Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe beheerder van het dorpshuis in Schore Marleen Visser: ‘Dit heb ik altijd al gewild’

Nieuwe beheerder van het dorpshuis in Schore Marleen Visser: ‘Dit heb ik altijd al gewild’

SCHORE - Marleen Visser is sinds deze maand de beheerder van het vernieuwde dorpshuis in Schore. “Het is even wennen en ik moet mijn draai nog vinden, maar dat gaat goedkomen”, zegt ze.

Visser was er snel bij toen ze hoorde dat stichting Dorpshuis Schore een uitbater zocht. “Dit heb ik altijd al gewild. Ik vind het leuk om voor mensen bezig te zijn en kook en bak graag. Twintig jaar geleden heb ik hier ook al eens geholpen.”

Dorpshuis Durpshart is voorlopig op vrijdag en zaterdag open van 16.30 tot 22.00 uur en op aanvraag. Afhankelijk van de behoeftes vernieuwt Visser de activiteiten en openingstijden. Door corona is het nog moeilijk om te bepalen hoe het gebruik van het dorpshuis verder ontwikkeld wordt, vertelt Visser. Het is in ieder geval een huiskamer waar iedereen, ook mensen van buiten Schore, elkaar gezellig kan ontmoeten met een hapje en een drankje. “De kaart is in ontwikkeling en de prijzen ook. Dat is allemaal nog aftasten.”

Er is een rouwkamer waar overledenen opgebaard kunnen worden en een familiekamer. Begin volgend jaar rondt Visser een opleiding als rouw- en verliesbegeleider af en die kennis wil ze ook inzetten. “Bijvoorbeeld door gesprekken met volwassenen, maar ook kinderen, te voeren. Ik werk graag met kinderen. Met hen kun je spelenderwijs praten over verlies.” 

De familiekamer is ook voor bijvoorbeeld vergaderingen te huur. “We zijn beschikbaar voor feesten, verenigingen kunnen hier terecht en hopelijk komen er activiteiten als proeverijen en bingoavonden bij. We kijken waaraan behoefte is. Als mensen ideeën hebben, hoor ik het graag.” 

Visser woont al 45 jaar in Schore. “Toen mijn man Jan en ik hier gingen kijken, liepen de kippen en kalkoenen over straat. Geweldig! Het dorp leeft. Er zijn veel verenigingen en veel inwoners zetten zich graag in voor Schore, zoals bij de verbouwing van het dorpshuis. Hier hebben mensen echt nog wat voor elkaar over.”

Meer informatie over dorpshuis Durpshart is op te vragen via de mail: [email protected].

Meer uit Reimerswaal

Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

4 uur geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

20 uur geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

1 dag geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

1 dag geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 dagen geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

2 dagen geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

3 dagen geleden