Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe coalitie maakt wijntje bij de kapper toch mogelijk

Nieuwe coalitie maakt wijntje bij de kapper toch mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Bij het uitzoeken van een bruidsjurk mag in de toekomst ook een glaasje champagne worden gedronken. En de kapper kan een wijntje gaan schenken. Het nieuwe kabinet wil het mogelijk maken dat zaken in een winkelgebieden alcohol kunnen gaan verkopen.

"We staan mengformules toe door het reguleren van ‘blurring’ in winkelgebieden op een verantwoorde manier", staat in het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Daarbij zal wel streng gelet worden op alcoholmisbruik, wordt eraan toegevoegd.

Vooral de VVD heeft zich eerder sterk gemaakt voor deze wijziging. Maar het kabinet-Rutte III zag niets in het voorstel. Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) keerde zich fel tegen het plan. "Met alcohol moeten we juist bewuster omgaan en niet losser", zei hij toen de VVD met het plan kwam.

Ook de horecabranche is er een fel tegenstander van verkoop van alcohol in winkels.

Meer uit Binnenland

Demonstranten bij universiteiten maken zich op voor nieuwe dag

NIJMEGEN (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten hebben in diverse steden de nacht doorgebracht in hun tenten die ze hadden opgezet bij universiteiten. In Nijmegen zijn op het terrein van de Radboud Universiteit volgens een woordvoerder van de organisatie zo'n zestig mensen blijven slapen. "De sfeer is goed, iedereen heeft lekker geslapen. We hebben net ontbijt gekregen van een actiegroep in Nijmegen."

9 minuten geleden
EBU blijft bij beslissing om Joost Klein te diskwalificeren

MALMÖ (ANP) - De European Broadcasting Union (EBU) heeft haar statement over de diskwalificatie van Joost Klein uitgebreid. De organisatie van het Eurovisie Songfestival blijft achter de beslissing staan om Klein uit de wedstrijd te halen. "Het gedrag van Joost was een duidelijke overtreding van de wedstrijdregels die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen", schrijft de EBU.

56 minuten geleden
Schoonmaak op UvA-campus Roeterseiland bezig

AMSTERDAM (ANP) - Op de Roeterseilandcampus op de Universiteit van Amsterdam (UvA) is de schoonmaak bezig na het onrustige einde van de demonstratie maandag. Een verslaggever ter plaatse ziet dat schoonmakers het ABC-gebouw worden binnengelaten. Andere mensen mogen het pand niet in. Op straat is al veel opgeruimd, op een verdwaald politielint na.

1 uur geleden
Raad: uitspraak rechter bemoeilijkt door problemen overheid

DEN HAAG (ANP) - Capaciteitsproblemen bij de overheid leiden ertoe dat uitspraken van rechters niet goed kunnen worden uitgevoerd. Daarvoor waarschuwt Henk Naves, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, naar aanleiding van het dinsdag gepubliceerde jaarverslag van de Rechtspraak. Hij maakt zich bijvoorbeeld zorgen om het tekort aan zorginstellingen en hulpverleners voor kinderen. "Dit betekent dat de rechter wel kan beslissen dat een kind daar het beste geholpen is, maar dat in de praktijk zijn uitspraak niet goed ten uitvoer kan worden gebracht."

3 uur geleden
FNV start petitie voor terugdraaien decentralisatie sociaal domein

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV start dinsdag een petitie om regelgeving rond zaken als jeugdzorg, inkomensondersteuning en ouderenvoorzieningen weer onder te brengen bij het Rijk. Nu zijn er volgens de vakbond op die gebieden te veel verschillen tussen gemeenten.

4 uur geleden
Rechtszaak om prijs geneesmiddel begint

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam kijkt dinsdag naar een zaak van de stichting Farma ter Verantwoording tegen de Amerikaanse farmaceut AbbVie. De organisatie zegt dat AbbVie in Nederland jarenlang "buitensporige" winsten heeft gemaakt met het medicijn Humira tegen reumatische ziekten. Ze wil weten of dat allemaal zomaar kon.

6 uur geleden
Rotterdam herdenkt Duits bombardement van 14 mei 1940

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam herdenkt dinsdag dat de stad 84 jaar geleden het slachtoffer werd van het bombardement door nazi-Duitsland. In de vroege middag van 14 mei 1940 vernietigden bommenwerpers van de Duitse Luftwaffe binnen amper een kwartier bijna de hele binnenstad.

6 uur geleden