Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Kapelse wijkagenten willen 'nadrukkelijk zichtbaar zijn'

Nieuwe Kapelse wijkagenten willen 'nadrukkelijk zichtbaar zijn'

KAPELLE – De gemeente Kapelle heeft met Ivo Krijnsen en Mitchell Goverde twee nieuwe wijkagenten. Dankzij de extra politiecapaciteit die beschikbaar is gekomen, kreeg Kapelle er een tweede wijkagent bij. Goverde en Krijnsen beloven nadrukkelijk aanwezig te zijn in de gemeente, zowel fysiek als op sociale media.

Met de uitbreiding van het aantal wijkagenten van een naar twee is Kapelle de eerste Zeeuwse gemeente die wat merkt van de regeringsmaatregelen, stelde waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle vorige week tijdens de presentatie van het duo.

Vuurwerkteam

Krijnsen en Goverde zijn beiden bijna 12,5 jaar in dienst bij de politie. Ze kennen elkaar van de politieopleiding in Eindhoven. Krijnsen startte destijds in Zierikzee. Dat team werd later onderdeel van Oosterscheldebekken. Goverde komt uit Rotterdam-Zuid en deed daar ook zijn politie-ervaring op. ‘Pleisters plakken’ noemt hij de aanpak daar. Oftewel, korte lijnen, snel handelen en optreden als regisseur indien nodig. Ook waren Krijnsen en Goverde samen de oprichters van het vuurwerkteam.

Benaderbaar

Nu wonen beide nieuwe wijkagenten in Hansweert en zijn inmiddels goed bekend in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal. Ze beloven nadrukkelijk aanwezig te zijn in hun werkgebied, zowel achter de balie in het gemeentehuis in Kapelle op donderdagavond als op sociale media. Ook de politie kan vandaag de dag niet meer zonder Facebook, Instagram en Twitter, zo maken ze duidelijk. Via die sociale media zijn ze ook gemakkelijk benaderbaar, zegt Krijnsen. Ook op bijvoorbeeld de Kapelse Dag komen inwoners hen zeker tegen, beloven de twee.

Veiligheid

Daarnaast draaien Krijnsen en Goverde geregeld nachtdiensten elders, samen met hun collega’s in Zeeland. De eerstkomende weken zullen ook collega’s van elders wel eens achter de balie in het gemeentehuis staan, omdat Krijnsen en Goverde nog bepaalde andere politietaken moeten afronden.

Aanpak van jeugdoverlast, zorg en veiligheid en verkeersveiligheid zien ze als lokale speerpunten. Bij zorg en veiligheid moet je ook denken aan mensen die problemen hebben of veroorzaken door bijvoorbeeld psychiatrische klachten of dementie. Dat zal in vergrijzende regio’s vaker voor problemen en klachten gaan zorgen. De vraag is in zo’n geval of de politie of zorginstantie moet worden ingeschakeld, aldus Krijnsen.

Criminaliteit

Ook ondermijnende criminaliteit is een speerpunt. “Als je als omwonende een onveilig gevoel hebt over een situatie, schroom dan niet om ons in te seinen”, zegt Krijnsen. Onder ondermijnende criminaliteit verstaat de politie een breed scala aan illegale activiteiten. Denk aan vermenging van de onder- en bovenwereld, drugsproductie in woningen of bedrijfsgebouwen, dumping van drugsafval en afpersing en bedreiging bij overheden en in het bedrijfsleven. Toch verwachten de twee agenten het meest bezig te zijn met meer reguliere zaken, zoals bemiddeling bij burenoverlast of zorgen dat iemand de juiste zorg krijgt.

Bereikbaarheid

Voor spoedgevallen blijft 112 bellen de juiste weg, maar voor overige gevallen kunnen inwoners 0900-8844 bellen of de wijkagenten via sociale media benaderen. Op Instagram zijn ze te volgen en te bereiken via wijkagenten_kapelle en op Twitter via @wa_kapelle.

BIJDRAGE PETER URBANUS

Meer uit Reimerswaal

Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

8 uur geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

9 uur geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

15 uur geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

1 dag geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

1 dag geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

1 dag geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

2 dagen geleden