Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe baas Vodafone schrapt 11.000 banen komende jaren

Nieuwe baas Vodafone schrapt 11.000 banen komende jaren

NEWBURY (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwe baas van Vodafone gaat in de komende drie jaar in totaal 11.000 banen wereldwijd schrappen bij het Britse telecomconcern. De banenreductie volgt op een herziening van de strategie in de afgelopen maanden en is bedoeld om kosten te besparen en de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen. Ook op het hoofdkantoor in het Engelse Newbury zullen banen verdwijnen.

Bij Vodafone werkten vorig jaar wereldwijd ongeveer 100.000 mensen, waarmee het banenverlies uitkomt op meer dan 10 procent van het personeelsbestand. Of er ook in Nederland banen verdwijnen is nog onduidelijk. In Nederland is Vodafone samen met Ziggo eigenaar van het fusiebedrijf VodafoneZiggo. Die aanbieder van televisie, internet en telefonie is een aparte Nederlandse onderneming. Bij VodafoneZiggo was nog niemand bereikbaar voor commentaar.

"Onze prestaties zijn niet goed genoeg. Om consequent te kunnen leveren, moet Vodafone veranderen", zei Margherita Della Valle in een verklaring. "Mijn prioriteiten zijn onze klanten, eenvoud en groei. Wij zullen onze organisatie vereenvoudigen en complexiteit wegnemen om onze concurrentiekracht terug te winnen." Naast de banenreductie wil de topvrouw, die eerder al diende als financieel directeur en interim-baas bij Vodafone, de Duitse activiteiten verbeteren en de activiteiten in Spanje tegen het licht houden.

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

2 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

20 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

20 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

22 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden