Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe James Bond na twee jaar eindelijk in de bioscoop

Nieuwe James Bond na twee jaar eindelijk in de bioscoop

AMSTERDAM (ANP) - De langverwachte Bondfilm No Time To Die draait na twee jaar uitstel vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen. De film is de 25e in de James Bondreeks en tevens het afscheid van acteur Daniel Craig als de legendarische geheim agent.

In No Time To Die heeft James Bond afscheid genomen van zijn turbulente bestaan als geheim agent en een rustig leventje opgebouwd op Jamaica. Die rust is van korte duur als een vroegere CIA-makker Bond vraagt om een ontvoerde wetenschapper te bevrijden. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan als een slechterik bewapend met gevaarlijke technische snufjes hen aardig in de weg zit. Het verhaal krijgt van regisseur Cary Joji Fukunaga ruimschoots de tijd, want met 163 minuten is No Time To Die de langste Bondfilm ooit gemaakt.

Hoofdrolspeler Daniel Craig is in de nieuwste Bond voor het laatst te zien als geheim agent 007. De 53-jarige acteur speelde de rol in totaal vijf keer. De andere films met Craig als bond zijn Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015). Wie hem opvolgt is nog altijd een mysterie. Bondproducent Barbara Broccoli liet eerder deze week bij de BBC weten dat de gesprekken over een opvolger op zijn vroegst volgend jaar starten.

De eerste kritieken op de film zijn gematigd positief. Britse media zijn veelal enthousiast en prijzen met name de actiescènes en de manier waarop Cary Joji Fukunaga afscheid neemt van Craig als Bond. Ook de komische dialogen, die veelal zijn geschreven door Fleabag-schrijver Phoebe Waller-Bridge, vallen in de smaak. NRC was minder positief. De recensent van de krant vond de film te lang duren en bij vlagen zelfs "regelrecht saai". Die mening is ook de recensent van de Vlaamse krant De Standaard toegedaan.

De eerste voorstellingen in Nederland vonden om 0.07 uur al plaats, een symbolisch tijdstip verwijzend naar het beroemde nummer van Bond. Eigenlijk had No Time To Die in 2019 al in de bioscopen moeten draaien, maar door productieproblemen en daarna de coronapandemie werd de release steeds weer uitgesteld.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden