Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

YERSEKE - Aan de Dreef in Yerseke opent zaterdag 30 oktober om 10.00 uur kringloopwinkel Môk-ôk-èh officieel.

De nieuwe winkel met tweedehands spulletjes is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Yerseke. De winkel gaat open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het idee voor de zaak ontstond toen door de uitbraak van het coronavirus een grote rommelmarkt in het voorjaar van 2020 niet kon doorgaan. “Een grote voorraad ingeleverde spullen lag opgeslagen in een loods”, vertelt Willem van de Griend, een van de initiatiefnemers voor de nieuwe winkel. “Toen deze zomer het pand aan Dreef 4, eigendom van de Hervormde Kerk, beschikbaar kwam, ontstond het idee om het pand te gebruiken als kringloopwinkel.” De werkgroep met Bart Wondergem, Arnold Meijer, Linda van den Berge en Willem en Anja van de Griend werkten een plan uit en met toestemming van het college van Kerkrentmeesters is het pand ingericht als kringloopwinkel. “De inrichting bestaat uit lege fruitkisten die dienst doen als wandrekken en het geheel is overzichtelijk ingedeeld met de verschillende soorten spullen die mensen hadden ingeleverd voor de rommelmarkt.” Inmiddels weten volgens Van de Griend veel mensen de weg te vinden naar de winkel om kleinere spullen in te leveren. “Voor grotere spullen kan men iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij de loods van Dirk van der Jagt aan de Grintweg. Het is bijzonder hoeveel spullen er worden ingeleverd. Bijna tien weken verder is iedereen blij dat tot nu toe al meer dan 10.000 euro binnen is als opbrengst voor de kerk. Ook zijn enthousiaste vrijwilligers bereid mee te helpen. Bovendien is de winkel steeds meer een ontmoetingsplek voor mensen, waar je in de koffiehoek gratis koffie of thee kunt drinken en er tijd is voor een kort praatje of langer gesprek. Het is eigenlijk een nieuwe manier van kerk-zijn die laagdrempelig is en gericht is op ontmoeting.”

Op zaterdag 30 oktober vanaf 10.00 uur is de officiële opening met een activiteit voor de jeugd, attentie voor elke klant en koffie en thee met iets lekkers erbij.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Buurtbus Zuid-Beveland zoekt chauffeurs

KAPELLE - De Buurtbus, die dorpen in onder meer Zuid-Beveland bereikbaar houdt, zoekt vrijwillige chauffeurs. 

17 uur geleden
Meldpunt vuurwerkoverlast geopend in gemeente Reimerswaal

KRUININGEN - SGP Reimerswaal heeft maandag een online meldpunt geopend waar inwoners van de gemeente vuurwerkoverlast kunnen melden.

20 uur geleden
Sporten in coronatijd: Sparta kijkt naar wat wél kan

KRABBENDIJKE - Sinds kort zijn opnieuw veel maatregelen van kracht voor veel sectoren, waaronder ook de amateursport. Van lessen verplaatsen naar de middag tot QR-codes in de kantine, verenigingen krijgen ermee te maken. 

22 uur geleden
Kapelle wint in gemeentederby van Krabbendijke

Zaterdag 4 december was er nog ruimte voor alleen inhaalwedstrijden in competitieverband, door de verscherpte Corona-maatregelen geen officiële speelronde. De KNVB zag op medisch advies af van competitiewedstrijden in de A-categorie, wel mochten teams een inhaalwedstrijd spelen met goedkeuring van beide clubs. Deze werden ook ingepland, zaterdag bleek door weer afgelastingen dat alleen de wedstrijd tussen Kapelle en Krabbendijke doorging waardoor alle pers zich stortte op de gemeentederby. 

2 dagen geleden
Aanrijding tussen twee auto’s op Langeville in Yerseke

YERSEKE - Twee auto’s zijn zaterdagochtend met elkaar in aanrijding gekomen op de Langeville in Yerseke. Het is nog niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt. 

3 dagen geleden
Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

KAPELLE - De Kapelse journaliste en schrijfster Corina Schipaanboord brengt na haar eerste twee boeken, een derde boek uit. Schipaanboord is christelijk en vindt dat er heel veel dingen te leren vallen van de Bijbel, zo ook voor kinderen. Met het boekje hoopt de schrijfster haar lezers, meestal ouders, enthousiast te maken om met hun kinderen op een laagdrempelige en creatieve manier aan de slag te gaan met de Bijbel.

4 dagen geleden
Van Maris vindt vuurwerkverbod niet te rijmen

KAPELLE - Ook voor Hubo bouwmarkt Van Maris is het dit jaar rustig met de vuurwerkverkoop. ‘’We hebben net als vorig jaar bewust niet te vroeg vuurwerk gekocht’’, zegt Ivar van Maris, eigenaar van de bouwmarkt. 

5 dagen geleden