Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

KAPELLE – De plannen om aan de Abdijstraat in Kapelle tien seniorenwoningen en twee winkelpanden - voor de Aldi, Action en Fruitshop - te bouwen, liggen vanaf donderdag (27 januari) ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen erop reageren.

Het is de bedoeling om op de plek van de vroegere winkel de Fruitschuur een hofje met tien levensloopwoningen voor senioren te realiseren. ‘De oorspronkelijke boerderij blijft behouden en wordt gebruikt als woning en in de aangebouwde schuur komt een kleinschalige lunchroom en twee gastenkamers’, staat in de plannen.

De drie winkels willen verhuizen, omdat het huidige winkelpand niet meer voldoet. ‘Parkeren en bevoorrading op de locatie aan de Hoofdstraat kent veel nadelen’, staat in de plannen. Daarom is nieuwbouw aan de rand van Biezelinge, in de Abdijstraat, gewenst. Hier zouden dan twee nieuwe gebouwen van één bouwlaag met een hoogte van 5,5 meter komen; een pand voor de Aldi en een voor de Action en Fruitshop samen. In de plannen staat ook een parkeerterrein met 127 parkeerplaatsen. Voor het vrijkomende perceel aan de Hoofdstraat bestaat het idee om daar maximaal 14 woningen te realiseren. Dit idee moet nog verder worden uitgewerkt en is geen onderdeel van de huidige plannen.

Voor de verhuizing van de Aldi, Action en Fruitshop worden al bijna een jaar plannen gemaakt. Dit initiatief en het woonhofje zijn nu zover uitgewerkt dat de openbare procedures kunnen starten. De plannen zijn volgens de gemeente Kapelle passend in de omgeving. ‘Hiervoor zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd. Zo is er gekeken naar de effecten op de verkeersbewegingen en het parkeren.’

Maandag (24 januari) zijn de omwonenden geïnformeerd over de start van de procedure. Dat gebeurde per brief, omdat een fysieke bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen niet kon plaatsvinden. De plannen liggen vanaf donderdag zes weken ter inzage voor eventuele zienswijzen van belanghebbenden. Kijk voor meer informatie op www.kapelle.nl/nieuwbouw-abdijstraat. 

Meer uit Reimerswaal

Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

7 uur geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

1 dag geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

1 dag geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

2 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

2 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

3 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

4 dagen geleden