Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Dokbrug draagt gedicht van Wim Hofman

Nieuwe Dokbrug draagt gedicht van Wim Hofman

VLISSINGEN - In het gemeentehuis van Vlissingen is donderdagavond het ontwerp voor de nieuwe Dokbrug in het Scheldekwartier gepresenteerd. Op de onderkant van de brug is straks het gedicht 'Waar zijn onze schepen?' van Wim Hofman te lezen.

De brug over het dok bij de binnenstad van Vlissingen is aan vervanging toe. De gemeente Vlissingen verwacht dat de bouw van de nieuwe brug halverwege dit jaar kan beginnen. Als eerste wordt de toevoerweg naar de brug en een nieuw, tijdelijk parkeerterrein aangelegd. Van het bouwen van de nieuwe brug is voorlopig niets te zien, want dit gebeurt in de fabriek. Als alles volgens plan verloopt, is de brug volgend jaar klaar.

Gedicht

Wanneer wegverkeer bij de Dokbrug moet wachten, is op de onderkant van de brug het gedicht van schrijver, illustrator en dichter Wim Hofman uit Vlissingen te lezen:

'Waar zijn onze schepen?

Het gebonk van hamers op nagels
Het ponsen van flenzen het gerakketak
Het walsen van platen het geronk
Van machines het geluid van de stoomfluit
Van kettingen en ankers de fles
Die stuk slaat het schip dat weggaat
Alles komt terug als ik wacht bij de brug'

Verblijfsrecreatie

De locatie van de nieuwe brug wijzigt iets ten opzicht van de oude brug. Hierdoor kan de oude brug in gebruik blijven tijdens het plaatsen van het nieuwe exemplaar. De toegangsweg komt achter de Timmerfabriek te liggen, in plaats van langs het Kanaal door Walcheren. De huidige Koningsweg verdwijnt om verblijfsrecreatie mogelijk te maken langs het kanaal.

Meer uit Vlissingen

Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

1 uur geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

1 uur geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

3 uur geleden
Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

4 uur geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

7 uur geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

17 uur geleden
Nieuwbouw biedt onderdak aan 350 internationale werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft groen licht gegeven voor de bouw van huisvesting voor driehondervijftig internationale werknemers op de plaats waar voorheen sportpark Baskensburg was. Ontwikkelaar Delfaerde Comfort Studio's zet in op hoogwaardige huisvesting. "Stel je maar voor dat je zelf in een ander land gaat werken, dan wil je toch ook fatsoenlijk gehuisvest zijn?"

1 dag geleden