Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe baan én nieuwe woonplaats voor Goese wethouder Joan Veldhuizen

Nieuwe baan én nieuwe woonplaats voor Goese wethouder Joan Veldhuizen

GOES - De nieuwe coalities zijn nagenoeg allemaal gevormd na de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee wordt ook bekend wie de nieuwe wethouders zijn en dat zijn een stuk meer mannen dan vrouwen. Maar in de gemeente Goes is burgemeester Margo Mulder niet meer de enige vrouw in het college van burgemeester en wethouders. Joan Veldhuizen is donderdag beëdigd als wethouder. Dat is een nieuwe start voor Veldhuizen, want ze heeft niet alleen een andere baan, ze verhuist ook van Zuid-Holland naar Goes.

Veldhuizen (PvdA/GroenLinks) kijkt ernaar uit om in Goes te wonen en werken. Wethouder was ze al eerder, in Bladel, maar de afgelopen jaren werkte ze in de regio Leiden in de zorg, de branche waarin ze ruim 25 jaar ervaring heeft. Voor de verkiezingen polste het landelijke partijbureau Veldhuizen of zij nog interesse had in het wethouderschap. “Ik had net bedacht dat het me mooi leek om weer wethouder te worden, omdat het de allerleukste baan is die ik heb gehad. Het is mensenwerk, net als de zorg.” Haar ambitie had haar overal in het land kunnen brengen. “Ik vind verhuizen niet erg en mijn twee kinderen wonen al zelfstandig. In gesprek met lokale afdelingen had ik de beste match met Goes. Ik heb een klik met de mensen en het lijkt me hier mooi wonen.” Op 1 juli krijgt ze de sleutel van haar Goese woning. 

Omdat ze belang hecht aan diversiteit op alle vlakken, betreurt ze het dat er niet meer vrouwen wethouder zijn. “Het is wetenschappelijk aangetoond dat een gemixt team beter presteert. Ik hoop als vrouwelijke wethouder een voorbeeld te zijn.” Wellicht treedt haar dochter in haar voetsporen, want zij is sinds kort raadslid in Breda. “We praten nu best vaak over politiek en da’s hartstikke leuk.”

Meer uit Beveland

Win kaarten voor 'De Jantjes' in Goes met Vrienden van de Bode

GOES - Muziektheater Zeeland voert zaterdag 9 maart 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en jij kunt hiervoor kaarten winnen! Weekblad de Bode mag namelijk 15x2 kaartjes, ter waarde van 27,50 euro per stuk, verloten voor deze heerlijke musicalklassieker aan Vrienden van de Bode. Ben je nog geen Vriend? Geen paniek, want dat word je eenvoudig en snel op www.vriendenvandebode.nl.

4 uur geleden
Borsele bezorgd over plan voor bulkopslag Sloegebied

HEINKENSZAND - Evolution Terminals en Vesta Terminals willen in het Sloegebied een bulkopslagvoorziening realiseren voor onder meer ammoniak. In het traject van de vergunningverlening voor de bouw dient de gemeente Borsele een zienswijze in. "De risico's van de extra ammoniaktransporten die deze ontwikkeling met zich meebrengt, zijn naar onze mening niet goed in beeld gebracht", vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate over de zienswijze. Ook vraagt de gemeente te onderzoeken of de ammoniak via buisleidingen kan worden getransporteerd.

5 uur geleden
Tannie Siereveld onderscheiden voor 45 jaar vrijwilligerswerk in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Tannie Siereveld-Coppoolse is dinsdag verrast met de gemeentepenning van de gemeente Noord-Beveland, omdat ze al ruim 45 jaar vrijwilligerswerk doet bij zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat.

1 dag geleden
Middelburger aangehouden voor botsing op A58 waarbij auto in brand vloog

's-HEER ARENDSKERKE - Een 38-jarige Middelburger is maandagavond opgepakt voor de botsing op de snelweg A58 waarbij ter hoogte van 's-Heer Arendskerke een auto in brand vloog. 'De Middelburger wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en drugs, het weigeren van de bloedproef, het rijden met een geschorst rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag', meldt de politie dinsdag. De snelweg was enige tijd dicht door dit ongeluk.

1 dag geleden
Projectprocedure nieuwe kerncentrales begint, geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag mening geven

BORSSELE - Vrijdag begint het voornemen voor de bouw van twee kerncentrales en het voorstel voor participatie. Dit is de eerste stap van de projectprocedure om tot een definitieve locatiekeuze te komen. Borssele is de voorkeurslocatie voor de bouw. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigt geïnteresseerden tussen 23 februari en 4 april uit om mee te denken over het onderzoek voor de bouw van de twee nieuwe kerncentrales. 

1 dag geleden
Echtpaar Platschorre uit Ellewoutsdijk 65 jaar getrouwd

ELLEWOUTSDIJK - Meneer en mevrouw Platschorre uit Ellewoutsdijk zijn dinsdag 65 jaar getrouwd.

1 dag geleden
Snelweg A58 deels dicht door autobrand bij 's-Heer Arendskerke

's- HEER ARENDSKERKE - De snelweg A58 was maandagavond ter hoogte van 's-Heer Arendskerke even dicht richting Bergen op Zoom vanwege een autobrand. Inmiddels is er één rijstrook weer open.

1 dag geleden