Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

YERSEKE - Aan de Dreef in Yerseke opent zaterdag 30 oktober om 10.00 uur kringloopwinkel Môk-ôk-èh officieel.

De nieuwe winkel met tweedehands spulletjes is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Yerseke. De winkel gaat open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het idee voor de zaak ontstond toen door de uitbraak van het coronavirus een grote rommelmarkt in het voorjaar van 2020 niet kon doorgaan. “Een grote voorraad ingeleverde spullen lag opgeslagen in een loods”, vertelt Willem van de Griend, een van de initiatiefnemers voor de nieuwe winkel. “Toen deze zomer het pand aan Dreef 4, eigendom van de Hervormde Kerk, beschikbaar kwam, ontstond het idee om het pand te gebruiken als kringloopwinkel.” De werkgroep met Bart Wondergem, Arnold Meijer, Linda van den Berge en Willem en Anja van de Griend werkten een plan uit en met toestemming van het college van Kerkrentmeesters is het pand ingericht als kringloopwinkel. “De inrichting bestaat uit lege fruitkisten die dienst doen als wandrekken en het geheel is overzichtelijk ingedeeld met de verschillende soorten spullen die mensen hadden ingeleverd voor de rommelmarkt.” Inmiddels weten volgens Van de Griend veel mensen de weg te vinden naar de winkel om kleinere spullen in te leveren. “Voor grotere spullen kan men iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij de loods van Dirk van der Jagt aan de Grintweg. Het is bijzonder hoeveel spullen er worden ingeleverd. Bijna tien weken verder is iedereen blij dat tot nu toe al meer dan 10.000 euro binnen is als opbrengst voor de kerk. Ook zijn enthousiaste vrijwilligers bereid mee te helpen. Bovendien is de winkel steeds meer een ontmoetingsplek voor mensen, waar je in de koffiehoek gratis koffie of thee kunt drinken en er tijd is voor een kort praatje of langer gesprek. Het is eigenlijk een nieuwe manier van kerk-zijn die laagdrempelig is en gericht is op ontmoeting.”

Op zaterdag 30 oktober vanaf 10.00 uur is de officiële opening met een activiteit voor de jeugd, attentie voor elke klant en koffie en thee met iets lekkers erbij.

Meer uit Reimerswaal

Twee auto's beschadigd bij botsing in Kruiningen

KRUININGEN - Bij een botsing op de Oude Rijksweg in Kruiningen zijn maandagmorgen twee personenauto's beschadigd geraakt. Twee personen werden door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.  

11 uur geleden
Grote alcoholcontrole op carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle [UPDATE]

KAPELLE- De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden op carpoolplaats Vierwegen. Diverse voertuigen werden door motoragenten van de hoofd- en snelwegen gehaald en naar de controleplaats geleid. Daar werd bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen. 

1 dag geleden
Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

3 dagen geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

3 dagen geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

4 dagen geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

5 dagen geleden