Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe ‘evenementenbron’ in Rilland

Nieuwe ‘evenementenbron’ in Rilland

RILLAND - In Rilland is de ‘evenementenbron’ opgericht. Het initiatief, dat vanuit de kerk De Levensbron wordt gedragen door Laurens Poesiat en Jan Nagelkerke, is erop gericht om de kerk ‘zichtbaar aanwezig te laten zijn in de samenleving van Rilland en extra inkomsten voor de kerk te genereren’. Met de ‘evenementenbron’ willen ze activiteiten van anderen promoten en zelf activiteiten organiseren voor iedereen uit Rilland. 

Toen er gedurende de coronapandemie de afgelopen twee jaar een kaalslag plaatsvond in activiteiten werd eens te meer duidelijk welk belang deze activiteiten kunnen hebben. Ouderen vereenzaamden snel en jeugd kwam maar weinig meer de deur uit. Gelukkig kwamen veel activiteiten terug, maar zeker niet alles, merkten Poesiat en Nagelkerke. ‘’Neem bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstmarkt’’, zegt Nagelkerke. ‘’Die is helaas niet teruggekomen. Niet alleen ikzelf vind dat heel jammer, maar ook onder de mensen in het dorp is te merken dat ze het meer dan leuk zouden vinden als de kerstmarkt terug zou komen.’’

De activiteiten die de ‘evenementenbron’ zelf organiseert vinden vooral in en om de kerk plaats. ‘’We willen graag ook op een andere manier gebruik maken van ons gebouw’’, zegt Poesiat. ‘’Het gebouw is groot en veelzijdig genoeg om er veel verschillende activiteiten en evenementen te organiseren.’’ 

Pionieren

Het initiatief moet een aanvulling worden op de al bestaande activiteiten die worden georganiseerd door onder andere de gereformeerde kerk, het dorpshuis en de actieve jeugdwerkers. ‘’We willen alles behalve concurreren met anderen en juist waar nodig, voor zowel jong als oud en mensen van binnen en buiten de kerk, nieuwe en ander soort activiteiten organiseren. Uiteindelijk willen we er naartoe dat we iedere maand tenminste een evenement organiseren. Dat doen we natuurlijk niet alleen; vanuit de evenementenbron stellen we de kalender op wanneer we wat gaan doen, vervolgens zoeken we per evenement de vrijwilligers die het helpen opzetten. Vooralsnog zijn het met name vrijwilligers uit de kerk die zich inzetten, echter we hopen echt, en daar gaan we ook ons best voor doen, dat ook mensen van buiten de kerk zich aansluiten’’, zegt Nagelkerke. 

‘’Het is nu een beetje pionieren en ontdekken wat aanslaat, daarom willen we ook graag horen van de mensen waar behoefte aan is. We organiseren nu een filmavond en een gezamenlijk diner maar dat kan natuurlijk nog veel breder. Denk bijvoorbeeld aan muziek, sport en spel of meer cultureel gericht’’, vult Poesiat aan. ‘’We staan er heel positief in en zijn enthousiast om van alles te gaan organiseren met de evenementenbron.’’ 

Op 16 november zal een gezamenlijk diner plaatsvinden in De Levensbron. Tegen een vergoeding van tien euro krijgen de bezoekers een voor-, hoofd- en nagerecht en twee drankjes. De inloop is van 17.45 tot 18.00 uur. Bewoners kunnen zich aanmelden via [email protected].

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

20 uur geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

1 dag geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

2 dagen geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

2 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

3 dagen geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

4 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden