Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s in Kapelle en Wemeldinge

Nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s in Kapelle en Wemeldinge

KAPELLE - In de Bellefleurstraat in Kapelle en het parkeerterrein bij de Wilhelminastraat in Wemeldinge komt een laadpaal voor elketrische auto’s te staan.

De gemeente Kapelle breidt haar laadnetwerk uit met het oog op het toenemende aantal elektrische auto’s. De gemeente en CZAV/AgriSnellaad hebben overeenstemming bereikt over het plaatsen van de twee nieuwe laadpalen. Die bij de Bellefleurstraat wordt geplaatst op het parkeerterrein tussen de huisnummers 22 en 27 en die in Wemeldinge achter restaurant De Oude Sluis. Auto’s kunnen straks worden opgeladen met elke soort laadpas. Op de twee parkeerplekken geldt geen parkeerverbod voor niet elektrische auto’s om een toename van de parkeerdruk te voorkomen.

Wie een laadpaal nodig heeft, maar er geen op eigen terrein kan plaatsen, kan een openbare laadpaal aanvragen via de gemeente: www.kapelle.nl/elektrisch-rijden.

Meer uit Reimerswaal

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. 

8 uur geleden
Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

1 dag geleden
Reimerswaal maakt extra geld vrij voor groen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal investeert de komende jaren extra in mooi en functioneel groen. Zo wil ze geld uittrekken voor fleurige dorpsentrees, specifieker maaien voor meer biodiversiteit, groen inzetten voor klimaatadaptatie en meer bomen planten.

2 dagen geleden
Reimerswaal herdenkt Watersnoodramp in Kruiningen, Oostdijk en Rilland

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal vinden woensdag herdenkingsplechtigheden voor de Watersnoodramp van 1953 plaats in Kruiningen, Oostdijk en Rilland.

2 dagen geleden
Fruitteeltmuseum Kapelle kan temperatuur niet zomaar lager zetten

KAPELLE - Na twee jaar van lockdowns en andere beperkingen is het afgelopen jaar voor de meeste Zeeuwse musea het aantal bezoekers weer gestegen. Maar kort nadat ze weer open konden diende de energiecrisis zich aan, tot grote zorg van veel musea. 

3 dagen geleden
Twee auto's beschadigd bij ongeval A58 Rilland

RILLAND – Twee personenauto’s zijn woensdagmorgen beschadigd geraakt bij een botsing op de snelweg A58 ter hoogte van Rilland. Er raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
V.V. Kruiningen ontvangt Topprestatie Gezonde kantine

KRUININGEN - In de kantine van voetbalvereniging Kruiningen worden bezoekers voortaan gestimuleerd gezonde keuzes te maken.

4 dagen geleden