Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe horecabazen voor Havenzicht in Sint-Annaland

Nieuwe horecabazen voor Havenzicht in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De zoektocht naar horecabazen voor Havenzicht in Sint-Annaland heeft tot een succesvolle match geleid. Carina van Vossen en Janine Vroegop zijn bekende lokale persoonlijkheden en vormen straks de gezichten van het nieuwe Havenzicht. Ze worden daarbij op technisch vlak ondersteund door Leo van Vossen. 

Met al hun horeca-ervaring gaan ze samen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze eeuwenoude herberg tot de ‘Huiskamer van Sint-Annaland.’ Ook de verschillende functies van het pand zijn vastgesteld. Vakantieappartementen, een brasserie, een extra kantoor en activiteitenruimte voor Zorgcoöperatie Anna Zorgt en een fitnessruimte maken onderdeel uit van deze invulling.

Na de zomer

De eerste etage en de zolder worden na de zomer omgebouwd tot vijf comfortabele vakantieappartementen met ieder een eigen keuken. Direct naast de sterk vernieuwde hoofdingang krijgt Zorgcoöperatie Anna Zorgt een extra kantoorruimte om haar leden en inwoners van Sint-Annaland nog laagdrempeliger te kunnen ontvangen. Daarnaast ontstaat er in de grote zaal een activiteitenruimte die ideaal is voor bijvoorbeeld de koffieochtenden. De bestaande ruimtes in het wooncomplex Annahof blijven daarbij wel gehandhaafd om zo de groei van de zorgcoöperatie op te kunnen vangen.

Metamorfose

Op de begane grond wordt een brasserie gerealiseerd met een groot buitenterras, wat recent geheel is vernieuwd gelijktijdig met de renovatie van het gehele Havenplein. Het linkergedeelte van Havenzicht ondergaat een metamorfose waardoor het gehele pand een meer evenwichtige en nog prominentere uitstraling krijgt. De historische kelders onder het pand worden gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor besloten bijeenkomsten. 

Streekproducten

De nieuwe uitbaters willen graag met streekproducten gaan werken, een (afhaal)broodjescorner realiseren, culinaire thema-vonden organiseren en een ontbijtservice opzetten. Ook kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet bij onder andere de keukenactiviteiten.Nadat de nodige vergunningen zijn verkregen is het de bedoeling om na de zomer te beginnen met de interne werkzaamheden in het gigantische pand. Als eerste worden de appartementen gerealiseerd, en met een beetje geluk kan rond de zomer van 2021 de horeca van start gaan.

Meer uit Tholen

Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

8 uur geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

12 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

15 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

18 uur geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

1 dag geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden