Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Dokbrug draagt gedicht van Wim Hofman

Nieuwe Dokbrug draagt gedicht van Wim Hofman

VLISSINGEN - In het gemeentehuis van Vlissingen is donderdagavond het ontwerp voor de nieuwe Dokbrug in het Scheldekwartier gepresenteerd. Op de onderkant van de brug is straks het gedicht 'Waar zijn onze schepen?' van Wim Hofman te lezen.

De brug over het dok bij de binnenstad van Vlissingen is aan vervanging toe. De gemeente Vlissingen verwacht dat de bouw van de nieuwe brug halverwege dit jaar kan beginnen. Als eerste wordt de toevoerweg naar de brug en een nieuw, tijdelijk parkeerterrein aangelegd. Van het bouwen van de nieuwe brug is voorlopig niets te zien, want dit gebeurt in de fabriek. Als alles volgens plan verloopt, is de brug volgend jaar klaar.

Gedicht

Wanneer wegverkeer bij de Dokbrug moet wachten, is op de onderkant van de brug het gedicht van schrijver, illustrator en dichter Wim Hofman uit Vlissingen te lezen:

'Waar zijn onze schepen?

Het gebonk van hamers op nagels
Het ponsen van flenzen het gerakketak
Het walsen van platen het geronk
Van machines het geluid van de stoomfluit
Van kettingen en ankers de fles
Die stuk slaat het schip dat weggaat
Alles komt terug als ik wacht bij de brug'

Verblijfsrecreatie

De locatie van de nieuwe brug wijzigt iets ten opzicht van de oude brug. Hierdoor kan de oude brug in gebruik blijven tijdens het plaatsen van het nieuwe exemplaar. De toegangsweg komt achter de Timmerfabriek te liggen, in plaats van langs het Kanaal door Walcheren. De huidige Koningsweg verdwijnt om verblijfsrecreatie mogelijk te maken langs het kanaal.

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

13 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

14 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden