Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

YERSEKE - Aan de Dreef in Yerseke opent zaterdag 30 oktober om 10.00 uur kringloopwinkel Môk-ôk-èh officieel.

De nieuwe winkel met tweedehands spulletjes is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Yerseke. De winkel gaat open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het idee voor de zaak ontstond toen door de uitbraak van het coronavirus een grote rommelmarkt in het voorjaar van 2020 niet kon doorgaan. “Een grote voorraad ingeleverde spullen lag opgeslagen in een loods”, vertelt Willem van de Griend, een van de initiatiefnemers voor de nieuwe winkel. “Toen deze zomer het pand aan Dreef 4, eigendom van de Hervormde Kerk, beschikbaar kwam, ontstond het idee om het pand te gebruiken als kringloopwinkel.” De werkgroep met Bart Wondergem, Arnold Meijer, Linda van den Berge en Willem en Anja van de Griend werkten een plan uit en met toestemming van het college van Kerkrentmeesters is het pand ingericht als kringloopwinkel. “De inrichting bestaat uit lege fruitkisten die dienst doen als wandrekken en het geheel is overzichtelijk ingedeeld met de verschillende soorten spullen die mensen hadden ingeleverd voor de rommelmarkt.” Inmiddels weten volgens Van de Griend veel mensen de weg te vinden naar de winkel om kleinere spullen in te leveren. “Voor grotere spullen kan men iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij de loods van Dirk van der Jagt aan de Grintweg. Het is bijzonder hoeveel spullen er worden ingeleverd. Bijna tien weken verder is iedereen blij dat tot nu toe al meer dan 10.000 euro binnen is als opbrengst voor de kerk. Ook zijn enthousiaste vrijwilligers bereid mee te helpen. Bovendien is de winkel steeds meer een ontmoetingsplek voor mensen, waar je in de koffiehoek gratis koffie of thee kunt drinken en er tijd is voor een kort praatje of langer gesprek. Het is eigenlijk een nieuwe manier van kerk-zijn die laagdrempelig is en gericht is op ontmoeting.”

Op zaterdag 30 oktober vanaf 10.00 uur is de officiële opening met een activiteit voor de jeugd, attentie voor elke klant en koffie en thee met iets lekkers erbij.

Meer uit Reimerswaal

Kerstdorp in Rillandse vensterbank

RILLAND - Ruim twee weken is hij ermee bezig: het opbouwen van zijn kerstdorp, met de vele huisjes, boompjes, poppetjes en zeker 50 adapters. 

20 uur geleden
Gemeente laat 93 bomen planten bij geluidswal Kapelle

KAPELLE - Langs de geluidswal bij de Oude Rijksweg (N289) in Kapelle laat de gemeente Kapelle vanaf maandag 93 nieuwe bomen planten.

23 uur geleden
Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

RILLAND - Het is december en dat betekent: veel winterse (kerst)activiteiten. Door de hele gemeenten Kapelle en Reimerswaal wordt van alles georganiseerd om de decemberdagen nog gezelliger te maken. 

1 dag geleden
Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

BIEZELINGE - Door het succes van vorig jaar staat er deze maand, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 30 december, weer een kerstwensboom op het Marktplein in Biezelinge. 

1 dag geleden
Theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ van Alex Roeka in Rilland

RILLAND - Vrijdagavond (9 december) speelt Alex Roeka zijn theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ in dorpshuis Luctor et Emergo Rilland in Rilland.

2 dagen geleden
Gratis tafeltennissen in Kapelle

KAPELLE - Gratis tafeltennissen? Dat kan in december en januari bij Tafeltennisvereniging Kapelle. 

2 dagen geleden
Kapelle ziet af van verder onderzoek naar samenvoegen brandweer

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle heeft besloten geen vervolgstappen te nemen in het samenvoegen van de brandweerkazernes Kapelle en Wemeldinge bij de Wemeldingse Zandweg. 

2 dagen geleden