Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

RUCPHEN - De Vossenhoek Caravan & Recreatie uit Rucphen gaat verhuizen. Per 1 januari is de kampeerspecialist te vinden op Bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel. Sinds 2006 zijn ondernemers Ruud Bakker en Theo de Jong eigenaars van Mobiledrôme & Partners. Bij dit campercentrum krijgt het iconische bedrijf uit Rucphen haar nieuwe onderkomen. Voor onderhoud en reparatie aan caravan of kampeerauto blijven klanten welkom bij Het Technocenter aan de Korte Hei in Rucphen.

DOOR CORINE ROKS

“Uitbreidingsplannen zijn in ontwikkeling, de grond rond het pand van Mobiledrôme op Borgwerf is al aangekocht. De verhuizing stond eigenlijk voor 2025 gepland, tot zich spontaan een koper voor de panden in Rucphen aandiende,” aldus Ruud over de vervroegde verhuizing.

Verduurzaming

“De panden aan de Industriestraat zijn verouderd. De kosten voor verduurzaming bleken enorm. De zonnepanelen waren niet opgewassen tegen de stijgende kosten. Daarbij zagen wij met deze verhuizing een mooie kans om de kampeerbranche onder te brengen op een centrale plek in West- Brabant, direct gelegen aan de A17,” vult Ruud aan.

Toonaangevende merken

Theo over de voordelen van centralisatie: “Twee mooie bedrijven onder één dak waar klanten terechtkunnen voor verkoop en verhuur van caravans en campers, inclusief een uitgebreide kampeerwinkel. Ons aanbod bestaat uit toonaangevende merken als Dethleffs, Hymer, Bürstner, Knaus, Adria en Tabbert.”

Familiebedrijf

Beide ondernemers zitten al decennia lang in de kampeerbranche. De Jong vanuit familiebedrijf De Jong van Hees uit Nispen, dat in 2010 fuseerde met De Vossenhoek Caravan & Recreatie. De Rucphense kampeerspecialist heeft ook haar fundament binnen de familie. Ruud hierover: “Mijn vader stapte in de voetsporen van mijn opa en opende een kampeerzaak in Etten-Leur, op de hoek van industrieterrein Vosdonk, vandaar de naam. Vanwege een grote brand verhuisde de zaak in 1989 naar Rucphen. Daar kocht mijn vader het pand van Nefaver Kartonnage. De grote schoorsteen herinnert nog aan die tijd.”

Uitbreiding

In 1992 nam Ruud, die zijn doctoraal scheikunde op zak had, het bedrijf van zijn vader over. De afgelopen vijftien jaren stonden in het teken van uitbreiding. Panden ernaast werden opgekocht om de kampeermarkt nog beter van dienst te kunnen zijn. Trots is Ruud Bakker op zijn team. “Nagenoeg alle werknemers verhuizen mee, een enkeling gaf zelf aan te willen stoppen in verband met leeftijd.” Op de nieuwe locatie bestaat het team uit 45 werknemers, verdeeld over de twee bedrijven.

Compagnons

Ondernemers De Jong en Bakker vonden elkaar al in de jaren negentig. Theo hierover: “Om een sterkere marktpositie te verkrijgen werden de krachten gebundeld. Onder de naam ‘A58 caravanroute’ lanceerden we een samenwerkingsverband met ondernemers uit de kampeerbranche. Klanten konden zo kennis maken met het aanbod in West-Brabant. In 2006 hebben Ruud en ik onze samenwerking bekroond door compagnons te worden in Mobiledrôme & Partners.”

Over opvolging hebben de ondernemers niet te vrezen. “We hebben allebei twee zonen waarvan er drie interesse tonen om de zaken over te nemen. Nummer vier studeert Finance in het buitenland, en dat biedt weer perspectief op economisch gebied,” besluiten de ondernemers.

De Vossenhoek Caravan & Recreatie

Showroom/shop: Industriestraat 3 - 4715 RL Rucphen - Tel. (0165) 343053 - E-mail: [email protected] - www.vossenhoek.nl
Per 1 januarI 2023: Argon 33 - 4751 XC Oud Gastel.

Techno Center/Werkplaats: Korte Hei 37 - 4715 RS Rucphen - Tel. (0165) 343053 - E-mail: [email protected]

Meer uit Beveland

Holland House Colijn klaar voor EK

COLIJNSPLAAT - Na heel wat uurtjes zwoegen is het Holland House Colijn klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

4 uur geleden
Cadeaus voor alle Zeeuwse geslaagde examenkandidaten

GOES - Ook dit jaar krijgen Zeeuwse geslaagden weer examencadeaus van stichting De Zeeuwse Connectie en verschillende Zeeuwse bedrijven.

6 uur geleden
Zeeland Nazomerfestival presenteert 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland

KAMPERLAND - Theaterproductiehuis Zeeland (TPZ) heeft de programmering voor de nieuwe editie van het Zeeland Nazomerfestival, dat plaatsvindt van 23 tot en met 31 augustus, bekendgemaakt. Dit jaar zijn er diverse bijzondere locaties en voorstellingen te bezoeken, waaronder 'Op hoop van zegen' in de haven van Yerseke en 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland.

9 uur geleden
Actie zaterdag met menselijke ketting op grens Sloegebied

BORSSELE - Op zaterdag 15 juni vormen betrokkenen van vijf Zeeuwse organisaties een menselijke ketting op de Sloegrens bij Borssele om actie te voeren tegen de mogelijke nieuwe energieprojecten buiten het Sloegebied.

19 uur geleden
Fietsster aangereden door auto in Goes, slachtoffer naar het ziekenhuis

GOES - Bij een aanrijding op de Brailleweg in Goes is donderdag een fietsster gewond geraakt.

1 dag geleden
Wilco Blaak wordt nieuwe directeur-bestuurder Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Per 1 september aanstaande is Wilco Blaak de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. De afgelopen tweeënhalf jaar was Blaak directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum tot het ZeeuwsFruitMuseum in Kapelle. Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes.  Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Wilco met zijn gedrevenheid en ervaring van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: "Met Wilco krijgt Erfgoed Zeeland een energieke, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed."Wilco Blaak heeft veel ervaring binnen de museale en culturele sector. Zo was hij voorheen bijna twaalf jaar directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk. Wilco over zijn nieuwe functie: "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie en samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een mooie toekomst voor Erfgoed Zeeland."Wilco neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Korte die sinds november 2023 voortvarend aan de toekomst van Erfgoed Zeeland bouwt.

1 dag geleden
Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp is gezond bezig, kinderen bedenken verantwoorde snack voor museum

NIEUWDORP - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele heeft donderdag het certificaat 'Gezonde Locatie' uitgereikt aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. 

1 dag geleden