Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

KAPELLE – De plannen om aan de Abdijstraat in Kapelle tien seniorenwoningen en twee winkelpanden - voor de Aldi, Action en Fruitshop - te bouwen, liggen vanaf donderdag (27 januari) ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen erop reageren.

Het is de bedoeling om op de plek van de vroegere winkel de Fruitschuur een hofje met tien levensloopwoningen voor senioren te realiseren. ‘De oorspronkelijke boerderij blijft behouden en wordt gebruikt als woning en in de aangebouwde schuur komt een kleinschalige lunchroom en twee gastenkamers’, staat in de plannen.

De drie winkels willen verhuizen, omdat het huidige winkelpand niet meer voldoet. ‘Parkeren en bevoorrading op de locatie aan de Hoofdstraat kent veel nadelen’, staat in de plannen. Daarom is nieuwbouw aan de rand van Biezelinge, in de Abdijstraat, gewenst. Hier zouden dan twee nieuwe gebouwen van één bouwlaag met een hoogte van 5,5 meter komen; een pand voor de Aldi en een voor de Action en Fruitshop samen. In de plannen staat ook een parkeerterrein met 127 parkeerplaatsen. Voor het vrijkomende perceel aan de Hoofdstraat bestaat het idee om daar maximaal 14 woningen te realiseren. Dit idee moet nog verder worden uitgewerkt en is geen onderdeel van de huidige plannen.

Voor de verhuizing van de Aldi, Action en Fruitshop worden al bijna een jaar plannen gemaakt. Dit initiatief en het woonhofje zijn nu zover uitgewerkt dat de openbare procedures kunnen starten. De plannen zijn volgens de gemeente Kapelle passend in de omgeving. ‘Hiervoor zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd. Zo is er gekeken naar de effecten op de verkeersbewegingen en het parkeren.’

Maandag (24 januari) zijn de omwonenden geïnformeerd over de start van de procedure. Dat gebeurde per brief, omdat een fysieke bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen niet kon plaatsvinden. De plannen liggen vanaf donderdag zes weken ter inzage voor eventuele zienswijzen van belanghebbenden. Kijk voor meer informatie op www.kapelle.nl/nieuwbouw-abdijstraat. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen De Welle exposeren kunst in de bieb

KRUININGEN - In de bibliotheek van Kruiningen is de expositie ‘Verwondering’ geopend. De kunst die er hangt is gemaakt door leerlingen van basisschool De Welle in Kruiningen. Samen met voormalig leraar op de school, Wim Wouterse, en kunstcollectief ‘De Nieuwkomers’ maakten ze cyanotypie en lino afdrukken. Maar in plaats van de kunstwerken in het klaslokaal te hangen, zijn ze nu voor iedereen te zien.  

1 dag geleden
Re-enactor Laurent Cecillon: ‘Jeugd heeft geromantiseerd beeld van oorlog’

KAPELLE - De re-enactors die te zien waren bij Toujours Kapelle speelden een grote rol in het tonen van het leven van een militair in de oorlog. 

1 dag geleden
Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

2 dagen geleden
Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

3 dagen geleden
Weerbericht: droge Hemelvaartsdag in aantocht

Op de meeste plaatsen in Nederland blijft het donderdag, Hemelvaartsdag, droog. ‘Met behoorlijk wat zon wordt het 16 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘De dagen daarna is het koeler met een stevige wind van zee, regelmatig zon en een enkele bui.’ 

3 dagen geleden
Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

WEMELDINGE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

3 dagen geleden
Scooterbestuurder gewond na botsing met fietser Kruiningen aan de Stationsweg

KRUININGEN -  Een scooterbestuurder is vannacht gewond geraakt bij een ongeval op het snor/fietspad aan de Stationsweg bij Kruiningen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

5 dagen geleden