Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe lening voelt als 'cadeautje'

Nieuwe lening voelt als 'cadeautje'

THOLEN - De gemeente Tholen gaat per 1 maart 2019 een nieuwe lening van twaalf miljoen euro afsluiten bij de BNG in Den Haag. Het gaat om een zogenaamde lineaire lening voor een periode van 25 jaar tegen een rentebetaling van 1,255% per jaar. "Dat voelt bijna als een cadeautje", stelt wethouder Peter Hoek.

Volgens de wethouder is het heel gebruikelijk om een dergelijke lening af te sluiten. "Dat moet gewoon af en toe gebeuren, maar dit is toevallig een hele goedkope lening." Leningen die nu nog lopen of die onlangs afgerond zijn, hebben vaak een hoger rentebedrag. "Maar dit was een heel scherp aanbod, waardoor we de komende jaren ongeveer 120.000 euro per jaar kunnen besparen aan rente", legt de wethouder uit. "Deze lening was ook gewoon gepland en daarmee houden we Tholen in balans." De afgelopen jaren heeft de gemeente al veel vaker dit soort leningen afgesloten. Zo lopen er op dit moment nog 14 van dit soort leningen, waarbij de oudste twee in 2002 zijn afgesloten.

Op 1 januari 2019 had de gemeente Tholen, verspreid over die veertien leningen, nog 54.984.412 euro openstaan. Aan het eind van het jaar verwacht de gemeente 8.857.262 euro afbetaald te hebben, waardoor er nog 46.127.150 euro overblijft van de huidige leningen. 

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

5 uur geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

2 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

3 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

4 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

5 dagen geleden
Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: 'Blij met de Zeeuwse gastvrijheid'

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

5 dagen geleden