Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Kapelse wijkagenten willen 'nadrukkelijk zichtbaar zijn'

Nieuwe Kapelse wijkagenten willen 'nadrukkelijk zichtbaar zijn'

KAPELLE – De gemeente Kapelle heeft met Ivo Krijnsen en Mitchell Goverde twee nieuwe wijkagenten. Dankzij de extra politiecapaciteit die beschikbaar is gekomen, kreeg Kapelle er een tweede wijkagent bij. Goverde en Krijnsen beloven nadrukkelijk aanwezig te zijn in de gemeente, zowel fysiek als op sociale media.

Met de uitbreiding van het aantal wijkagenten van een naar twee is Kapelle de eerste Zeeuwse gemeente die wat merkt van de regeringsmaatregelen, stelde waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle vorige week tijdens de presentatie van het duo.

Vuurwerkteam

Krijnsen en Goverde zijn beiden bijna 12,5 jaar in dienst bij de politie. Ze kennen elkaar van de politieopleiding in Eindhoven. Krijnsen startte destijds in Zierikzee. Dat team werd later onderdeel van Oosterscheldebekken. Goverde komt uit Rotterdam-Zuid en deed daar ook zijn politie-ervaring op. ‘Pleisters plakken’ noemt hij de aanpak daar. Oftewel, korte lijnen, snel handelen en optreden als regisseur indien nodig. Ook waren Krijnsen en Goverde samen de oprichters van het vuurwerkteam.

Benaderbaar

Nu wonen beide nieuwe wijkagenten in Hansweert en zijn inmiddels goed bekend in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal. Ze beloven nadrukkelijk aanwezig te zijn in hun werkgebied, zowel achter de balie in het gemeentehuis in Kapelle op donderdagavond als op sociale media. Ook de politie kan vandaag de dag niet meer zonder Facebook, Instagram en Twitter, zo maken ze duidelijk. Via die sociale media zijn ze ook gemakkelijk benaderbaar, zegt Krijnsen. Ook op bijvoorbeeld de Kapelse Dag komen inwoners hen zeker tegen, beloven de twee.

Veiligheid

Daarnaast draaien Krijnsen en Goverde geregeld nachtdiensten elders, samen met hun collega’s in Zeeland. De eerstkomende weken zullen ook collega’s van elders wel eens achter de balie in het gemeentehuis staan, omdat Krijnsen en Goverde nog bepaalde andere politietaken moeten afronden.

Aanpak van jeugdoverlast, zorg en veiligheid en verkeersveiligheid zien ze als lokale speerpunten. Bij zorg en veiligheid moet je ook denken aan mensen die problemen hebben of veroorzaken door bijvoorbeeld psychiatrische klachten of dementie. Dat zal in vergrijzende regio’s vaker voor problemen en klachten gaan zorgen. De vraag is in zo’n geval of de politie of zorginstantie moet worden ingeschakeld, aldus Krijnsen.

Criminaliteit

Ook ondermijnende criminaliteit is een speerpunt. “Als je als omwonende een onveilig gevoel hebt over een situatie, schroom dan niet om ons in te seinen”, zegt Krijnsen. Onder ondermijnende criminaliteit verstaat de politie een breed scala aan illegale activiteiten. Denk aan vermenging van de onder- en bovenwereld, drugsproductie in woningen of bedrijfsgebouwen, dumping van drugsafval en afpersing en bedreiging bij overheden en in het bedrijfsleven. Toch verwachten de twee agenten het meest bezig te zijn met meer reguliere zaken, zoals bemiddeling bij burenoverlast of zorgen dat iemand de juiste zorg krijgt.

Bereikbaarheid

Voor spoedgevallen blijft 112 bellen de juiste weg, maar voor overige gevallen kunnen inwoners 0900-8844 bellen of de wijkagenten via sociale media benaderen. Op Instagram zijn ze te volgen en te bereiken via wijkagenten_kapelle en op Twitter via @wa_kapelle.

BIJDRAGE PETER URBANUS

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

6 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden