Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe acties in Middelburg tegen corona

Nieuwe acties in Middelburg tegen corona

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg neemt nieuwe maatregelen om de bezoekersstroom in de stad in goede banen te leiden. Zo gaan binnenstadsteams in gesprek met ondernemers en bezoekers over de toenemende drukte en het naleven van de anderhalvemetermaatregel.

‘Er komen steeds meer mensen naar onze stad’, laat de gemeente Middelburg weten. ‘Mensen uit onder andere België, Duitsland en andere delen van Nederland vieren hier vakantie. Dat is fijn, maar het stelt ons ook voor uitdagingen. Het is druk in de stad en soms is het moeilijk om anderhalve meter afstand te houden.’ 

Drukker

Daarom zijn medewerkers van de gemeente in binnenstadsteams de komende weken herkenbaar aanwezig in de stad, met name in het winkelgebied. ‘Zij praten met (horeca)ondernemers over hun ervaringen en wat een ieder kan doen om de drukte in goede banen te leiden.’ Dit gebeurt na overleg met de Middelburgse ondernemersvereniging VOM en Koninklijke Horeca Nederland.

‘We merken dat het steeds drukker wordt en dat we meer moeten doen dan alleen de drukte in beeld brengen. Voor ondernemers is het moeilijker om toe te zien op de afstand. Bijvoorbeeld als buitenlandse toeristen de Nederlandse regels niet in acht nemen. Daarom gaan we ondernemers helpen, zodat het veilig is voor bezoekers en het ook voor inwoners prettig blijft.’

Stadsomroeper

De binnenstadsteams spreken mensen aan die in overtreding zijn, bijvoorbeeld als zij fietsen of hun fiets parkeren waar dat niet mag. ‘Geparkeerde fietsen worden voorzien van een label.’ Ze delen ook flyers uit om bezoekers te wijzen op de maatregelen en op rustigere plekken in de buurt.

Donderdag (30 juli) loopt vanaf 11.00 uur de stadsomroeper door het winkelgebied. Hij attendeert mensen op de anderhalve meter afstand, het rechts houden, alternatieve, rustigere locaties en het niet met grote groepen tegelijk een winkel binnen gaan.

Meer uit Middelburg

Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

1 dag geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

1 dag geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

1 dag geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

1 dag geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

1 dag geleden
Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg door Stadsorganist Margreeth de Jong

MIDDELBURG - Op dinsdag 16 augustus zal Stadsorganist Margreeth de Jong het slotconcert verzorgen in de zomerserie in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt composities van Franck, Liszt, Vierne en enkele eigen werken. Het concert begint om 20.00 uur.

2 dagen geleden
Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

2 dagen geleden