Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe druk voor Zeeuwse uitgave ‘De drie en de bende van de Sjacheraar’

Nieuwe druk voor Zeeuwse uitgave ‘De drie en de bende van de Sjacheraar’

Bij uitgeverij De Ramshoorn in Goes is een nieuwe, herziene druk van ‘De Drie en de bende van de Sjacheraar’ van de Zeeuwse auteur Loura van den Berge-Goudzwaard verschenen.

‘Met de serie over De Drie - twee stoere Zeeuwse jongens en een pienter Zeeuws meisje - heeft de auteur al vele kinderharten veroverd’, aldus de uitgeverij. Aangezien de eerste druk uitverkocht was en er vraag bleef naar De Drie, besloot de uitgever, M.J. Ruissen, de serie te herdrukken. 

De drie vrienden worden in elk deel geconfronteerd met een geheimzinnige bende. Ze gaan op zoek naar de personen die erbij betrokken zijn en dat is een hele speurtocht. ‘Kinderen leren hierdoor logisch denken en leren inzien hoe men probeert uit de handen van de politie te blijven. Dit is geen ongevaarlijk werkje en het is een hele leerles dat ze steeds voorzichtig moeten zijn om zelf niet in de problemen te komen.’ De nieuwe uitgave bevat een uitgebreidere tekst dan de eerste druk en de omslag is opgefrist. ‘Het is herkenbaar dat de auteur Bruinisse, dat in het boek Noordkerke wordt genoemd, als woonplaats voor de jeugdige vrienden gekozen heeft.’ 

De Drie en de bende van de Sjacheraar is het eerste deel uit de serie van de Drie. Andere delen zijn De Drie en de scooterbende, De Drie en de drugsbende, De Drie en onrust in Oostenrijk en De Drie en het slangenmysterie. 

Kijk voor meer informatie op www.ramshoorn.nl

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

5 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

8 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden