Johan is ook docent op metaaldetectiegebied. Hij verzorgt workshops voor jong en oud. Verder kan Luctor et Detector worden ingeschakeld voor het zoeken naar verloren metalen voorwerpen. Meestal gaat het daarbij om trouwringen of andere sieraden. Johan gooit al zijn passie in zijn werk. Hij vindt vondsten van historische waarde interessanter dan - bijvoorbeeld - modern kleingeld. Hij is van oorsprong kok, maar hij praat en schrijft over zijn vondsten als een historicus. Door zijn werk en interesse heeft hij veel kennis opgedaan over de geschiedenis van Zeeland en Walcheren.
In overleg met de eigenaren van landbouwgrond speurt Johan graag de Walcherse akkers af. Over dié vondsten, variërend van een Duitse legerhelm tot een sleutel uit de tiende eeuw, zal hij ons gaan informeren in de Middelburgse en Veerse Bode.

Meer informatie

Meer informatie over Luctor et Detector is te vinden op de website
www.metaalzoekworkshop.nl.

Meer uit Middelburg

Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

1 dag geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

4 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

4 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

4 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

6 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 week geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

1 week geleden