Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

RUCPHEN - De Vossenhoek Caravan & Recreatie uit Rucphen gaat verhuizen. Per 1 januari is de kampeerspecialist te vinden op Bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel. Sinds 2006 zijn ondernemers Ruud Bakker en Theo de Jong eigenaars van Mobiledrôme & Partners. Bij dit campercentrum krijgt het iconische bedrijf uit Rucphen haar nieuwe onderkomen. Voor onderhoud en reparatie aan caravan of kampeerauto blijven klanten welkom bij Het Technocenter aan de Korte Hei in Rucphen.

DOOR CORINE ROKS

“Uitbreidingsplannen zijn in ontwikkeling, de grond rond het pand van Mobiledrôme op Borgwerf is al aangekocht. De verhuizing stond eigenlijk voor 2025 gepland, tot zich spontaan een koper voor de panden in Rucphen aandiende,” aldus Ruud over de vervroegde verhuizing.

Verduurzaming

“De panden aan de Industriestraat zijn verouderd. De kosten voor verduurzaming bleken enorm. De zonnepanelen waren niet opgewassen tegen de stijgende kosten. Daarbij zagen wij met deze verhuizing een mooie kans om de kampeerbranche onder te brengen op een centrale plek in West- Brabant, direct gelegen aan de A17,” vult Ruud aan.

Toonaangevende merken

Theo over de voordelen van centralisatie: “Twee mooie bedrijven onder één dak waar klanten terechtkunnen voor verkoop en verhuur van caravans en campers, inclusief een uitgebreide kampeerwinkel. Ons aanbod bestaat uit toonaangevende merken als Dethleffs, Hymer, Bürstner, Knaus, Adria en Tabbert.”

Familiebedrijf

Beide ondernemers zitten al decennia lang in de kampeerbranche. De Jong vanuit familiebedrijf De Jong van Hees uit Nispen, dat in 2010 fuseerde met De Vossenhoek Caravan & Recreatie. De Rucphense kampeerspecialist heeft ook haar fundament binnen de familie. Ruud hierover: “Mijn vader stapte in de voetsporen van mijn opa en opende een kampeerzaak in Etten-Leur, op de hoek van industrieterrein Vosdonk, vandaar de naam. Vanwege een grote brand verhuisde de zaak in 1989 naar Rucphen. Daar kocht mijn vader het pand van Nefaver Kartonnage. De grote schoorsteen herinnert nog aan die tijd.”

Uitbreiding

In 1992 nam Ruud, die zijn doctoraal scheikunde op zak had, het bedrijf van zijn vader over. De afgelopen vijftien jaren stonden in het teken van uitbreiding. Panden ernaast werden opgekocht om de kampeermarkt nog beter van dienst te kunnen zijn. Trots is Ruud Bakker op zijn team. “Nagenoeg alle werknemers verhuizen mee, een enkeling gaf zelf aan te willen stoppen in verband met leeftijd.” Op de nieuwe locatie bestaat het team uit 45 werknemers, verdeeld over de twee bedrijven.

Compagnons

Ondernemers De Jong en Bakker vonden elkaar al in de jaren negentig. Theo hierover: “Om een sterkere marktpositie te verkrijgen werden de krachten gebundeld. Onder de naam ‘A58 caravanroute’ lanceerden we een samenwerkingsverband met ondernemers uit de kampeerbranche. Klanten konden zo kennis maken met het aanbod in West-Brabant. In 2006 hebben Ruud en ik onze samenwerking bekroond door compagnons te worden in Mobiledrôme & Partners.”

Over opvolging hebben de ondernemers niet te vrezen. “We hebben allebei twee zonen waarvan er drie interesse tonen om de zaken over te nemen. Nummer vier studeert Finance in het buitenland, en dat biedt weer perspectief op economisch gebied,” besluiten de ondernemers.

De Vossenhoek Caravan & Recreatie

Showroom/shop: Industriestraat 3 - 4715 RL Rucphen - Tel. (0165) 343053 - E-mail: [email protected] - www.vossenhoek.nl
Per 1 januarI 2023: Argon 33 - 4751 XC Oud Gastel.

Techno Center/Werkplaats: Korte Hei 37 - 4715 RS Rucphen - Tel. (0165) 343053 - E-mail: [email protected]

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

25 minuten geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

4 uur geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

1 dag geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

1 dag geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

1 dag geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

1 dag geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden